kwan je napisal/-a:Lep pozdrav vsem skupaj!
Zanimajo me mnjenja za sledeči avto: Golf SDI, letnik 2000, 139000 km prevoženih, klima..., predvsem me zanima poraba tega avta in ali je res da je avto nenormalno počasen? Pa na kaj naj bom pozoren pri nakupu?
Hvala vam že v naprej za vse smiselne odgovore!
bad_olio je napisal/-a:Vozim SDIja ze 2 leti pa ni slab avtek. Ko sem se v startu (nov avto) odloču ali SDI ali TDI, sem se odloču za SDI in vem da sem pravilno izbral. OK, SDI je bil cca. miljonček cenejši. Ce greš na SDIja z kakega poskočnega bencinarja je kak mesec kriza zaradi pospešku, vendar dizli(še posebej SDI) imajo svoj način vožnje, ko se prvadiš na avto sploh ne veš da maš tako "počasno" pa "leno" mašino.
Jest sem mojga še mal čipu tko da ma zdej baje 80KM in ti povem da ni več razlike do TDI 90KM (mogoče mal končna manjša, pa mogoče1s pospeška do 100km/h), ko voziš oba.
Poraba pri tem avtku je pa minimalna, s čipom še pol litra manjša tko da znaša od 4.5 l (normalna vožnja) do 5.2 l (norenje po avtocesti,..).
Zame je bil SDI je fajn avtek glede na kolk sem dal za njega, kolk mi pije in kolk in kako se vozim.
Glede nakupa SDIja z 140k km pa.... jst ne bi nikoli takega kupu. To je prevč kilometrine še posebej če delaš okol 30k km na leto.
Veliko sreče pri nakupu
Mojster Miha je napisal/-a:Pospeški niso »vrlina« tega avtomobila (0 – 100 km/h – 17 s). V prožnosti (pospešek v 4. prestavi od 50 – 80 km oz 5 prestavi 80 – 120 km/h) pa prekaša marsikatero bencinsko konkurenco z okrog 30 »konjev« več (po zaslugi dobrega navora 133 Nm pri 2200 – 2600 obratov v minuti).
Pa sedaj razmisli - kolikokrat "uporabljaš" pospešek in kolikokrat prožnost. Za moje pojme v normalnem prometu nikakor ni len, ampak dovolj hiter – moči mu ne primanjkuje, tudi hitrosti so solidne. Nekaj problemov bo na avtocestah. Zaradi zasnove motorja (brez turbine) nekoliko počasneje pridobiva hitrost.
Izdelava je natančna, lega na cesti zanesljiva, poraba je majhna.
Prednost GOLF-a je tudi njegova cena. Sicer drago plačaš ob nabavi, ga pa tudi dobro prodaš naprej posebno dizla.
140.000 km za ta motor ni noben problem. Gre za zanesljiv, vzdržljiv motor. Ob rednem vzdrževanju mora vzdržati vsaj še enkrat toliko.
Ob nakupu mojstra s seboj, najbolje pa je če poznaš lastnika.
LP
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov