Nasveti in napotki ter povpraševanja...

N/A
Nov uporabnik

Zavore,diski,pločice,obnova čeljusti itd...

Napisal/-a N/A Ne maj 25, 2014 10:22 pm

Lep pozdrav vsem skupaj.

Okoli zavor sem si prebral na forumu že veliko sedaj pa iščem nekoga,da bi mi dejansko delo tudi opravil. Kolikor sem prebral hvalite uporabnika @fan, nikjer pa nisem zasledil njegovih kontaktov če se morda nekje nahajajo.

Rabil bi obnovo zavornih čeljusti, menjavo ploščic morda tudi diskov in pa še par uprašanj za usput. Rabim nekoga ki se na to res spozna,delo naredi z odliko in ima seveda recesijsko ceno :D

Kakšni predlogi? Če bi se le dalo LJ-okolica.

Hvala.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Zavore,diski,pločice,obnova čeljusti itd...

Napisal/-a Fan Po maj 26, 2014 12:12 am

Pozdravljeni

To vse vam lahko naredi tudi vaš izbrani mehanik/mojster/popoldanec. V koliko ne boste našli nikogar, me pokličite ( 031-797-021 ) in vam bom uredil.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

N/A
Nov uporabnik

Napisal/-a N/A Po maj 26, 2014 10:45 am

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

To vse vam lahko naredi tudi vaš izbrani mehanik/mojster/popoldanec. V koliko ne boste našli nikogar, me pokličite ( 031-797-021 ) in vam bom uredil.

Lep pozdrav

Lep pozdrav,

No pa bi vam postavil mogoče še uprašanje ali dva, če vam ne bo odveč.

Problem je sledeč: Zadnja leva zavorna čeljust ga nekaj serje. Drži disk tudi če ne pritiskam zavore ampak malo.To vem po tem ker je feltna topla če se dalj časa vozim. Ko se je čeljust vzela dol je bilo nekako videt,da je batek in gumice dobre. Batek se je na roke z pajserjem skoraj cel potegnil ven in pogledal. Vse skupaj se je sestavilo nazaj, zamenjalo zavorno olje in zdej mam spet veselico po 500km. Čeljust ni bila razstavljena, samo na oko se je pogledalo batek! Zdej pa sumim na mehanizem od ročne zavore ki pride na čeljust?. Ali je treba razstavit vse skupaj(celo čeljust) pa menjat batke in gumice?. Se mi splača obnovit vse skupaj se pravi vse 4 čeljusti ali samo eno in ostale pregledat in spucat? Kakšna bi bila cena obnove pri vas za eno čeljust?

Ker imam tudi zadnje diske in ploščice že bolj tako tako, bi menjal tudi to, kaj bi mi vi svetovali in po kakšni ceni? Katere diske in katere ploščice? V kolikor bi se odločil za boljši zavorni komplet od serijskega, lahko vi uredite homologacijo novega zavornega sistema?
Rad bi rešil zavore za par let.

Hvala za pomoč.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po maj 26, 2014 11:30 am

Še zdaj ne vem o kakšnem avtu je sploh govora...

N/A
Nov uporabnik

Napisal/-a N/A Po maj 26, 2014 11:40 am

@hippo, Honda civic VTI, (1.6VTEC 161HP, L.1997)

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Po maj 26, 2014 12:39 pm

Pozdravljeni

Sicer mi ni jasno kako se je batek premikal s pajserjem ........................ pravilno se ga odvije ali privije.
Vse skupaj je potrebno najprej videti, šele po tem, ko se ve v kakšnem stanju je, se lahko odloča, kako naprej, prav tako se takrat govori o stroških!!!
Kar se mene tiče, je serijsko vgrajen zavorni sistem dovolj učinkovit - seveda, če pravilno deluje. V koliko pa se odločite za predelavo, vam dokumentacijo uredimo mi.

Lep pozdrav

N/A
Nov uporabnik

Napisal/-a N/A Po maj 26, 2014 1:25 pm

Se opravičujem, se ga je odvilo seveda. Vas bom kontaktiral na telefon za tole čeljust v kratkem.

Bi pa uprašal ostale kakšne izkušnje imate z diski in ploščicami. Glede na to,da sem zelo umirjen voznik se bom verjetno odločil kar za original varijatno. Ampak diskov in ploščic je ogromno na izbiro, predvsem pa je cenovni razpon ogromen. Zanima me v čem dejansko je razlika če kupim recimo disk za 27eur kot disk za 34 ali 65eur. Mislim odstopanja so huda. Seveda bo nekdo rekel, ja un je boljši ker je dražji :D Mene pa dejansko zanima zakaj kaj in kako :)

Kaj bi vi dali gor za umirjenega voznika,da je dobro in bo držalo, ne cvililo,ne treslo itd...Model avtomobila sem napisal zgoraj.
Ker berem po raznih forumih kako nekaterim začnejo novi diski/ploščice trest po par 100km, in odkrito povedano nebi rad reševal problemov potem za nazaj, pa je slab materijal, pa ni dobro narejeno, itd...

ps.: Naj povem,da mi ponavadi čisto obične ploščice ki sem jih imel na prejšnjih avtomobilih držijo cca. 50-60kkm.

Evo,da se malo pogovorimo. :)

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Po maj 26, 2014 2:06 pm

Pozdravljeni

Bo potrebno kar original diske vgraditi - ostali na vašem vozilu tresejo. Žal se ne bo dalo primerjati ostalih vozil, ki ste jih imel ............................ s tem kar vozite sedaj.

Lep pozdrav

N/A
Nov uporabnik

Napisal/-a N/A Po maj 26, 2014 2:22 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Bo potrebno kar original diske vgraditi - ostali na vašem vozilu tresejo. Žal se ne bo dalo primerjati ostalih vozil, ki ste jih imel ............................ s tem kar vozite sedaj.

Lep pozdrav

Aha,ok ;) Pa je kakšna posebna razlaga za to kar ste navedli ali govorite zgolj iz izkušenj? Omenili ste original, se pravi prav original Honda diski in ploščice ali je lahko tudi druga znamka?

Naj še enkrat omenim,da se v 90% časa vozi zelo umirjeno vsake toliko časa pa pride tudi kakšna situacija in je treba močno zabremzat (veliko vožnje po AC) pa me skrbi,da nebi original diskov takrat skrivilo ali kaj podobnega?

Sicer je moje znanje o avtomobilih kar precejšnje ampak v zavore se pa nisem nikoli poglabljal preveč zato mi ne zamerit če bom preveč spraševal. :)

ps.: Glede na to,da sem pri mojem avtomobilu vedno zraven ko se na njem nekaj dela, je pri vas to problem?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Po maj 26, 2014 2:28 pm

Pozdravljeni

Honda in BMW imata enako zasnovano podvozje, sile pri zaviranju se prenašajo malo drugače kot pri ostalih vozilih, pri tem pa najbolj trpijo zavorni diski.
Torej, v koliko želite prihraniti, se nabavi original!

Lep pozdrav

N/A
Nov uporabnik

Napisal/-a N/A Po maj 26, 2014 5:05 pm

Evo sva se z @fan slišala, ga bom v kratkem peljal na pregled zavor, potem bomo pa videli. Sporočim kako pa kaj... :)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po maj 26, 2014 5:56 pm

In kaj ma Honda civic 97 letnik podobnega kot BMW?? Nič.Kupi ATE,parvilno sestavi (kar pomeni da se ne greš hitrostnega menjavanja zavor) in ima da dela.

N/A
Nov uporabnik

Napisal/-a N/A Po maj 26, 2014 6:53 pm

Živjo @čare, rad bi še pregled čeljusti, cevk, stanje diskov, stanje ploščic, stanje vodil, itd... Poleg tega sam ne mislim delat ker nimam prostora niti orodja za to. Zato bi rad ,da nekdo to naredi kot se zagre za ugodno ceno in,da je mir z zavorami par let ;)

O zasnovi podvozja, bo več lahko povedal @fan. Tudi mene zanima kakšna je podobnost BMW z Hondo in kako le to upliva na bremze.
In o kakšni ceni govoriva za komplet ATE diskov (4kos)? Pozabil si še napisat kakšne ploščice.? :)

In če sedaj potegnem dve trditvi skupaj.
@fan pravi original, ostalo bo treslo. @čare pravi ATE, in ima da radi. A lahko malo bolj definirate zakaj, ker enkrat ko bom kupil/ali dal delat nekomu bi rad vedel zakaj je nečemu tako. Ajde,da malo bolj definiramo, sej če bi se šlo za nek senzorček ki stane 7eur nebi toliko kompliciral :D

ps.: Ziher je še kakšen doktor za zavore tukaj,da pove svoje mnenje.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po maj 26, 2014 7:00 pm

Ne vem zakaj imajo nekateri probleme z zavorami jaz sem montiral že marsikaj na marsikaj in nikoli nikjer ni bilo nobenih problemov

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Po maj 26, 2014 7:02 pm

Kolk je zate recimo ugodna cena za pregled celotnega zavornega sistema kot navajas, menjava diskov, ploscic, podmazovanje gibljivih delov, menjava zavornega olja itd?

N/A
Nov uporabnik

Napisal/-a N/A Po maj 26, 2014 7:21 pm

Slicker je napisal/-a:Kolk je zate recimo ugodna cena za pregled celotnega zavornega sistema kot navajas, menjava diskov, ploscic, podmazovanje gibljivih delov, menjava zavornega olja itd?

Samo pregled celotnega zavornega sistema lih nebi plačeval oziroma dam za kofe BP. Kar se pa tiče dela in če bo narejeno v nulo, pa ravno tako ne bom gledal na 5eur. Bolj me skrbi ,da bom plačal 100-200-300...eur potem pa nebo vredu ;)
Kar se pa tiče dela,obnove čeljusti, zamenjave diskov in ploščic je pa težko rečt.

Kolikor sem klical danes v I.S.T, motomat, euroton se gibljejo gumice+nov batek okoli 25-30eur za eno čeljust. Zdej pa ne vem če bi bilo potrebno še v drugem delu čeljusti kej razdirat in popravljat(tam kjer se giblje notranji mehanizem za ročno zavoro). Kar se tiče čeljusti je treba tudi vedit,da se nova (ganc komplet nova) dobi po ceni cca.120eur. Se pravi če je obnova cca.50eur potem je to recimo vredu cena. Spet odvisno kaj se bo delalo.

Kar sem pa napisal za diske in ploščice boste pa vi meni povedal, ker tle sem pa mal mrzu :?

@čare, zdaj kljub temu ,da mi včasih zadnja čeljust malo "zagrabi" avto nič ampak nič ne trese, tudi pri močnejšem zaviranju ki sicer je zelo redko pa vseeno. Pravtako nima avto niti malo kakršnegakoli lufta kjerkoli na podvozju, in vse kar bi rad je ,da po končanem delu avto zavira brezhibno kot je sedaj. Pa ne 2 meseca ampak vsaj 5+let.
Iskreno povedano glede na vse prebrano o zavorah me je strah ,da bi moral potem hodit nekam nazaj in se pregovarjat z raznimi mehaniki,da niso oni krivi itd...Preveč težko zaslužim denar in prelepo skrbim za avto,da bi se nekaj šalabajzersko naredilo.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po maj 26, 2014 7:55 pm

Tista čeljust ni ganc nova ampak je tovarniško obnovljena (enaka novi) in staro moraš vrnit.Ne vem v kakšnem stanju so sprednje zavore ampak če so še OK bi jaz porihtal tisto štekanje zadaj in pomejal če je treba pomenjat diske + ploščice,ko pa bi bil na vrsti sprednji konec pa pač le tega.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po maj 26, 2014 7:55 pm

Največji problem pri tem avtu je da so zavore enostavno poddimenzionirane.
160KM avto, spredaj pa 262mm diski, debelina diska celih 21mm. Zadaj ima 239mm, debelina 9mm. Podobne diske ima Golf SDI s 75KM.
Bo treba zelo pazit pri zaviranju...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po maj 26, 2014 7:57 pm

Pa ti praviš da je batek šel lepo ven in not...toej maš problem v mehanizmu ročne ali pa v vodilih čeljusti mogoče ti štekajo ploščice na nosilcu ali pa samo zajla.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Po maj 26, 2014 8:16 pm

Pozdravljeni

Je potrebno vedeti za kateri material se govori: spredaj ali zadaj. Cena zavornega batka je različna, kakor tudi same zavorna tesnila. Nato je potrebno vedeti za katera tesnila se govori: sprednja ali zadnja, samo notranja in protiprašna gumica ali vse komplet tesnil z vodili, ležajem in semeringi ( ležaj in semering je samo v zadnjih zavornih cilindrih ). Kar se tiče samega zavornega cilindra, omenjena cena je za obnovljen cilinder, če bi hoteli res novega ................ bi morali svojo ceno pomnožiti X3. V koliko bi lahko dobil nov zavorni cilinder za 120€, ga kar nabavite, se ne izplača starih obnavljati. Obnovljene zavorne cilindre, vam lahko po ugodni ceni uredi tudi uporabnik @hippo.
Sprednji zavorni diski so lahko pritrjeni na pesto kolesa ali pod pesto kolesa, v slednjem primeru je potrebno razdirati kolesni ležaj. Dokler se ne sname kolesa, se ne ve ........................... vgrajevali so oba tipa.
Sicer pa, zakaj vam @čare ne vgradi ATE kompleta na vozilo? Na začetku bo vsekakor ceneje, kot pa original :)

Lep pozdrav
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov