Nasveti in napotki ter povpraševanja...

TheStuff
Nov uporabnik

Fiat Stilo 1.9JTD overboost problemi

Napisal/-a TheStuff Po apr 06, 2015 7:07 am

Skratka, gre za stilota 1.9 JTD 115hp, čipan na 163hp. Avto je do dva dni naza deloval normalno. V petek zjutraj ko sem odšel iz pralnice na AC in ko pospešuješ in se vklušuješ na AC, je na enkrat mi izpisalo ENGINE FAL.... In opazu sm da turbina polni 2.1 bar, oz bi se vec polnila mogoce. In bo tem ko se zgodi mu vzame moč, in z stiskom na gas ne gre avto nikamor oz. das v kako drugo prstavo in avto vleče spet dokler ne naredi isto. To se dogaja na višjih obratih torej med 3.000 in 4.000.

Zamenju sem MAP senzor, in ni bilo razlike, MAF senzor imam nov cca 6mesecev sem ga kupil v trgovini predn je bil avto čipan ker je crknu. IN seveda danes sem sprobal z izpravnim regulacijskim ventilom turbine, avto naredi isto. Sedaj več sam nimam pojma kaj bi povzročalo overboost.

Ali lahko sploh še kaj probam?

Cevke ki grejo iz regulacijskega ventila na acuator in na zadnji del mašine kjer je vakum tudi so cele, sem sprobal z pritiskom na njih in nikjer ne spuščajo. Sam sistem med sesalnim kolektorjem turbino in intercoolerjem je vredu zatesnjen sicer tudi če bi kje uhajal zrak v minimalnem spustu, vseeno ne bi turbina delala overboosta.

Skratka MAP, MAF, VENTIL regu. turbine vsi so ok. Wastegate na turbini je ok. Turbina je bila zamenjana in gor je sedaj obnovljena.
Avto je bil čipan pol leta nazaj.

Probal sem da se odklopil luftmesser(Maf) pa avto ne dela overboosta, in ne dela napake, gre pa slabse ker je senzor odklopljen. Torej da bi bilo karkoli z turbino odpade. Wastegate deluje normalno.

Prosim za kakršno koli pomoč.

Aja koda napake je p0235

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Re: Fiat Stilo 1.9JTD overboost problemi

Napisal/-a pskoda Po apr 06, 2015 10:42 am

MAP senzor je koda p0235. Zamenjaj z dobrim, zbriši napako in gasa
Lp

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po apr 06, 2015 10:55 am

Verjetno je senzor slabe kvalitete. Kolega menjuje LMM vsaj enkrat letno, ker mu je škoda dati malo več denarja za original. :roll:

TheStuff
Nov uporabnik

Napisal/-a TheStuff Po apr 06, 2015 12:14 pm

Sm ze zgoraj napisu da smo zamenjal Bosch-ov je drug gor in je isto obnašanje. Tut senzor zraka je nov. In tudi regulacijski ventil turbine je bil drug oa je isto.

Danes zvečer preverimo, da ni kaj na mapi narobe, samo bi se napaka pojavla vseskozi, in ne po 6ih mesecih.

Map senzor pa itak bere samo do 1.5bara, meni polni turbo 1.7/1.8 zato tudi vrze v safe mode. Ampak problem je da prej ni bilo overboosta, sedaj pa, kljub drugi turbini.

Uporabniški avatar
no-body
Novinec

Napisal/-a no-body Po apr 06, 2015 1:17 pm

ti avto kaj kadi?za foro preglej egr ventil...Si sigurno da kljub temu da si menjal turbino da ne štekajo lopatice na njej?kljub temu da wastegate odpira in deluje lopatice lahko štekajo ker so pač zapacane od gareža...Zaradi egr ventila ki ne odpira in zapira dobro...nevem...moje razmišljanje

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Po apr 06, 2015 1:25 pm

no-body je napisal/-a:ti avto kaj kadi?za foro preglej egr ventil...Si sigurno da kljub temu da si menjal turbino da ne štekajo lopatice na njej?kljub temu da wastegate odpira in deluje lopatice lahko štekajo ker so pač zapacane od gareža...Zaradi egr ventila ki ne odpira in zapira dobro...nevem...moje razmišljanje

Egr pa turbina nimata najmanjše veze, žal.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
no-body
Novinec

Napisal/-a no-body Po apr 06, 2015 1:30 pm

vem da nimata direktne povezave ampak če dolgoročno egr ne deluje vredu in avto kadi se lahko posledično "umaže" variabilni del turbine in s tem tudi prihaja do overboosta ker pač ne odpira in zapira variabilnega dela turbine...Preveru bi pa še povezavo do map senzorja(konektor,napeljava)

TheStuff
Nov uporabnik

Napisal/-a TheStuff Po apr 06, 2015 1:42 pm

Ja take turbina ki je sedaj gor je dejansko bila obnovljena ker sm jo menju takoj ko mi je avto zacel zajebavat. Zato za turbino sm preprican da je ok. Danes bomo prverl mapo ce je tam kaksna napaka narjena. Ker avto mi nc ne kadinse tist mal k je kdaj pri polnem stisku gasa mal zakadil, mi zdj sploh ne. Egr ventil je blendiram ze cca 1leto. In izklopljen v racunalniku

Uporabniški avatar
no-body
Novinec

Napisal/-a no-body Po apr 06, 2015 2:08 pm

pomoje ni problem u mapi ker pol nebi delalo pol leta...razn če se računalniku kej meša...al je turbina,podtlačne cevke,podtlačni ventil,map,wastegate,...pomoje je po vsej verjetnosti problem u vakumu...če res vse drugo deluje tako kot si napisal

TheStuff
Nov uporabnik

Napisal/-a TheStuff Po apr 06, 2015 2:55 pm

Cez 2ure bom vedu kaj bol, ker peljem avto do majstra da preveri racunalnik in mapo kako je nastavlen avto.

TheStuff
Nov uporabnik

Napisal/-a TheStuff Po apr 06, 2015 9:54 pm

Avto deluje super mehanskih tezav ni bilo in sem zaman iskal napake.

Avto je sedaj mapiran kot more bit, gre bolse, manjsa poraba kot je bila, in veliko boljse se premika.

Problem je bil da je avto dobiva veliko prevec goriva posledicno pa je to dvigovalo tlak turbine, tudi nastavitve niso bile glih ok. Sedaj dela top.

Mogoce ga enkrat ob priliki tukaj predstavim. Hvala za pomoc in nasvete.

Lp

Uporabniški avatar
StajercS
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a StajercS Po apr 06, 2015 11:44 pm

Kje pa je bil čipiran prvič? In kje so potem popravili čipiranje drugič?

TheStuff
Nov uporabnik

Napisal/-a TheStuff To apr 07, 2015 6:39 am

Teh podatkov ne bi žele objavlat, da ne bi potem prislo do kakega blatenja imena. Dan danes internet nam lahko naredi veliko skode.

Ce koga zanima lahko privat o tem.

Lp

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To apr 07, 2015 8:50 pm

Če so ti čipali zastonj ajde ne rabiš govort,če pa si sfaljeno mapo plačal pa ne vidim razlnga zakaj ne napisat,ker ti tud popravljal niso oni.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To apr 07, 2015 9:29 pm

kle avtor teme neki skriva, oz. noče povedat vseh dejstev.

1. mapa al je ok al ni. mapa se ne prilaga sama sebi pol leta.
pravi da je avto bil čipan pol leta nazaj in da je blo vse ql do sedaj.
2. piše da je dobival avto preveč nafte in zato dvigoval tlak. to sploh ne gre tko,vbrizgana količina se določa glede na posesan zrak, oz na tlak zraka za turbino..
3. piše da ni blo nobene mehanske napake amapk napaka na mapi.
spet ni to možno ker se mapa ne more podret sama od sebe.
4. piše da nebi rad nikogar blatil. sem prepričan da so doma sami neki pod kozolcem čarali z neko ebay opremo in so gor naložil eno obupno map. (do tega sem prišel zato,ker ma v avtu dodaten števček za tlak turbine)..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Kraj: Slovenija

Napisal/-a Komarček Če apr 09, 2015 9:31 am

Temu forumu se na čase kar malce nasmejim :)

Nevem zakaj čipati neke povprečne avtomobile ter si greniti lajf? Kupiš in pustiš tako kot je v originalu pa je. Ne pa da neka j***a daješ gori nevem kaj še vse. Smešno :)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če apr 09, 2015 1:48 pm

Zakaj? Zato da nekomu z super hudim avtom potem zagreniš lajf ko ga z sekretom za 2 jurja scat pelješ damu ni nič jasno.

Uporabniški avatar
Beri
Novinec

Napisal/-a Beri Če apr 09, 2015 4:42 pm

Komarček je napisal/-a:Temu forumu se na čase kar malce nasmejim :)

Nevem zakaj čipati neke povprečne avtomobile ter si greniti lajf? Kupiš in pustiš tako kot je v originalu pa je. Ne pa da neka j***a daješ gori nevem kaj še vse. Smešno :)

Se strinjam

Uporabniški avatar
Godward
Uporabnik

Napisal/-a Godward Če apr 09, 2015 4:57 pm

kaj pa manjka stilotu da ga ne bi dal čipat če to želi? a pol sem sam bmwji čipajo al kako
Renault 5 Campus 1.1/1.4 1992 - prodano
Renault Laguna 1.8 16V 2000 Fairway - prodano
Volvo S80 D5 2003 - prodano
Volvo S60 D5 2010 Summum avt.
Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če apr 09, 2015 5:39 pm

Pa golfe si pozabu,sicer pa takim stvarem ponavad nasprotujejo tisti na desnem pasu ki za kamini zavetrje iščejo in bi si za dcl nafte zavrtali luknjo v koleno
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: jure5j in 11 gostov