Nasveti in napotki ter povpraševanja...

srezi
Nov uporabnik

Renaukt 19 "cuka"

Napisal/-a srezi Če apr 10, 2008 1:18 pm

Zdravo vsem skupaj,

Zanima me ali kdo mogoče ve kaj bi lahko bil vzrok moje težave. V zadnjem času mi je namreč avto začel "cukati". Motor je sicer 1,4 energy, avto pa začne cukati pri višjih obratih, največkrat na avtocesti pri hitrosti čez 100 km/h. Po opažanjih ko je motor še hladen ne cuka. Tudi ni situacija, da bi mi vedno cukal, kdaj malo manj kdaj pa skoraj neprestano.

Zdej kaj bi lahko blo narobe?

Ena od možnosti, bi lahko bila tudi ta, ko mi je sestra nekaj časa nazaj v avto namesto bencina dolila diesel. Sicer se ne morem točno spomniti ali so se težave začele po tem ali že pred tem. No ko se mi je to zgodilo sm na pet litrov diesla dolil tank še 30 litrov bencina in avto mi je brez problema vžgal. N< petrolu so rekli da ne bi smelo bit problemov. To je ena zadeva zaradi katere bi verjetno lahko bilo kaj narobe?

Za ostalo se mi pa ne sanja kaj bi lahko blo.

Če ima kdo kak nasvet bi bil zlo vesel.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če apr 10, 2008 2:51 pm

svečke,razdelilna kapa,rotor,kabli.To je prvo kar pogledaš,če to vse štima preventivno menjaš še filter bencina in pogledaš če so vse podtlačne cevi cele.

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo So apr 12, 2008 4:18 pm

pomoje je filter za bencin zapacan, kaj pa bencinska pumpa se je sliši kaj?

pa kako tvoja sestra je natankala nafto pa se odpelala pa je avto pol crknu al kaj se je takrat zgodilo?
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

mrheker
Nov uporabnik

Napisal/-a mrheker Ne apr 13, 2008 12:44 pm

Meni je tudi petka naenkrat začela cukati, pospeški so bili dosti slabši, poraba za 2 litra večja. Pa je bila lambda sonda zanič. Preglej aspuh, če je izgorevanje slabo, boš videl črne obloge.

srezi
Nov uporabnik

Napisal/-a srezi Po apr 14, 2008 1:44 pm

Hvala vsem skupaj za nasvete.

zaenkrat še nisem mel časa za sprovat vaše nasvete, bom pa ta vikend proval pogledat tisto kar ste mi svetovali.

drugače pa takrat ko je bila nafta noter je v bistvu zmanjkalo bencina tko da ko je dolila je dolila samo nafto. Tko da avto potem ni niti vžgal . Potem smo samo dolili bencin, se pravi na 5 l nafte 30 l bencina. Avto je potem normalno vžgal čeprav je na začetku blo kar neki črnega dima iz auspuha. Vendar kot sm že omenil nisem čisto prepričan al je avto cukal že pred tem. Sem pa to omenil ker se mi je zdelo, da bi to lahko bil eden izmed razlogov.

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a bigturbo Po apr 14, 2008 2:27 pm

mogoče potenciometer :?:
biturbo SKN Project CT3 50
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov