Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Hobit02
Nov uporabnik

Fiat Punto 75ELX- Cuka-nima moči

Napisal/-a Hobit02 To mar 25, 2008 12:08 pm

Stvar je takšna. Kupil sem rabljenega punta in že po 100 km so se začele težave. Začela se je prižigati lučka za vbrizg avto ni imel moči kot da bi šel po 3 cilindrih avto je začel tudi ugašati. Peljem ga k mehaniku in ta mi je rekel da vse 4 vbrizgovalne šobe niso enake. Spucal je neko loputo menjali smo svečke kable. V bencin sem vlil tekočino za čiščenje šob in avto je bil skoraj v redu ampak še vseeno nekaj ni bilo kot treba. Če sem recimo med delovanjem motorja iz prve šobe izmaknil kabel se ni čutila nobena razlika medtem ko se je pri ostalih šobah takoj čutila razlika. Komaj sem po dolgem času dobil 4 šobe za tega puntiča. Menjali smo šobe zopet sem k bencinu dal sredstvo za čiščenje šob in po nekaj dneh je izgleda stvar delovala kot treba. Razen ene stvari avto si je večkrat ponavadi topel začel sam nabijati obrate tam do 2500. Ker sem hotel biti pameten sem sam šaral po motorju. Prijatelj mi je namreč povedal da je za to nabijanje obratov kriv motorček prostega teka. Zadevo sem vzel ven in ker nimam pojma sem razstavil motorček ali kaj že sploh je. Črna škatlica velika 5 cm na koncu ima en bat in vzmet. Ko sem to škatlico sestavil avto več sploh ni vžgal. Po nekaj poiskusih je avto le vžgal ampak sedaj je še vse skupaj slabše. Mi lahko prosim kdo po kmečko razloži kaj sem naredil z premikanjem oz.vijačenjem tega bata ven in noter in zakaj gre avto sedaj še slabše kot prej. O avtih nimam pojma hotel sem nekaj narediti sam pa sem vse skupaj za...al.Prosim za pomoč.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov