Pozdravljeni,
meni pri Sprinterju 315cdi 2007 letnik rožlja in vibrira, verjetno podobno kot tebi.
Čudi me to, da ko stisnem sklopko zvok preneha, in tudi če premikam avto naprej v "leru" na pol metra rožlja in po drugi polovici metra nič, ter spet rožlja in nič (moram posneti video

).
najbolj se sliši v prvi prestavi, če speljem normalno rožlja "rn ran ran raan" in v II. prestavi se skoraj ne sliši več
Mehanik je gledal, ter pravi da na "uč" ne vidi, ampak sumi diferencial, sumi pa tudi menjalnik, ker pri Sprinterjih naj bi bila hiba tudi pri menjalniku samem.
Predlani mi je pobralo vse ripne na zadnji levi polosi in ker je avto nepremično škrtal v vsaki prestavi pri speljevanju, je mehanik odprl dif in videl da naj bi bilo v redu, ter posledično tudi menjal olje v diferncialu. Mi je pa rekel, da je verjetno sklopka vzrok tega rožljanja.
Skratka, vožim se z rožljanjem že 2 leti, postopoma je glasneje vsako sezono. Sedaj čakam, dokler bo delal oz rožljal, ko preneha obstanem nekje na cesti (verjetno kje v tujini
potem ga zrihtam in poročam kaj in kako je bilo
Lp