ojnica je napisal/-a:Pravjo, da rdeč ni OK, da je boljš rumeno-zelen.
ojnica je napisal/-a:Pravjo, da rdeč ni OK, da je boljš rumeno-zelen.
aereo132 je napisal/-a:rdec antifriz je za aluminjaste bloke drugi so za navadne zelezne
Fan je napisal/-a:aereo132 je napisal/-a:rdec antifriz je za aluminjaste bloke drugi so za navadne zelezne
Pozdravljeni
Bedarija.
Po barvah se razlikujejo, ker so sestavljeni iz različnih materialov - posledično lahko poje/stopi tesnila.
Lep pozdrav
yashica je napisal/-a:Fan je napisal/-a:aereo132 je napisal/-a:rdec antifriz je za aluminjaste bloke drugi so za navadne zelezne
Pozdravljeni
Bedarija.
Po barvah se razlikujejo, ker so sestavljeni iz različnih materialov - posledično lahko poje/stopi tesnila.
Lep pozdrav
Točno tako! Treba je ločiti hladilne na osnovi propylen in ethylen glikola, zato so tudi bolj enostavni testerji hladilne tekočine ločeni na eno ali drugo. Izjema so več ali manj optični testerji (refraktometri).
Večina motorjev ima železne bloke in aluminijaste glave.aereo132 je napisal/-a:se opravicujem za izjavo samo nevem nekaj casa nazaj sem vprasal 2 mehanika oba sta rekla da je rdeci za aluminjaste bloke zato sem mislim da 100% pravilno nobeden ni omenjal propylen in ethylen glikola.kateri potem razzira tesnila in gumjaste dele?
Energetik81 je napisal/-a:Večina motorjev ima železne bloke in aluminijaste glave.aereo132 je napisal/-a:se opravicujem za izjavo samo nevem nekaj casa nazaj sem vprasal 2 mehanika oba sta rekla da je rdeci za aluminjaste bloke zato sem mislim da 100% pravilno nobeden ni omenjal propylen in ethylen glikola.kateri potem razzira tesnila in gumjaste dele?![]()
Sicer pa noben nič ne razžira, lahko se pojavi problem le, če različne mešaš med sabo, ker potem inhibitorji ne delujejo več dobro in ti stvar zarjavi, ali pa se kaj čudnega skuha iz različnih aditivov. Če pa cel sistem izprazniš in spereš, pa lahko naliješ notri kar hočeš - po mojem tudi v famozne VWje.
Fan je napisal/-a:Energetik81 je napisal/-a:Večina motorjev ima železne bloke in aluminijaste glave.aereo132 je napisal/-a:se opravicujem za izjavo samo nevem nekaj casa nazaj sem vprasal 2 mehanika oba sta rekla da je rdeci za aluminjaste bloke zato sem mislim da 100% pravilno nobeden ni omenjal propylen in ethylen glikola.kateri potem razzira tesnila in gumjaste dele?![]()
Sicer pa noben nič ne razžira, lahko se pojavi problem le, če različne mešaš med sabo, ker potem inhibitorji ne delujejo več dobro in ti stvar zarjavi, ali pa se kaj čudnega skuha iz različnih aditivov. Če pa cel sistem izprazniš in spereš, pa lahko naliješ notri kar hočeš - po mojem tudi v famozne VWje.
Pozdravljeni
Ne bo držalo, kar lepo lahko stopi/popapca tesnila! Kar se tiče rjavenja, v Renaulta lahko nalijete zlato hladilno tekočino, pa bo blok rjavel kot za stavo.
Fanozni VW ima to kar dobro urejeno, se vsaj barva hladilne tekočine vidi, kar se za druge znamke vozil to ne da trditi![]()
Lep pozdrav
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov