Peljem naprej saj se na avtocesti nemoreš vstavit nakar na razcepu Koseze vidim neko plahto plastike, ki poleti izpod avtomobila. Se ustavim na SOS mestu pred izvozom za Brdo in zgleda moj sprednji konec cel.
Vseeno sem šel nazaj in najdem plahto plastike na razcepu Koseze.
Kako ugotovim ali je plastika iz mojega avtomobila? Ker glede na to, da sem bil s Scenicom, ki ni prav nič športno nizek kar nemorem verjeti, da bi z podvozjem zapel v takem nizkem kupu kot je bil, še manj pa verjamem, da bi bilo to dovolj, da bi plastiko odtrgalo. Tako da dopuščam možnost, da sem plastiko pobral na cestišču (lahko jo je plug zapel nekje in jo pustil tam). Ob hitrem pregledu je pod avtom vse celo, plastika za hladilnikom zgleda cela. Seveda za boljšo oceno moram počakati, da se sneg stopi izpod avta in ga bom malo dvignil in pogledal.
Na plastiki tudi ni nikakršne oznake.
Slika plastike:

Gre se za Renault Scenic III, če kdo bolj ve kje naj pogledam, da vidim če je iz mojega avta ali ne.
In še eno vprašanje. Ali so Slovenske ceste zavarovane za take primere, če se izkaže, da je res meni tole odtrgalo izpod avta, da mi krijejo stroške na avtu, ki so nastali zaradi nesplužene ceste? Kam naj se v takem primeru obrnem?