lisko je napisal/-a:Skoraj že Standard pri meni...... da mi trese pa zvija pa poka pa kaj te vem kaj še vsePač dost bremzam :P
Ja definitivno so zviti diski ( tresenje volana in stoplke so vsi simptomi ki kažejo na to) lahk pa bi mogoč blo kaj narobe z ABS-om?
Aja tist s struženjem diskov pa..... je nekak nevarno (ker ga lahk pol odlomi) al pa ga še prej zvije tko da tist struženje je kratkotrajna rešitev.
Za vsak slučaj pa prej ko se boš lotil menjave še idi na servis pa naj mal pregledajo.
Za zavorami se ni za igrat.
Rašeta je napisal/-a:Ok,se strinjam da so diski zviti,samo me čudi to ker ma avto prevoženih 55.000 km? A bi postruženi diski še vzdržali enkrat toliko?
Pa še finta,včasih lahko zabremzam pune pa ni nič s tresenjem,torej redko kdaj se zgodi da stvar prav lepo zavira brez kakih vibracij...čudno kaj?
Še ma keri kak komentar na to?
Pa lep pozdrav
Rašeta je napisal/-a:Bok,imam Citröen Xsaro pa me zanjima zakaj mi trese volan pri zaviranju.Prav tako mi trese stopalko?Sam sem pogledal diske in ploščice,vse kar sem opazil je to da ni nič narobe,diski lepo gladki brez večjih risov,ploščice pa so tut OK,kaj je še lahko narobe?A so mogoče diski zviti?
HVALA ZA NASVETE!
saso mladenovic je napisal/-a:Postružen disk je tanjši in še bolj občutljiv na temperaturo in zvijanje. Sigurno ne bojo zdržali toliko kot novi (ob enaki vožnji) ampak struženje je poceni, in za nekaj 10kkm si dober. Po tem ti pa svetujem da zamenjaš diske s kakšnimi "športnimi". Brembo max recimo ali kaj podobnega, pa ene dobre zavorne ploščice dej not, ne original citroen.
Rašeta je napisal/-a:Ok,se strinjam da so diski zviti,samo me čudi to ker ma avto prevoženih 55.000 km? A bi postruženi diski še vzdržali enkrat toliko?
Pa še finta,včasih lahko zabremzam pune pa ni nič s tresenjem,torej redko kdaj se zgodi da stvar prav lepo zavira brez kakih vibracij...čudno kaj?
Še ma keri kak komentar na to?
Pa lep pozdrav
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov