Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So mar 29, 2008 7:59 pm

In to vse pri tako nizki hitrosti? Naj nekdo razloži ker nisem nek strokovnjak za to. Ali je to možno? :?:

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody So mar 29, 2008 8:19 pm

nizka hitrost za robnik?niti najmanj splohče je visok 20 centi...zapel se s kolesom 40 u robnik :lol:
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare So mar 29, 2008 8:34 pm

Šasija je premočna za taki udarec da bi bila zvita!
Jaz sem prileto v robnik z okoli 65km/h. Menjano: roka, ležaji, pogonska, feltna itd., ampak šasija pa cela. Po narejenem popravilu na Porsche MB in optiki avto normalno vozen ampak ne tak kot nekoč! Pač se pozna plod udarca in so majhne, milimeterske razlike ki jih pač zaznaš pri vožnji ampak nič kaj hudega, tak da ne se bat avto ti bo porihtan in se boš lepo naprej pelo ampak nikoli več ne bo tak kot prej!
lp

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So mar 29, 2008 11:24 pm

tomzzi je napisal/-a:In to vse pri tako nizki hitrosti? Naj nekdo razloži ker nisem nek strokovnjak za to. Ali je to možno? :?:

Pa še kak je možno........
Finta takih udarcev je da se energija nima kam porazdelit ( pločnik ali robnik se pač ne premakne niti malo) in vse odnese avto....
Nasplošno pa so udarci velik problem......nekaj je sila..... nekaj pa udarec.
Probaj zvit žebelj z roko...... potem pa vzam 100 gramsko kladivo in vdar po njem.... žebelj se zvije.... pa komaj 100 gramsko kladivo? :)
V mene je takrat prileto ded pod kotom direkt v kolo s komaj 10-20km/h ali pa še to ne..... poleg tega se je avto umakno (ga odbilo) ker je bil na spolzki podlagi....uničen blatnik,zamakjena komplet prednja prema,zvit karter ( ker je prema zadela v njega čeprav je 5cm odaljena..) raztavljena optika......... Pa marsikaj delam z njim...po terenu ko si peš ne upaš.. pa ne premakne nič. Eno je sila eno pa udarec.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Proton-Blaž
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a Proton-Blaž So mar 29, 2008 11:27 pm

ToČno tAK kot je lisko povedo...Sej leP kos kakšen 5 cm po dolžini in kakšna 2 cm po debeli je ploČniK kr odletel vstran...Nevem upaM da ni res kaj hudeGa čeprav mislim da bo najhujŠe blo...SPokal je v glavnem fajn...

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Ne mar 30, 2008 11:31 am

Jutri greš do mehanika? Upam da ni nič hujšega, da bo čimanj stroškov! Jst sm meu eno dogodivščino pred tremi leti!

Sem čez ovinek preveč prpelu, pa mi je volan uzel in sem priletel direkt v te železne stebre ko so postavleni v mestih na pločniku! In hvala bogu sem zviu samo feltno ter razbiu sprednji odbijač ter masko! Nič hujšega hvala bogu, podvozje jo je odneslo brez vsega! In to z maminim avtom hehe, si lahko predstavlate kako pizdarijo sm meu ;) hehe
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Napisal/-a im nobody Ne mar 30, 2008 1:14 pm

snoopek je napisal/-a:Jutri greš do mehanika? Upam da ni nič hujšega, da bo čimanj stroškov! Jst sm meu eno dogodivščino pred tremi leti!

Sem čez ovinek preveč prpelu, pa mi je volan uzel in sem priletel direkt v te železne stebre ko so postavleni v mestih na pločniku! In hvala bogu sem zviu samo feltno ter razbiu sprednji odbijač ter masko! Nič hujšega hvala bogu, podvozje jo je odneslo brez vsega! In to z maminim avtom hehe, si lahko predstavlate kako pizdarijo sm meu ;) hehe

pa sovoznika je metal po armaturki pa pol je bil tolk zbegan da je šel skos voznikova vrata vn ne skos svoja :lol: :lol: :lol: :lol:

suhokranjec
Novinec

Napisal/-a suhokranjec Ne mar 30, 2008 3:36 pm

fare je napisal/-a:Šasija je premočna za taki udarec da bi bila zvita!
Jaz sem prileto v robnik z okoli 65km/h. Menjano: roka, ležaji, pogonska, feltna itd., ampak šasija pa cela. Po narejenem popravilu na Porsche MB in optiki avto normalno vozen ampak ne tak kot nekoč! Pač se pozna plod udarca in so majhne, milimeterske razlike ki jih pač zaznaš pri vožnji ampak nič kaj hudega, tak da ne se bat avto ti bo porihtan in se boš lepo naprej pelo ampak nikoli več ne bo tak kot prej!
lp

Če prviš da ni tako kot je bilo nekoč?
Menjal pa si vse kar je bilo zvito?
Paradoks.

Če ni tako kot pred nesrečo, potem ti je šasijo pač zamaknilo- ravno za tiste milimetre, o katerih govoriš.

Srečanje z robnikom je "sunek sile". Tako kot je bilo že povedano- energija se komplet prenese na feltno in potem tako naprej...

Si poizkusil dat gor rezervno kolo? Pa vseeno avto ni bil vozen? Kar hud udarec torej...

:?
L.P.

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Ne mar 30, 2008 9:18 pm

im nobody je napisal/-a:
snoopek je napisal/-a:Jutri greš do mehanika? Upam da ni nič hujšega, da bo čimanj stroškov! Jst sm meu eno dogodivščino pred tremi leti!

pa sovoznika je metal po armaturki pa pol je bil tolk zbegan da je šel skos voznikova vrata vn ne skos svoja :lol: :lol: :lol: :lol:

ne, jst sm šou čez sovoznikova hehe :P :P

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Napisal/-a im nobody Ne mar 30, 2008 9:19 pm

a ti si šel :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: hahahahaha

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Napisal/-a im nobody Ne mar 30, 2008 9:20 pm

sej ko sm pa jz letu s ceste z golfam 2 dizl sm pa ofnu vrata sm pa kr vn padu :lol: nč ne men ne avtu :D

Proton-Blaž
Stalni uporabnik

Napisal/-a Proton-Blaž Sr apr 02, 2008 10:29 am

no avto popravleN :) Nič kaj hudega ni blo kot smo pičakovaL:) hehe vilce so ble samo zvite in narejena je optiKa 250€...Sedaj pa me zanima nekaj čivka v kolesu ko se gre v desni ovineK malo al pa če je kaka lukna...MehaniK je reku da je verjetn ležaj??

:P

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Kraj: V deželi sonca in vina

Napisal/-a HOLLAND Sr apr 02, 2008 10:43 am

Ja ležaj je. Od udarca.

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Sr apr 02, 2008 10:47 am

Proton-Blaž je napisal/-a:no avto popravleN :) Nič kaj hudega ni blo kot smo pičakovaL:) hehe vilce so ble samo zvite in narejena je optiKa 250€...Sedaj pa me zanima nekaj čivka v kolesu ko se gre v desni ovineK malo al pa če je kaka lukna...MehaniK je reku da je verjetn ležaj??

:P

lepo lepo. hvala bogu da ni blo še kaj!¨a drugač gre pa avto naravnost?

Proton-Blaž
Stalni uporabnik

Napisal/-a Proton-Blaž Sr apr 02, 2008 11:05 am

jap...Še trese ga ne več ob zaviranju...Edin mot me tist čivkanje ko je nagib v levo...Verjetn ležaj ane?

Proton-Blaž
Stalni uporabnik

Napisal/-a Proton-Blaž Sr apr 02, 2008 7:30 pm

hm hm očitn ni ležaj ker na mestu tud čivka če se na avto bol močno nasloniŠ...Skrbi me tista vilica da nekaj ni podmazano in pol čivka...ko se vozi se opazi tko ko se avto zaPiga levo desno da na desnem nekaj začivka... kaj bi lahko blo to?

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Sr apr 02, 2008 11:00 pm

to men tud dela, na začetku mi je čivkal zdj bom pa znoru ko mi tok škripa, čist lahka da kj ni namazan, al pa da je kaka gumica šla v maloro! pri men je problem, ker mi je nekje počka gumica! nevem
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov