Nasveti in napotki ter povpraševanja...

monti
Nov uporabnik

Punto žarometi

Napisal/-a monti Po dec 16, 2002 12:19 pm

Luči pti Puntotu (l.95) mi slabo gorijo?
A ma kdo kaksen nasvet?
Ali mi preostane samo nakup novih?

nitronovitec
Nov uporabnik

Re: Punto žarometi

Napisal/-a nitronovitec Po dec 16, 2002 12:52 pm

Najprej preglej, kakšne fokuse imaš,če se ti rosa nabira na notranji strani,preveri žarnice, najbolj pa bodi pozoren na priključni konektor, s katerim sem imel tudi sam probleme.Ajd!

monti
Nov uporabnik

Re: Re: Punto žarometi

Napisal/-a monti Po dec 16, 2002 2:25 pm

Rosijo se mi ne.....se pravi da so verjetno konektorji!
Mislim da bo to prava resitev...ker je vato nekaj casa stal, pol
sem ga pa jest kupil!

m.P.
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a m.P. Po dec 16, 2002 7:57 pm

Jst mislm, da pri Puntotu že tko al tko slabo svetijo luči... zgleda ma slabo naštimano parabolo al kej podobnega...
Jst sm dal notr 100W žarnice in zdej je mal boljš.
Če je ravno ni zabavno [Colt CZ3, Lancer SW].

Uporabniški avatar
roby
Novinec

Napisal/-a roby To dec 17, 2002 6:54 am

Jaz sem jih razkopal pa očistil pa je zlu velka razlika,
opažam da se pri teh letnikih rada nabere umazanija, ki
jo je treba očistit al pa nove kupt.
Matjažp kašne imaš to 100w žarnice?A se parabole bolj
grejejo(topijo).
Lp Roby

m.P.
Novinec

Napisal/-a m.P. To dec 17, 2002 9:25 am

To imam čisto navadne žarnice. Originalno imaš notr (pa v rezervi) 55/65W, v trgovini se pa da dobiti tudi 100W.
Sem tudi spraševal o kakšnih bolj specialnih žarnicah...niti ne vem točn kakšne to sploh so, ki svetijo bolj modro, ampak so mi jih odsvetovali za Puntota, ker bi najverjetneje počile parabole.

A je kakšna umetnost odznotraj spucati luči?

monti
Nov uporabnik

Napisal/-a monti To dec 17, 2002 11:48 am

Kako in s čim si očistil luči.
Dej mal opiš postopek.

Glede 100W zarnic: a ni to mal nevarno za parabolo
in pa kable?....ker jaz bi tud dal nekaj bolj močnega noter.

V Sparu sem gledal žarnice sam ne vem kakšna je razlika oz.
katere so boljše, razen v ceni:)).

ZArnice so:
-ALL DAY
-MEGA LIGHT
-EXTRA BLUE

A kdo ve kaksna je razlika oz. ktere bi ble boljše za Puntota.

Uporabniški avatar
roby
Novinec

Napisal/-a roby To dec 17, 2002 12:42 pm

Dej zdele se mi ne da še enkrat pisat,pa raj poglej
pod predmet "popravilo luči-kje" tam sem napisal
postopek pa še drug so nekaj dodal, če ti pa ni jasen
ti bom pa še enkrat razložu.
Lp Roby

grehc
Novinec

Kraj: Lublana

Napisal/-a grehc Sr dec 18, 2002 7:14 pm

Sicer smo to že stokrat skoz dal pa vseeno.

Tisti, ki ima 100W notr naj jih da čim prej ven če nebi rad čez čas kupil novih žarometov. Lahko se ti rele vžge ob dolgotrajnem gorenju ti bo skrivilo parabolo, pa še črna bo gratala.

Pogledati je potrebno ali je naparenje odstopilo, če ni pol je pač samo steklo za spucat, če je že umazano. Pomombno je , da parabole ne umažete in se je ne dotikajte.

Glede žarnic:

Obstojajo žarnice, ki so +50 ali +30, vse te žarnice imajo boljšo svetilnost vendar isto moč 55/60. Priporočam philips Vision plus(+50) ali osram silverstar(+50) ali pa philips premium(+30), ki so sploh cenovno ugodne.

Modre žarnice nimajo večje svetilnosti le svetloba je bolj modra. To, da bi modre uničile parabolo seveda ni res im me zanima kdo ti je to bučo prodal. Dokler je žarnica 55/60 se nimaš kej bat.
Kvalitetne modre z rahlim modrim odtenkom so:

Philips blue vision
Osram Cool blue.

[Sporočilo uredil/a grehc na dan 18.12.2002 ob 19:17 GMT]
Zmaga tisti, ki z najpočasnejšim časom vožnje pride prvi skozi cilj.
Slika

m.P.
Novinec

Napisal/-a m.P. Pe dec 20, 2002 10:18 pm

grehc: to kar si povedu se čist logično sliš in me je una ŽENSKA!! v tisti štacuni zgleda ornk nategnila. Sem ta teden vprašal še v eni štacuni v BTCju in mi je prodajalec rekel da 100W žarnice res obremenjujejo napeljavo pa tud za luči ni dobr... pa baje ti tud na tehničnem lohk težijo. Tko da sem dal zdej notr Philips Vision plus(+50) in prvi vtis je kar u redu, čeprav to še zdaleč ni tista bela svetloba, ki jo vidš pri novih avtomobilih...

Aja še to: jst sm mel tiste 100W žarnice notr kr neki mesecev... sem gledal pa ni vidt, da bi kej počl al pa se stopil... a morm še kej pogledat? napeljavo?

Zdej sem nabavu še zelene parkirne luči. Najprej se mi je zgodil, da je ena žarnica čist potemnela in je začela svetit bolj rumen. Pol sem jo reklamiral... sem dobil novo... jo priklopm pa se sploh ni prižgala(nitka je bla pretrgana). Zdej mam spet novo in zaenkrat še dela. A mislte, da mam tako smolo z nakupom al je lohk kej narobe z napeljavo?

[Sporočilo uredil/a matjazp na dan 20.12.2002 ob 22:29 GMT]

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Ne dec 22, 2002 12:32 am

Jst tut ZELO odsvetujem 100W žarnice! Ker luč ni narejena za tako močno žarnico, ti bo prvo počrnela parabola, kasneje se ti bo pa začelo topit in boš res mogu menjat luč! Pazi tudi na kable, da ti jih ne bo stopilo, ker tovarniško ni narejeno za takšne obremenitve! Poglej, če se kej fajn grejejo kabli!?
Jst ti priporočam, da jih daš ven!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty Ne dec 22, 2002 4:06 pm

Hehe, nekaj neumesnega... kaj je parabola?
RENAULT POWER - THE WAY OF LIFE

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Ne dec 22, 2002 5:35 pm

Odsevnik po domače! Tisto srebrno k vidiš noter v luči, ki usmerja snop svetlobe naprej!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
dgrejtest
Uporabnik

Napisal/-a dgrejtest Po dec 23, 2002 2:15 pm

matjazp pravi:
grehc: to kar si povedu se čist logično sliš in me je una ŽENSKA!! v tisti štacuni zgleda ornk nategnila. Sem ta teden vprašal še v eni
Zdej sem nabavu še zelene parkirne luči. Najprej se mi je zgodil, da je ena žarnica čist potemnela in je začela svetit bolj rumen. Pol sem jo reklamiral... sem dobil novo... jo priklopm pa se sploh ni prižgala(nitka je bla pretrgana). Zdej mam spet novo in zaenkrat še dela. A mislte, da mam tako smolo z nakupom al je lohk kej narobe z napeljavo?

[Sporočilo uredil/a matjazp na dan 20.12.2002 ob 22:29 GMT]

smolo maš.... ce bi blo kej narobe z napeljavo, bi ti u šusu pregorela...

pero
[img]http://peter.si21.com/celica/celi_sig.jpg[/img]

grehc
Novinec

Kraj: Lublana

Napisal/-a grehc Ne dec 29, 2002 7:16 pm

sporty pravi:
Hehe, nekaj neumesnega... kaj je parabola?

Paraboli strokovno rečejo reflektor, katerega naloga je, da odbija svetlobo, je neke vrste zrcalo, ki je narejeno na isti način. Gor pa je naparen aluminij in ne srebro. Žarometi z prostimi površinami (tisti z gladkim steklom), imajo pa parabolo narebreno, saj ima pri teh žarometih parabola nalogo tudi usmerjati svetlobo.

Matjažzp

Glede 100W. ni nujno, da vam naredijo škodo samo jest pač priporočam, da jih nimate notr. Vpliva več faktorjev, če je elektrika vredu pol se kabli in releji manj grejejo, če je žaromet velik se manj segreva kot majhen. Aja pa nič ne stopijo samo zaradi visoke temperature se žaromet rahlo skrivi ampak dovolj, da ti pokvari optiko ponavadi se to naredi, če bo šel skozi tehničnega vredu pol ni panike, pa verjetno niso gorele dolgo časa zato tudi ni nobene škode. Jest bi dal 100W samo v velik žaromet take kot so Saturnusove špiclampe fi170, ki imajo kovinsko parabolo, ki se ne krivi pri višjih temperaturah, plastika se začne prej in večina žarometov ima plastično parabolo.

[Sporočilo uredil/a grehc na dan 29.12.2002 ob 19:17 GMT]

[Sporočilo uredil/a grehc na dan 29.12.2002 ob 19:21 GMT]
Zmaga tisti, ki z najpočasnejšim časom vožnje pride prvi skozi cilj.
Slika

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Sr jun 30, 2004 6:59 pm

WAW zajebannnnn :) care do mi delaj :P :)

Aja a je mogoce kdo pomislu da mogoce pa te 100W zarnice motijo nasproti prihajujoc promet zvecer pa se posebi ?

Lp PiLLLe

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Sr jun 30, 2004 7:23 pm

to folk ne zanima, važn da sami vidjo
jst mam not philips +30 in je čist bela svetloba, ponoč se supr vid pa u dežju tud
100 w žarnce motjo nasproti vozeča vozila in lahko poškodujejo parabolo, steklo žarometa in napeljavo, glede na to da v sloveniji vozmo ceu s pržganimi lučmi je verjetnost še tolk velka
podpis

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Sr jun 30, 2004 7:48 pm

Glede 100W. ni nujno, da vam naredijo škodo samo jest pač priporočam, da jih nimate notr. Vpliva več faktorjev, če je elektrika vredu pol se kabli in releji manj grejejo, če je žaromet velik se manj segreva kot majhen. Aja pa nič ne stopijo samo zaradi visoke temperature se žaromet rahlo skrivi ampak dovolj, da ti pokvari optiko ponavadi se to naredi, če bo šel skozi tehničnega vredu pol ni panike, pa verjetno niso gorele dolgo časa zato tudi ni nobene škode. Jest bi dal 100W samo v velik žaromet take kot so Saturnusove špiclampe fi170, ki imajo kovinsko parabolo, ki se ne krivi pri višjih temperaturah, plastika se začne prej in večina žarometov ima plastično parabolo.

Se kr strinjam
Eni pač pravjo da je to slabo, drugi pravmo da če 60w slab svetjo daš pač 100w not pa je.Res je večja verjetnost za uničenje oz porjavenje parabol ( sploh pa ne da se ti kr stopijo al pa počjo!! kaj mislite da 60 w se pa nč ne greje??!!) in če ni spredna luč res majhna in slabe kvalitete ne bo nič narobe
Da se ti rele skur?? sej majo vse stvari določene tolerance
glede napeljave vidš črne konektorje tudi pri 60 w žarnicah!! to pa največkrat zaradi slabega kontakta in zato začne "šmelcat

@ljubljančan:jst mam not philips +30 in je čist bela svetloba, ponoč se supr vid pa u dežju tud

aha :?
v dežju so pa itk vse navadne (za xenonke ne vem) žarnce za en ku..c
če je cesta neosvetljena in mokra se svetloba kr "zgubi" sej se vid sam velik slabš k če je cesta suha!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov