Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Ruff_RydeRR
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

čistila za motor-injektorji kanali..vaše mnenje

Napisal/-a Ruff_RydeRR To mar 09, 2004 12:18 pm

a je kdo že kej tega probu kaj ste probal in a 'dela' tko k piše :D aja pa kkšna o dodatkih za menjalnik bi tud prou pršla :)
My soul almost complete ;)

mare23
Stalni uporabnik

Kraj: Koper, Izola

Napisal/-a mare23 To mar 09, 2004 12:26 pm

Sem že poiskusil aditiv za čiščenje injektorjev.......se precej pozna pri porabi in mašina tudi lepše teče.....vendar se je zadeva kmalu vrnila na prvotno stanje.....ah ta naš bencin.....

Uporabniški avatar
Ruff_RydeRR
Uporabnik

Napisal/-a Ruff_RydeRR To mar 09, 2004 12:31 pm

kolk je to 'kmalu' ka si pa uporabu

Uporabniški avatar
Happy_Tom
Nov uporabnik

Kraj: SG

Napisal/-a Happy_Tom To mar 09, 2004 12:37 pm

Če imaš že konkretno zadelane injektorje, ti taka čistila ne bodo kaj dosti pomagala.

To je mišljeno bolj kot preventiva, vsakih 5000 km naj bi ga zlil not v en tank.
Js uporabljam STP injector cleaner (dobrih 900 sit v hali A v btc-ju, za drugje pa ne vem).
Če je na injektorjih nekaj malega svinjarije, jih lahko dokaj dobro sčisti, če pa se noter drek nabira že leta in leta in je pretok precej oviran, je pa najbolje ven vzet in dat kakemu profiju sčistit.

Drugač pa - ja, malo se pozna. Ampak res minimalno, komaj opazno...
OPEL uber alles

Slika

mare23
Stalni uporabnik

Kraj: Koper, Izola

Napisal/-a mare23 To mar 09, 2004 12:45 pm

Kot je reku Happy_Tom....enak izdelek sem tudi sam uporabu. Kamlu??.....po 2000 km.

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 To mar 09, 2004 1:11 pm

mare23 je napisal/-a:Kot je reku Happy_Tom....enak izdelek sem tudi sam uporabu. Kamlu??.....po 2000 km.

Se pridruzujem izjavam..tudi jaz sem tega poskusil, po maretovem priporočilu. Isto je blo pri meni, nekaj malega se je poznalo, cca po 2k km je pa blo vse kot prej.
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
jky
Novinec

Re: čistila za motor-injektorji kanali..vaše mnenje

Napisal/-a jky To mar 09, 2004 1:41 pm

Ruff_RydeRR je napisal/-a:a je kdo že kej tega probu kaj ste probal in a 'dela' tko k piše :D aja pa kkšna o dodatkih za menjalnik bi tud prou pršla :)

za menjalnik se ti ne splača, če dela dela, če skrta bo skrtal naprej. sem preveril in aditivi za menjalnik ne delajo najbolje!
NO GO!

Uporabniški avatar
Ruff_RydeRR
Uporabnik

Napisal/-a Ruff_RydeRR To mar 09, 2004 10:28 pm

jst sm dau u menjalnik engine cleaner stp se mi zdi pa je ratu za 100% bolš prej se je pa zatiku k pr norcih (k sm se zajebu pa že kupu zjebanga :evil: )

Uporabniški avatar
ghia
Novinec

Napisal/-a ghia To mar 09, 2004 10:54 pm

najbolj je ročno spucat,ne pa svinjarijo v motor zlivat.če hočš da leti,zakaj nisi kupu OCTANE BOOSTER????
EASY RIDER-NIKOL 200!!
Slika

Uporabniški avatar
Ruff_RydeRR
Uporabnik

Napisal/-a Ruff_RydeRR To mar 09, 2004 11:15 pm

ka pa je to a kao za zvišat oktane u benzu

Uporabniški avatar
ghia
Novinec

Napisal/-a ghia To mar 09, 2004 11:21 pm

ja za oktane povišat.pa na hrvaškem so mel med vojno unprofor tudi svoje gorivo.je melo več oktanov pa je folk na pumpah tut njihovga dobu.avtomobili so ful letel.
EASY RIDER-NIKOL 200!!
Slika

Uporabniški avatar
ole
Nov uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a ole Sr mar 10, 2004 10:51 am

ok ni noben aditiv, sam en frend je pelu avto v vrhniko na renault servis pa ti za 8k al tm okol nardijo neko čiščenje. Kao dajo namest benza neko tekočino ki ti vse sčisti.
Ma pa 19ko, avto je zdej ful bl poskočen, in manj pije......
jst grem najbrz nasledn teden, tko da lahko takrat tud kej več povem kako in kaj....

Uporabniški avatar
Jonas
Novinec

Napisal/-a Jonas Sr mar 10, 2004 7:22 pm

Happy_Tom je napisal/-a:Če imaš že konkretno zadelane injektorje, ti taka čistila ne bodo kaj dosti pomagala.

To je mišljeno bolj kot preventiva, vsakih 5000 km naj bi ga zlil not v en tank.
Js uporabljam STP injector cleaner (dobrih 900 sit v hali A v btc-ju, za drugje pa ne vem).
Če je na injektorjih nekaj malega svinjarije, jih lahko dokaj dobro sčisti, če pa se noter drek nabira že leta in leta in je pretok precej oviran, je pa najbolje ven vzet in dat kakemu profiju sčistit.

ti ves kwa me zanima, jz sm sou dons kupt to stvar v BTC, dou sm 1563 SIT ce smo natancni :D, sam me zdj zanima kok je to kej delikatna stvar, k tm gor na flasi pise da je vse skp za 83 litrov, obenem pa na flaski ni merce, tko da bom na pamet dou priblizn pou notr na dobrih 40 litrov..a je to dost obcutljiv, recimo ce das mal vec al mal manj - pomoje da ni ane, drugac bi bla merca zravn...
Sicer vem da je to najbrs strel v prazno, sam se soocam z nekak preveliko porabo na mojmu avtu (1.6 75KM - poraba pa okol 11, meste voznje), pa sm reku da bom probu da vidmo ce bo "slucajn" kaksna razlika - skodit ne more :D
Slika

Uporabniški avatar
Happy_Tom
Nov uporabnik

Kraj: SG

Napisal/-a Happy_Tom Sr mar 10, 2004 8:54 pm

Hmmm, a si ti sigurn, da si kupil pravo flaško?

STP injector cleaner - kolker se spomnim, je na flaški pisalo 50-60 litrov pr meni :?:
Mogoče si kupil Valve cleaner ali kaj takega.

No, u glavnem, škodilo ziher ne bo.
Če maš pa 40l tank, pa daj najprej not na poln tank približno pol flaške, ali pa raj malo več, ko ta tank sprazniš, pa natankaj še četr not in daj zraven kar je ostalo.

Po mojem je boljš dat malenkost več dodatka not, če daš manj bo preveč razredčeno in ne bo efekta, pa itak že sami po sebi ti dodatki ne delajo ravno nekih čudežev. Ni pa treba dat 2x več kot je predpisano... :oops:
OPEL uber alles

Slika

Uporabniški avatar
balki
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a balki Sr mar 10, 2004 9:37 pm

sam se soocam z nekak preveliko porabo na mojmu avtu (1.6 75KM - poraba pa okol 11, meste voznje),

Nevem sicer kateri avto imaš samo mislim da je to kar normalna poraba za po mestu. Gre za kar veliko kubikaturo in zelo premalo konjev pa še osem ventilc povrh. Vozim in sem vozil kar nekaj takih mašink. Tak da po moje ni nič narobe.

Uporabniški avatar
Ruff_RydeRR
Uporabnik

Napisal/-a Ruff_RydeRR Sr mar 10, 2004 9:50 pm

stripy je napisal/-a:ok ni noben aditiv, sam en frend je pelu avto v vrhniko na renault servis pa ti za 8k al tm okol nardijo neko čiščenje. Kao dajo namest benza neko tekočino ki ti vse sčisti.
Ma pa 19ko, avto je zdej ful bl poskočen, in manj pije......
jst grem najbrz nasledn teden, tko da lahko takrat tud kej več povem kako in kaj....
nujno poročay stripy me fuuuUUL zanima tole

Uporabniški avatar
Jonas
Novinec

Napisal/-a Jonas Sr mar 10, 2004 10:41 pm

opc je napisal/-a:
sam se soocam z nekak preveliko porabo na mojmu avtu (1.6 75KM - poraba pa okol 11, meste voznje),

Nevem sicer kateri avto imaš samo mislim da je to kar normalna poraba za po mestu. Gre za kar veliko kubikaturo in zelo premalo konjev pa še osem ventilc povrh. Vozim in sem vozil kar nekaj takih mašink. Tak da po moje ni nič narobe.

Neki po tvojem okusu pomoje :lol:, Opel Astro drugac...sam men se to se vedno zdi prevec, full prevec, naprimer sedicivalvole tle gor ma tipota 2.0 16v z 150KM+ pa ma isto porabo k jz k mam 100 konjou manj, men se to ne zdi normalno no, sicer bi pa rad dubu enga k ma isti avto k jz (Opel Astra 1.6 75KM '96) da mi pove njegovo porabo.

Drugac pa Happy_Tom - ja nevem, jz sm unmu tm povedu kaj rabm in mi je dou, vem da pise neki "injector", sam zdele se mi ne da 7 stukou nizje v garazo iskat pa pogledat :D pise pa se neki kao "gratis", mogoce mam zarad tega vec litrou k ti :D
Slika

Uporabniški avatar
Ruff_RydeRR
Uporabnik

Napisal/-a Ruff_RydeRR Sr mar 10, 2004 11:07 pm

no u glavnem jst grem na renault servis prašat če ma pa kdo 110 oktanski benz za prodat nej mi pa jav :lol: :lol:

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm Sr jul 07, 2004 6:36 pm

notri vlij oktan booster pa boš mel 130 oktanski. :D

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr jul 07, 2004 10:31 pm

VSparu je ta STP v crni flaski okol 780 sit. Vsaj dva tedna nazaj je se bil.[/quote]
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov