No avta še nisem peljal k mehaniku,ker čež vikend ne dela,ga bom pa danes takoj dopoldan po nočni ..
No naj povem da se mi je (po novem) zdaj oz. včeraj prižgala na armaturi še kontrolna rumena lučka za motor in sploh noče ugasnit.
Včeraj zjutraj sem poskusil tudi z odklopom akumulatorja,pa je še vedno vse isto,kar sem zapisal pred dnevi.
Iz firbca sem tudi pogledal šipko za motorno olje in šokiran ugotovil da je motor skoraj brez olja...na šipki ga je čisto na minimum -cca.0.5cm.
Najbolj čudno mi je pa to,da motor kljub temu dela zelo lepo,tiho,mirno,brez kakega rožlanja,niti kontrolne luči za servis se ne prižgejo,celo lučka za olje v motorju po štartu normalno takoj ugasne,gori le tista rumena za motor in to je to ..wtf???
Kot sem od kolegov zvedu naj bi bili renojevi 1.6 16v bencinarji najboljši motorji od renoja.
Me pa zdaj zanima če kdo tukaj ve oz. je imel probleme s porabo olja pri teh motorjih?
Prejšnji avto sem ravno zaradi tega prodal za star želez -(Cordoba),ker je popil "skoraj" več olja kot bencina
Upam da se nisem sedaj nasankal še pri tem avtu z isto težavo.Sicer še nisem slišal da bi renoji pili olje...navsezadnje imam doma še (zdaj že odjavljenega iz prometa) starega clia 97letnik 1.2 s tem da sem 1. lastnik z realnimi 217.000km in mašinca res dela tipi topi,brez da bi spil kapljico olja.
Res me zanima kaj bo pokazal tester
Naj bom pripravljen na najhujše,ali brezveze zganjam paniko ??