Napisal/-a dejanreni83 To feb 17, 2015 12:28 pm
Lepo pozdrav!
Sem "ponosen" lastnik Ford Mondeota 1.8 TDCI, letnik 2009, karavan, 5- stopenjski menjalnik, model MK4 in imam naslednje težave z njim:
In sicer sem mi je že drugič v cca. v 8. mesecih pojavila težava z vozilom na način da sem se peljal lepo po lokalni cesti s hitrostjo 60 km/h in kar naenkrat na lepo se v vozilu (v števcu) prižgejo vse možne lučke kar jih je, izpiše se mi " manufaction" (mislim da je pravilni zapis ker v tisti jezi si nisem natančno zapomnil) vozilo ugasne, volan postane trdi oz. kot da več ni servo, pohodiš na plin ne gre nikamor. Nato sem se ustavil ob robu cestišča da sem vozilo ugasnil in ponovno prižgal pa je avto spet normalno peljal naprej. ŠOK!!! Pred cca. 8 meseci pa se je zgodilo isto, lepo iz morja, polno naložen, z otrokom in to na avtocesti pri hitrosti 140 km, glih ko sem prehiteval vozilo, kar naenkrat "ista zgodba kot prej" tako da sem se komaj premaknil na odstavno nišo. In isto ugasnil in nato ponovno prižgal avto ter šel normalno naprej. Pa da to še ni vse mi ponavadi na avtocesti vozilo pri določeni hitrosti "2xcukne" kot da bi zgubil moč, nato pa normalno naprej. Ne vedno ampak ko se mu zahoče! Zaradi tega sem vozilo peljal na pooblaščeni servis Ford kjer pa mi niso znali povedati zaradi česar se to pojavlja, prav tako sem plačal da so mi ga priklopili na računalnik pa ni pokazala se nobena napaka! Povedal je da bi se moral peljati da bi videl kako "cukne" ampak kaj ko pa včasih naredim več kot 300 km in nič, drugič pa naredim mogoče 30 km pa cukne! Tako da sem 50 evrov dal v luft za nič, nato pa plačan 10 evrov pri privatniku pa mu na računalniku izpiše napaka na "duze".Lepo! Pa seveda da ne pozabim jutranje žvižganje v motorju oz. piskanje dokler se motor ne segreje.
Glede na to se mi poraja vprašanje ali je sploh več smisel vlagati v vozilo ker ima prevoženih več kot 160.000 km, (kupljen je bil 2012, rabljen s 110.000 km - baje realni ampak sedaj dvomim) do sedaj sem pa v njega vložil cca. 2.000,00 evrov. ( brez rednih servisov) Upam da se je kdo na tem forumu že srečal s podobnimi težavami ali vsaj eno iz med njimi da bi mi lahko svetoval kaj je narobe? Za vsak odgovor bi bil zelo hvaležen!
LP