Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Svizec:)
Novinec

Mazda 6 generalna obnova motorja

Napisal/-a Svizec:) To apr 28, 2015 8:46 pm

Pozdravljeni!

Ker ne najdem dobenih konkretnih informacij na iternetu se obračam na vas,če je že kdo imel podobne izkušnje in če je že kdo obnavljal ta motor.
Torej mazda 2.0 D 100KW 136km Ojnica je zaribala. zanima me pripližna cena popravila,morebitno brušenje glavne gredi,morebitna cena nove cene ojnic ležajev itd...
Ali se splača zadevo obnoviti ali tvegati z rabljenim...

LP

čare
Mojster foruma

Re: Mazda 6 generalna obnova motorja

Napisal/-a čare To apr 28, 2015 8:53 pm

Če je gred še toliko dobra da se jo da brusit in seveda če je ni zvilo potem jo daš brusit,kupiš eno dobro ojnico (novo ali rabljeno),nove ležaje glavne gredi in ojnic in more špilat.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare To apr 28, 2015 9:01 pm

Svizec:) je napisal/-a:Pozdravljeni!

Ker ne najdem dobenih konkretnih informacij na iternetu se obračam na vas,če je že kdo imel podobne izkušnje in če je že kdo obnavljal ta motor.
Torej mazda 2.0 D 100KW 136km Ojnica je zaribala. zanima me pripližna cena popravila,morebitno brušenje glavne gredi,morebitna cena nove cene ojnic ležajev itd...
Ali se splača zadevo obnoviti ali tvegati z rabljenim...

LP
Tukaj se pozanimaj http://www.mazda-si.net/ lp

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To apr 28, 2015 9:06 pm

Pri koliko km se ti je to zgodilo? men se je pri 187k km. Ti je preskočil tudi zobati jermen?
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
Novinec

Napisal/-a Svizec:) To apr 28, 2015 10:05 pm

Pozdravljeni!

Ja bo treba najprej podret motor pa videt če se bo dala gred zbrusit pa če tudi niso cilindri dobli risov,ker če je tak se pol res ne splača rihtat.
Avto pa ima prevoženih 176 km

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To apr 28, 2015 10:53 pm

Meni je ob zaribanju ojničnih ležajev preskočil še zobati jermen. V materialu to pomeni zviti ventili, glava fuč in 2 bata fuč. Men se je to zgodilo pred tremi leti. Kako leto nazaj sem sicer slišal, da je mazdinim rezervnim delom zelo padla cena. V mojem primeru je bil en bat 400e .. se pravi 800 za 2... nova glava se ne spomnim koliko je bila, jaz sem dobil rabljeno in obnovljeno iz italije za 1100e. Jaz sem ta trenutek izkoristil še za veliki servis .. tako da je z delom in materialom + veliki servis prišlo 2900e. Po 14 dnevih kar sem dobil avto nazaj mi je nato zaribala še rolica od alternatorja.. tako da sem menjal jermen na alternatorju + oba šponerja. Jeba je, ker je šponar od alternatorja bil 270e :huh: .. ampak mi je hippo (uporabnik na tem forumu, ki ga kontaktiraj za material..) po kataloških številkah pogledal, da je za 136 konjsko enak kot za 120 konjsko različico, le da je ta bil 150e - neumn mazdin nateg s cenami.... se pravi sem v 2h mesecih za to mazdo dal 3300e :roll: .

Vmes sem iskal tudi rabljene motorje, ampak so se vsi razbiti oz okvarjeni avti prodajali brez motorja. bla sta ene 2 motorja, ampak z neznano zgodovino.. cene so se sukale okoli 2800e. Jaz sem se odločil da bom svojega obnovil, ker vsaj vem kaj imam.

Uporabniški avatar
Novinec

Napisal/-a Svizec:) Sr apr 29, 2015 7:13 am

Pozdrav

A sist hvala za izčrpno poročilo :) Ja ni druge kot pa odpret motor in poklicat okrog za material...

LP

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Sr apr 29, 2015 11:35 am

Svizec:) je napisal/-a:Pozdrav

A sist hvala za izčrpno poročilo :) Ja ni druge kot pa odpret motor in poklicat okrog za material...

LP
Raje kako razbito najdi in cel motor ven menjaj. Pa po možnosti rajše daj bencinca noter ;)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr apr 29, 2015 1:32 pm

fare je napisal/-a:
Svizec:) je napisal/-a:Pozdrav

LP
Raje kako razbito najdi in cel motor ven menjaj. Pa po možnosti rajše daj bencinca noter ;)

Ja sej ker je tko enostavno poj dat notr bencinca,k je zj bil dizl notr :roll: :roll:
kašne eni streljate kle na forumu, pa niti ne pomislte kaj vse to za sabo potegne...
obup
Ni vse res kar napišem

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Sr apr 29, 2015 4:58 pm

:lol:

Ta mazda cx5 je imela tut neke serijske težave z dizli... Niso več Mazde mazge tko kot včas.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr apr 29, 2015 8:34 pm

Ta japonska neunicljivost...
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

spektr
Novinec

Kraj: Cerklje

Napisal/-a spektr Če apr 30, 2015 1:21 pm

blaz2013 je napisal/-a::lol:

Ta mazda cx5 je imela tut neke serijske težave z dizli... Niso več Mazde mazge tko kot včas.

In to je? Spet neke gostilniške debate.. :))
lp dejan

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Če apr 30, 2015 5:57 pm

Nič niso gostilniške debate, nafta jim je zatekala v olje, ali neki takega je bilo... Ne me za besedo držat, vem pa da je bilo dosti vpoklicev in dosti reklamacij. Seveda po navadi vsi proizvajalci zanikajo in ko gre za vpoklic serijske napake prefinjeno rečejo da gre za preventivni pregled ali "nadgradnjo".

link članka:
http://www.drive.com.au/motor-news/back ... 24k6w.html

recimo en uporabnik je napisal tole:
"I purchased my CX 5 in February and it has just covered 7500 of which is 50 mile trips into work. I have had the Mod on the dipstick but have not been informed to regularly check the oil level etc. Today though the Oil pressure warning light has illuminated and it appears that the level is now just touching the X mark. Gathereing from this Forum and all the comments etc and as I am a Diesel Engineer I believe that the oil pressure light has come on due to the oil becoming more viscous due to the added fuel dilution and hence the oil is now not able to supply adequate pressure due to dilution. This now concerns me and I am very temted to write to Watcgdog for them to investigate further or as I am a member of Which Magazine them also. maybe we will get a good answer via these and their intervention."

http://www.honestjohn.co.uk/forum/post/ ... m?t=102168

spektr
Novinec

Napisal/-a spektr Če apr 30, 2015 6:01 pm

Če bi spremljal, bi vedel da to ni nič novega. Imaš podobne probleme tudi pri drugih bolj kao premium znamkah. Google marsikaj pokaže. Je pa veliko teh zadev, zaradi 'napačne' uporabe, ala mestna vožnja, prekinjanje regeneracij in podobno.

Taki potem tudi najbolj jamrajo, kao noben mi ni razložil. No sej ne rečem, velikokrat so trgovci krivi, ker ne tolmačijo dovolj, za kakšne vožnje je primeren kak avto oz. izbira pogona. Potem je seveda najlažje kurcat vsevprek...
lp dejan

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Če apr 30, 2015 6:19 pm

Ja... o strojništvo in premium znamkah ne vem preveč veliko, samo omenil sem da so bile težave tudi pri novih. Imam znanca ki je skoraj novo vozilo moral peljati na servis. Verjetno so to odpravili in serijske napake se dogajajo pri vseh znamkah, tako da to res ni nič novega.

spektr
Novinec

Napisal/-a spektr Če apr 30, 2015 6:37 pm

Ja, dejstvo pa je da so novodobni dizli neglede na znamko precej bolj občutljivi kot je bilo to recimo včasih. Jbg, rak rana je pa še ta dpf filter in cel cirkus povezan okoli njega.
lp dejan

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Če apr 30, 2015 7:22 pm

blaz2013 je napisal/-a:Nič niso gostilniške debate, nafta jim je zatekala v olje, ali neki takega je bilo... Ne me za besedo držat, vem pa da je bilo dosti vpoklicev in dosti reklamacij. Seveda po navadi vsi proizvajalci zanikajo in ko gre za vpoklic serijske napake prefinjeno rečejo da gre za preventivni pregled ali "nadgradnjo".

link članka:
http://www.drive.com.au/motor-news/back ... 24k6w.html

recimo en uporabnik je napisal tole:
"I purchased my CX 5 in February and it has just covered 7500 of which is 50 mile trips into work. I have had the Mod on the dipstick but have not been informed to regularly check the oil level etc. Today though the Oil pressure warning light has illuminated and it appears that the level is now just touching the X mark. Gathereing from this Forum and all the comments etc and as I am a Diesel Engineer I believe that the oil pressure light has come on due to the oil becoming more viscous due to the added fuel dilution and hence the oil is now not able to supply adequate pressure due to dilution. This now concerns me and I am very temted to write to Watcgdog for them to investigate further or as I am a member of Which Magazine them also. maybe we will get a good answer via these and their intervention."

http://www.honestjohn.co.uk/forum/post/ ... m?t=102168

Nafta je šla v olje zaradi tega ker so podložke pod injektorji pregoreli. Če niso mile podložke menjane pri 120tkm, plus očiščeno korito+mrežica je to recept za katastrofo.

spektr
Novinec

Napisal/-a spektr Če apr 30, 2015 8:17 pm

Tudi to je en razlog ja.
lp dejan

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če apr 30, 2015 10:19 pm

če nebi mel dpfjev do tega nebi prihajal.
nivo olja se je povećeval le med regeneracijo,ko je prihajalo do zapoznelih vbrizgov.
sj mazda je edin avto kar jaz vem da ma 2 nivoja za max.
aja pa to je izključno mazdin problem da nivo olja naraste za toliko.
pri nobeni drugi znamki tega ni.premijum ali nepremijum.
jaz vozim premijum pa tega nimam,sem prej vozil kao nepremijum pa tut tega ni blo.oba z dpfjem.
servisiram tut vse možno pa tega ni...

je nekdo lepo napisal ja.
problem je bil mašeje sita oljne pumpe in posledično ribata.
mašila se je pa zaradi gareža ke je podloške na šobah prežgal....
čudna zadeva..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Če apr 30, 2015 10:30 pm

Mazda je super avto, če je v njej bencinski motor ;) dizla (katerekoli znamke) pa v življenju ne bom več kupil..

Podložke sem imel jaz menjane, cedilo spucano, avto redno servisiran pri najboljšem mazda serviserju v sloveniji ( na mazda forumu vedo kdo to je in je tip res car) .. pa vseeno ni bilo pomoči. Pred tem sem še menjal dvomasni vztrajnik s sklopko, cena je bila z vsemi popusti pri materialu 1200e :|. V glavnem, vidim teme tukaj na forumu, ko ljudje kupujejo rabljene pasate, avdije in druge avte srednjega razreda, sumljivega izvora.. po njihovih vprašanjih vidim, da gledajo na vsak cent in vsak deci porabe.. ne pomislijo pa, da če gre kaj narobe, bodo stroški astronomski, ker so kupili poceni avto, katerega si novega niti pod razno nebi mogli privoščiti, posledično niti ne vzdrževanja in to neglede na znamko.

Avtorju se opravičujem za to 'smetenje' .. Če te še kaj zanima me kar vprašaj, ker kot vidiš imam pestro zgodovino s to mazdo ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: jure5j in 11 gostov