Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
406
Novinec

ko zmanjka bencina??

Napisal/-a 406 To mar 25, 2008 6:53 pm

Zadnjic mi je crknil kazalec za bencin in sem ostal brez bencina. avto mi je logicno zacelo cukati,nekako sem se peljal do bencinske kaksen kilometer ali manj. pol sem natanku in avto mi je normalno delu.
zdaj me pa zanima ali je kaj narobe ce sem se peljal ko je avto bil skorej brez bencina,mislim tako da mi je cukal.
a je priporoceno da se po tem na avtu kaj zamenja..kaksen filter ali kaj podobno??

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan To mar 25, 2008 7:32 pm

ni se dobro vozit s praznim tankom, ker je večja možnost, da posesa smeti

tko da zamenjaj bencinski filter, to je pa tud to

pri bencinarju je manj problematično kot pri dizlu, če ti zmanjka goriva
podpis

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus To mar 25, 2008 7:49 pm

Cukal je ker ni dobil benza, potem je spet "dobil" (pač pljuska po tanku). Ni panike če imaš le OK filter.

Aja, pri dizlih je pa treba nekaj pri mašini točit noter, ane?

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ To mar 25, 2008 7:54 pm

Sej novejši dizli tud sami potegnejo nafto, ko nekaj časa zaganjaš motor. Poznam par primerov.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
zlode
Nov uporabnik

Napisal/-a zlode To mar 25, 2008 8:22 pm

edini problem bi lahk bla eksplozija, ker črpalka ki sesa gorivo iz rezervoarja plava v gorivu, ko pa ni več goriva lahko preskoči iskra :-P to je pa tud vse kar bi lahk blo narobe! tak da nč bat 8)

Uporabniški avatar
povh
Novinec

Kraj: med ovinki

Napisal/-a povh To mar 25, 2008 8:33 pm

Pri tem se lahko poškoduje katalizator, ker lahko vanj pride nezgorelo gorivo in tam zagori. Samo če ti sam enkrat zmanjka goriva pomoje ni panike.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To mar 25, 2008 8:35 pm

Lumpy_ je napisal/-a:Sej novejši dizli tud sami potegnejo nafto, ko nekaj časa zaganjaš motor. Poznam par primerov.

Ja tisti ko majo ze pumpe v keslih in ne bosch pump.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To mar 25, 2008 10:01 pm

monster_d je napisal/-a:
Lumpy_ je napisal/-a:Sej novejši dizli tud sami potegnejo nafto, ko nekaj časa zaganjaš motor. Poznam par primerov.

Pa se motita oba.... tudi bosch pumpa potegne gorivo. Lep primer je bil vžig mojga motorja ( sam svoj mojster) komplet brez goriva.... in vžgal. Tudi če mu zmanjka goriva samo verglaš pa je.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To mar 25, 2008 10:10 pm

povh je napisal/-a:Pri tem se lahko poškoduje katalizator, ker lahko vanj pride nezgorelo gorivo in tam zagori. Samo če ti sam enkrat zmanjka goriva pomoje ni panike.
Zakaj bi prišlo vanj neizgorelo gorivo, če cuka zato ker ga ni? :shock:
Katalizator nima veze tle, vse skupaj je pa po mojem še najbolj škodljivo za pumpo, ker dela v prazno.
Tu jest sm se enkrat komi privlekel do pumpe, na vsakem ovinku mi je pozaugalo zrak in je cukal ko zmešan, pa ni nobenih posledic.

LP

Uporabniški avatar
NoFX
Novinec

Napisal/-a NoFX To mar 25, 2008 11:40 pm

lisko je napisal/-a:
monster_d je napisal/-a:

Pa se motita oba.... tudi bosch pumpa potegne gorivo. Lep primer je bil vžig mojga motorja ( sam svoj mojster) komplet brez goriva.... in vžgal. Tudi če mu zmanjka goriva samo verglaš pa je.

Lahko to malo bolj razložiš? Kak lahko avto vžge brez goriva? :D

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To mar 25, 2008 11:51 pm

Neizgorelega goriva, ki pride v katalizator je premalo da bi lahko pognalo motor; a ravno preveč da lahko uniči katalizator. Opaziš da se motor želi zagnati za kako sekundo, toda še vedno je preslabotno vse skupaj. Tega je še sploh več pri dizlu s katalizatorjem in defektnimi grelnimi svečkami pozimi.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Sr mar 26, 2008 12:04 am

NoFX je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:
monster_d je napisal/-a:

Lahko to malo bolj razložiš? Kak lahko avto vžge brez goriva? :D

tu je hotu lisko rect to, da je bil cel sistem od rezervarja naprej brez nafte...

je pa fora v tem da je bosch pumpa zgnana mehansko preko motorja, torej mores laufat motor, da bo pumpa delala, torej ce das ti nov filter nafte gor je priporocljivo da filter nafte napolnes z nafto, ker pol dokler se napolne je velika moznost da bos prej akumulator spraznik....kko da tebi to ni uspelo ne vem, ampak ok (ce ti je uspelo svaka cast) ;)
drugace pri benzincih je pumpa goriva elektrica, torej ko ti das kontakt pumpa toliko casa laufa dokler ne napolne ijektorjev (to ugotoviste, ko se lucke na stevcu ugasnejo).Torej ce das prazen filter goriva, se bo v roku 5 sekund napolnil z gorivim, tako kot celoten sistem. ;)

je pa to da ce se vozis s skoraj praznim tankom je problem da ti povlece smeti, ampak pri novejsih avtih to moznost izklucujem, ker itaq imas na sami pumpi mrezico, pol naprej pa se filter.....le tega ti lahko zapacka...ampak da bi prislo kaj do motorja mocno dvomim ;)

LP

PS: ce ti stevcek za gorivo ne dela si pomagaj s porabo (povprecno porabo avta ves verjetno) sicer tako da ko tankas polno si das stevcek na 0km in pol recimo preracunas do kolko naj bi ti tank zdrzal in gres 50-100km prej tankat ;)
Slika

Uporabniški avatar
-=davor=-
Novinec

Kraj: Ptuj - Slovenske Gorice

Napisal/-a -=davor=- Sr mar 26, 2008 12:45 am

Spomini na dijaške dni in vožnja z Yugecom, kjer ni minil teden brez postankov ob cesti :P
SlikaSlika

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če mar 27, 2008 6:46 pm

lisko je napisal/-a:
monster_d je napisal/-a:

Ok ja sej gre ja. Sem pri svojem menjaval naftni filter pa nisem dolil nafte. Sej je potegnalo sam sem ga pa tudi par minut verglal. :lol:
PRi dizlih kateri majo pumpe mu das dva al pa trikrat kontakt pa vzge.

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 Če mar 27, 2008 6:52 pm

najlaži je kar verglat pa verglat. Vzem dol plastiko, pa 17 ključ v roke,pa odtegneš napeljavo,parkrat obrneš ključ,tolk da gorivo priteče,zategneš,plastiko gor,pa vžgeš. Ne pa kar verglat.
Govorim seveda za diesel motor.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov