Imam problem, in sicer s Fiesto letnik 95, motor 1.1 injection...
Iz auspuha mi malo smrdi po bencinu in vcasih malce crno pokadi, predvsem polni obremenitvi. Predvidevam, da je nekaj narobe z vbrizgom, da dobi prevec bencina. Sedaj me pa zanima kako se lotiti tega problema, kje se da postelati, ce se da...
Oj!
Čakajte malo vsi skupaj!
Imam isti avto, sem mel isti problem, tako da vem kaj je resitev!!!
Torej dimi in smrdi po bencinu!
Stvar je sledeča, četudi bo zamenjan zracni filter, pa svečke, tudi zatem bo isto dimil!
Prvič idi k bosch servisu in si daj preverit potenciometer, če je dobro nastavljen!!!
Če je dobro, pol ti naj pregledajo tipala(vode,zraka),če bodo tipala vredu ti ostane lambda ki stane 25000 in je ziher ta vzrok!
Men je tud dimil in smrdel po benz več kot pol leta, in vse do takrat ni nehal, dokler niso potenciometer naravnali+lambdo zamenjali, pač se mora lambda zamenjat pa fertig!
Sam fora je v tem , da je še lambda dobra, ampak počasi dela!Emisije pa so še v mejah normale tud z "slabo" lambdo!
Mako: Saj sem ti že enkrat napisal kaj za storit!
Neo je napisal/-a:Mako: Saj sem ti že enkrat napisal kaj za storit!
Ja Neo vem, da si mi ze pisal, kaj je narobe. Smo menjali lambdo in ni bilo razlike. Res, da nisem bil na Boschovem servisu sem bil pa pri enem drugem. Pa mi je mehanik nazaj vzel lambdo ,ker ni bilo razlike Pa tudi sedaj, ko imam samo odklopljeno ni razlike pa naj bi bila kajne? Edino ce ima kaj potemciometer tukaj zraven. O katerem potemciometer pa je govora?
Kaj pa, če se proba sam mal nastavt mašanco? Za fiesto ne vem kak ma, sam ponavad je polek avtomatskega nastavlanja z strani compa in Lambde še eka ročna nastavitev (pri men je posebi za prosti tek, posebi za pod gasom nastavitev še?).
TITan je napisal/-a:Kaj pa, če se proba sam mal nastavt mašanco? Za fiesto ne vem kak ma, sam ponavad je polek avtomatskega nastavlanja z strani compa in Lambde še eka ročna nastavitev (pri men je posebi za prosti tek, posebi za pod gasom nastavitev še?).