sem pa obiskal kar veliko bencinskih trgovin, pa nikjer tega olja z dodatki (liqui molli),razen olja za čez 100.000km
čakam, kaj bo povedal mehanik

Cornelius je napisal/-a:Glede olja se ne strinjam, da ga moras menjati na 4-8000 km...potem je to olje najslabse kvalitete ker jaz imam SUV Volvo XC90 pa imam servis na vsakih 30.000 km ko menjam tudi olje. Ce vozim avto veliko ga menjam nekje na 15.000 km le zaradi teh ali drugacnih predsodkov a menim, da je nepotrebno ce ne naredis veliko km.
Cornelius je napisal/-a:Niso si proizvajalci avtov zmislili tak interval na 30.000 km kar tako.
Seveda so nove masine bile SUV ali terenci cisto drugacne od starejsih
in zato so intervali drugacni kot prej.
Jaz tudi menjam olje ko vec ni dobro ne glede na km. A to prepustim
serviserju ki ve kdaj je olje zanic. Kar tako na oko pa je totalno zgreseno
ocenjevati kvaliteto olja.
Cornelius je napisal/-a:Glede olja se ne strinjam, da ga moras menjati na 4-8000 km...potem je to olje najslabse kvalitete ker jaz imam SUV Volvo XC90 pa imam servis na vsakih 30.000 km ko menjam tudi olje. Ce vozim avto veliko ga menjam nekje na 15.000 km le zaradi teh ali drugacnih predsodkov a menim, da je nepotrebno ce ne naredis veliko km.
Cornelius je napisal/-a:Saj sem serviserju tudi sam povedal, da hocem, da mi menja olje
bolj pogosto ko veliko km naredim cca kot si omenil na 12.000 km
Ce je avto bil v garazi skoraj 6 mesecev in so ga le sem pa tja mal
provozali, da se je akumulator napolnil seveda nisem menjal olja.
Servis sem naredil kljub temu in zahteval po 7000 km da menjajo olje.
Tudi meni pise v navodilih, da ce se avto uporablja v tezjih razmerah
priporocajo bolj pogosto menjavo a je tako, da novi motorji narejeni
iz aluminija in ostalih materijalov ne potrebujejo tako pogosto menjavo
kot stari zelezni motorji. :P![]()
Imam pa skoraj 60.000 km v 16 mesecih.
Cornelius je napisal/-a:Kakorkoli se strinjam, da je treba bolj pogosto menjati olje a menim tudi, da tisoce in tisoce inzinirjev po svetu in ne samo v Volvo tovarni niso napisali kar tako intervale na 30.000 km za menjavo olja ter, da niso to naredili, da bi cim prej unicil motorja pa kupil drugega kot bi kaksen odgovoril na temo...
Intervali so narejeni po zelo tehnicnih in strucnih izracunih, uporabi predisanih olj, testih na masinah ter materijalih itn.
Kot vidim cene olja imas olje za 3 Eura na liter in 40 Euro pa dobro vemo zakaj je taka razlika. Da nebi odsli predalec v kvalitete olja ipd...Pa podmazite motor dobro.
Lp vsem.
lisko je napisal/-a:A nis reku da imaš intervale na 30.000 tisoč?:)
Ni mi pa jasno za filter goriva.... ne rabiš sploh menjat? Edino če je potrebno? nima pa intervala?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov