Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Bezi
Novinec

Altenator crkno?

Napisal/-a Bezi Če mar 27, 2008 6:09 pm

Torej lep pozdrav! Včeraj sem se peljal in nato opazil da je števec slabo osvetljen, da radiu zmankuje basov, da luči slabo svetijo... Vse skupaj je prišlo celo tako daleč da mi je avto ugasnlil kljub ugasnjenim lučem in vsem drugem. Pred tem ko se mi je to zgodilo sem avto pral in jaz sumim kratek stik ali pa altenator.

Ni mi pa jasno da ima akumolator komaj 6V ko avto laufa, ko pa je ugasnjen pa 11V. Je to normalen pojav pri odpovedanem altenatorju ali ne? Tudi luči zelo slabo svetioj ko avto laufa, ko ga ugasnem pa normalno :S Aja pa akumolator bi moral biti še OK!

Upam da mi kak mojster odgovori. ;)
Dont drink and drive, just smoke and fly :D

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Če mar 27, 2008 6:15 pm

Ko avto laufa mora biti napetost 13.8V oz 14V zaokrozeno.
Ko akumulatorju enkrat napetost pade pod 8V pravijo da je zanic.
Lucka na armaturki (akumulatorcek) se ti je prizgala?

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Če mar 27, 2008 6:18 pm

napetost je večja če je avto ugasnjen kot pa ko je prižgan?

Zdj če si avto oprav, nebi smelo met nobene veze. Jst sm enkrat altenator menjavu pa mi je po nesreči padu v vodo pa je delu že 3 leta bp! tko da vlaga tle nima nobene veze!
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Bezi
Novinec

Napisal/-a Bezi Če mar 27, 2008 6:23 pm

Se mi zdi da mi je lučka crknila :S Sej sn že razmontiro altenator in 1cm krtačk je premalo ane? :?
Priponke
DSC00048.JPG
Zadnjič spremenil Bezi, dne Če mar 27, 2008 6:28 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Če mar 27, 2008 6:24 pm

to pa nebi vedu, če moraš menjat sam krtačke pol to ni strošek vlek, če pa ti je šla diodna plošča je pa kr neki dnarja!

Bezi
Novinec

Napisal/-a Bezi Če mar 27, 2008 6:35 pm

No voda lahko kaj hitro kako zagode na tak starih avtih (kratek stik...) A gdo ve če so une krtačke konec al ni to krivo?

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Če mar 27, 2008 6:47 pm

no nevem :) men je padu direkt v vedro polno vode, ko sem menjaval jermenico, pa je še par let normalno delal, zdj nevem več ampak vrjetno še kar dela ;)

drugače pa slika je ful temnna tko da e ne vidi glih natačno

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če mar 27, 2008 6:51 pm

mam izkušnje iz prve roke kako je če ti crkne alternator a si na poti ki je dolga 900 km :o in si praktično na sredini poti in ne veš ali bi se vrnil ali bi šel naprej...seveda radio se ugasne,slaba osvetlitev luči-notranjosti itd...skratka edina rešitev je bila menjave le tega kar pa ni bil velik strošek nekaj par 10 CHF v švici ko sem takrat bil glih tam

Bezi
Novinec

Napisal/-a Bezi Če mar 27, 2008 7:12 pm

Eh grem ju3 do mojstrov pa bojo ze zrihtal! Useen hvala! LP!
Priponke
DSC00047.JPG

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če mar 27, 2008 7:37 pm

še kakšna dioda je konc vzela... pomerte jih... krtačke itak spotoma menjaš in to je to..
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Če mar 27, 2008 7:44 pm

snoopek je napisal/-a:napetost je večja če je avto ugasnjen kot pa ko je prižgan?

Zdj če si avto oprav, nebi smelo met nobene veze. Jst sm enkrat altenator menjavu pa mi je po nesreči padu v vodo pa je delu že 3 leta bp! tko da vlaga tle nima nobene veze!

Normalno, saj ga nefila, in avto glede na to da je bencinar nuca strom za svoje delovanje.
To da je pa tebi v vedro padel nas bk, se manj pa avtorja, tako da za spremembo se lahko nehas oglasati v vseh topicih, v kolikor nimas konstruktivnega odgovora.

Ontopi: Krtacke so definitivno prekratke. Kolikor je videti imas francoza, in za te znajo biti malce drazje, a strosek niti ni tako velik v primerjavi z zamenjavo diod. Vecina altrnatorjev jih ima po cca 6komadov, in nekoc so bile 10€komad z zamenjavo, zadnje cajte naj bi bilo se drazje. Vsekakor ce hoces sam popraviti zadevo lahko kupis krtacke, in ga zmonitras in bos videl ali polni ali ne, ce ne ali pa ce bodo kake anomalije bo zadevo potrebno nesti kakemu elektricarju.

Bezi
Novinec

Napisal/-a Bezi Pe mar 28, 2008 5:39 pm

Uokaj zamenjo sn krtacke, blo je ful pocen (4€ za krtacke +25 nevronov sn skuro :D) Se opravicujem da odpiram temo za take malenkost ampak sej zato pa je forum da se pomaga in kaj novga izve ane?

To temo lahko zaradi mene izbrišete al ka se že nardi z njo ;) LP!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov