Nasveti in napotki ter povpraševanja...

bins
Nov uporabnik

Kraj: lj - ms

LUŠČENJE LAKA NA HAVBI IN STREHI

Napisal/-a bins Če jul 22, 2004 8:22 pm

Na havbi in na strehi se mi je začel luščit lak.Šel sem do pooblaščenega servisa za ta avto(SEAT) in vprašal zakaj se to dogaja. Rekli so, da je to posledica ptičjih drekov(to ni fora). Sprašujem vas če je to mogoče, ker potem bi se morala luščiti 1/2 avtov.Skrbi me to, da se luščenje širi po strehi in havbi naprej. Zgleda pa tako kot da je pod lakom zrak preden se odtrga košček laka.Povedali so tudi da se to odpravi samo z ponovnim barvanjem strehe in havbe.
Avto je L98 in je na njem prva barva in ni bil nikoli karamboliran.

lp in hvala za inf.

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Če jul 22, 2004 8:23 pm

poglej kolk časa ma avto garancijo proti prerjavenju!!! Če je 6 let hitr to izkorist!
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Če jul 22, 2004 8:28 pm

jup se dogaja... to je posledica kislin v dreku... znancu se je na cliotu isto začelo lupiti zarad smole oz. nekaj podobnega...

je možno da si imel kaki drekec več kot 1 mesec na avtu?
SlikaSlika

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Če jul 22, 2004 8:30 pm

Fullback je napisal/-a:poglej kolk časa ma avto garancijo proti prerjavenju!!! Če je 6 let hitr to izkorist!

to nima veze z prerjavenjem... barva ne rjavi... za to bila kvečjemu garancija na lak... na prerjavenje (se pravi pleh) pa tole ne upliva :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Če jul 22, 2004 8:31 pm

Fullback je napisal/-a:poglej kolk časa ma avto garancijo proti prerjavenju!!! Če je 6 let hitr to izkorist!

a sploh ves kaj pomeni prerjavenje?
ko korozija prezre material...tako, da tud ce je spodaj rjavo, pa ce ni skoz plocevino, ga bodo odj****i za cas posla
in povrh vsega se takrat ni bilo garancije na barvo, sploh b tem razredu

kar se pa luscenja tice, zacelo se je z ibizami/cordobami te generacije s pokanjem laka na utorih na zadnjem delu avta in pod pokrovckom za bencin
napol uradna izjava, da so pri celi seriji uporabljali napacne osnovne barve in kite :x

zal ti ne preostane druga kot barvanje
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če jul 22, 2004 8:38 pm

prerjavenje je šele takrat,ko maš luknjo v podnu :D

bins
Nov uporabnik

Kraj: lj - ms

Napisal/-a bins Če jul 22, 2004 8:51 pm

saj sem napisal, da so rekli, da je to od drekcev. sem probal tudi jaz it na garancijo pa so rekli, da moram bolj avto prat. sam pa mislim, da bi do garancije moral biti upravičen. Pa ne more začet lak pokat od dreka. to je pomojem posledica slabe izdelave oz. lakiranja in barvanja.

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Napisal/-a GorazdO Če jul 22, 2004 10:37 pm

če se pri mojih 14 let (1990) starih garah ne lušči pa pri mami tudi ne - avto letnik 1994... :?
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Pe jul 23, 2004 4:21 pm

a sploh ves kaj pomeni prerjavenje?
ko korozija prezre material...tako, da tud ce je spodaj rjavo, pa ce ni skoz plocevino, ga bodo odj****i za cas posla
in povrh vsega se takrat ni bilo garancije na barvo, sploh b tem razredu

no če maš pač ti take izkušnje OK...moji mami pa so na cliotu upošteval GARANCIJO PROTI PRERJAVENJU...za kot ti praviš-spodaj rjavo-in ne luknjo čez pločevino!!!

LP
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jul 23, 2004 4:31 pm

Pa kake avte mate to da se vam kr barva lušči? Nekvalitetni kiti in barve pa zlo nahitr narjen.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Pe jul 23, 2004 4:49 pm

garancija na prerjavenje je vezana na kovino, seprav mora ta rjavet al pa more bit lukna skoz
garancija na lak je vezana na barvo in lak, barva mora zbledet, pokat, se luščt...

če si meu ptičje dreke gor na autu ti NOBENA garancija ne velja, ker majo dreki v seb kislino ki ti razžira lak in barvo, se prav da če auto pereš 1x na let in pustiš dreke gor si si sam kriu za nastalo situacijo (pa bi sprot odtranjevou iztrebke)

edino kar ti preostane je barvanje, seveda na LASTNE stroške
podpis

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jul 23, 2004 5:01 pm

Oprosti moj avto je skos svinjski, pa skos od ptičlih drekov - star je pa 19 let, pa se barva ne lušči in ne poka - pa je daevoo rugby po havbi gor hodu(150kg) pa ni barva počla, tko da to je slaba kvaliteta in to bi moral poštimat.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Pe jul 23, 2004 5:58 pm

Bins as prvi lastnik? Ce nis je z avtom blo neki narobe k to se rado dogaja ce je biu avto razbit pa je biu doma postrihan se posebi metalik barve k morajo bit pecene doma jih pa redko kdo lahk zapece(komora) tko da mal podrobneje poglej avtek :P

lp PiLLLe

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Pe jul 23, 2004 6:46 pm

Če nisi prvi lastnik je možno, da je bil razbit.
Vsekakor sem mnenja, da je zadeva nekvalitetna. Spodnja plast je pač bolj nekvalitetna ali pa ni dobro posušena in zato ti razpoka. Sicer pa je bil tudi moj avto spredaj karamboliran pa je zaenkrat lak še vedno gor. Tudi zadaj kjer je lak še prvi je barva še kar v redu. Vsaj nekaj. :D
Za golobje dreke pa ne vem, pa tudi ne mislim probavat. :P
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

josef17
Nov uporabnik

Kraj: Tolmin

Napisal/-a josef17 Ne jul 25, 2004 9:48 pm

Če se ti lupi lak je možno da je bil avto ŽE v tovarni ponovno barvan !!!
Zato pride do odstopanja,...čene se pa zapelji na pooblaščen servis in prosi če ti zmerijo debelino barve...pa boš takoj videl kaj in kako je.

Govorim iz izkušenj kolega ki jih je imel na cliotu...in iz tega je pokasiral še veliko odškodnino

Lp

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po jul 26, 2004 12:52 am

hehe, barva se lusci od dreka :lol: :lol: :lol:
sam na servisih so vedno bolj zajebani ratali :twisted:

Vrjetno je bil avto ze barvan, morda celo skotan... :?

Uporabniški avatar
mat
Novinec

Napisal/-a mat To jul 27, 2004 8:25 am

monster_d je napisal/-a:Vrjetno je bil avto ze barvan, morda celo skotan... :?

he he ti mu pa daš upanje :P

Lp.:Mat
Slika Slika

Predator
Nov uporabnik

Napisal/-a Predator Po avg 09, 2004 10:04 pm

pišuka fotr ma astro 13 let staro, 50000x posrano pa je se skos bela :)
----------------------------------
Slika
Opel FOREVER!

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Re: LUŠČENJE LAKA NA HAVBI IN STREHI

Napisal/-a berlonso To avg 02, 2011 12:33 pm

pozdravljeni!
uporabil bom staro temo, da ne odpiram nove.
situacija je enaka, le da ima avto 3 mesece! slučajno sem na bencinski pral prednjo šipo in na delčku havbe opazil da voda stoji v kolobarčku.
pogledam in vidim da je lak zluščen. gre se za Ford Fiesto, metalic črne barve, kupljena nova maja letos, sedaj pa že ta problem, zaradi katerega smo zelo razočarani.
avto je doma garažiran, edino na delovnem mestu to ni možno. prej sem bil na pooblaščenemu servisu Ford in mi je možakar (sicer ga slabo poznam), prjazno reku da moram počakat do prihoda kleparja (je na dopustu), ki se na to bolj spozna. reku je da je najbrž od kakih drekcou in da se zna zgodba zakomplicirat ker bodo garant prišli tudi iz Lj pogledat in da lahko komplicirajo. zdej tako: nerealno se mi zdi da bi biu kak drekec kriu...avto je bil opran pred cca 20 dnevi, takrat bi luščenje opazili če bi bilo, tako da ga najbrž še ni bilo. doma pa je npr. Clio ki stoji blizu lastovičjega gnezda in je pran mogoče 2x letno, pa ima zmerej kako packo gor in zaenkrat lak normalen, tako da z zgodbo o drekcu me ne bojo prepričali.
potrebno bo prebarvati streho in havbo, kar mi je čista žalost pri 3 mesece starem avtu, garažiranem, 7000km.
avto smo kupili nov ker smo bili siti iskanja dobrega rabljenega, v upanju da z novim težav ne bo oziroma da bodo minimalne, vsaj prvih nekaj let.
zame avto po barvanju ne bo veljal več ko da je nov.
želel bi si kakega vašega mnenja na to temo, mogoče podobne situacije (upam da jih niste in ne boste imeli) ter predloge, kaj naj naredim. vsekakor bom vztrajal pri popravilu pod garancijo, čeprav bi najraje da ga kar zamenjajo (najbrž ni mogoče ne? :) ).
malo sem se razpisal, vendar sem zelo pop...il ko sem videl kaj se dogaja na havbi, nato še na strehi, saj je avtek drugače veselje za vozit.
lep pozdrav
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov