Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

TEMPERATURA HLADILNE TEKOČINE MOČNO NARAŠČA...

Napisal/-a imilet1 Sr avg 04, 2004 10:50 pm

Imam en problem in sicer gre za golfa 2 dizla, ampak problem se pojavi pri hitrosti npr. 130km/h ko ga konstantno teram(tudi pri 140km/h),npr 5 km po avtocesti, pol pa zmanjšam na 110, 120...
Zdj me pa zanima zakaj se mi ventilator kr naprej vklaplja pri taki hitrost(ker hitrej greš, bolj se ti avto hladi(temp. je nižja) aja, pa jermen mi ne piska, kar pomeni da vodno pumpo dobro obrača!?

LP

mojster
Uporabnik

Napisal/-a mojster Sr avg 04, 2004 10:55 pm

no to ni nč, frendu k ma tut golf 2 mu pr 150 kr naenkrat za malo zmanša hitrost zadi pa vidš veeeeeeeelk gost bev dim, res mu velik ola kur samo to ni normalo
samo smešn je pa kako se mu vsi umaknejo k pelejo za ritjo :vc

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Če avg 05, 2004 12:02 am

JA prvo kt prvo to ni avto da bi da tolk teru :) dizl pac :) plus tega avto je ze str mogoce bi blo dobr pregledat kako deluje hladilni sistem da ni kje ksn kanal zamesen itd itd...

LP PiLLLe

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

m

Napisal/-a imilet1 Če avg 05, 2004 12:05 am

ja čaki, sam men olja ne kur praktično nč(1 dcl na 1000km),ampak nevem kwa mu je da tok temp. raste!!

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Napisal/-a PiLLLe Če avg 05, 2004 12:13 am

aja pa ves v cem je fora kokr se jst spomnm majo golfi na hladilniku namonterane senzorje temperature/termostikala in pr vecji hitrosti je hladilnik za ksne par stopinj hladnejsi motor pa toplejsi :) pa mogoce stevc laze zato :P

Lp PiLLLe

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

da

Napisal/-a imilet1 Če avg 05, 2004 12:45 am

ja vse je to OK!
sam zakaj pol skoz vent laufa,ce števc laže??=

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če avg 05, 2004 7:31 am

Termostat, po vsej verjetnosti.
Slika

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

hgn

Napisal/-a imilet1 Če avg 05, 2004 2:58 pm

Ok upajmo da je termostat!!!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če avg 05, 2004 3:17 pm

In kak veš da ti pri taki hitrosti ventilator laufa? mislim da je skor nemogoče slišat med vožnjo ventilator....edin če si kako lučko not nardil.
drgač pa preveri kiler če ni slučajn čist zamašen od mrčesa..... pa da spredaj nimaš kaj pri dovodu zraka.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Pe avg 06, 2004 7:09 am

lisko je napisal/-a:drgač pa preveri kiler če ni slučajn čist zamašen od mrčesa..... pa da spredaj nimaš kaj pri dovodu zraka.

Ne, po tej logiki bi mu kuhal še bolj na mestu, ker ni tolko hladnega zraka, njemu pa pri hitrosti.
Slika

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Napisal/-a PiLLLe Pe avg 06, 2004 9:56 am

Mah model se sam neve kva govori pomoje :)

Lp PiLLLe

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Pe avg 06, 2004 10:25 am

bolj obremenjen avto se bolj greje - po mojem?!?!?!
drgač pa kiler sčisti z wapom od zadi(motorja) naprej-(navzven)!
Slika

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Po avg 09, 2004 6:44 pm

No jst nebi nove teme odpiru pa bi kr vprašu v tejle.
Men se tud Clio ful hiter zagreje.To pomeni da se mi hladilna tekočina hiter zagreje in se mi venitalator non stop prižiga,pa ni važno al je to toplo al pa mrzlo.auto se ful hiter zagreje in potem ventilator se tudi hiter prižiga.
Auto še ni nikoli zakuhal ampak mi je zelo čudno to.Kaj bi lahko to bilo?
Vodno črpalko sem že menjal,hladilne tekočine pa imam zadosti.

lp
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po avg 09, 2004 7:02 pm

darkdog24 je napisal/-a:No jst nebi nove teme odpiru pa bi kr vprašu v tejle.
Men se tud Clio ful hiter zagreje.To pomeni da se mi hladilna tekočina hiter zagreje in se mi venitalator non stop prižiga,pa ni važno al je to toplo al pa mrzlo.auto se ful hiter zagreje in potem ventilator se tudi hiter prižiga.
Auto še ni nikoli zakuhal ampak mi je zelo čudno to.Kaj bi lahko to bilo?
Vodno črpalko sem že menjal,hladilne tekočine pa imam zadosti.

lp

Mogoče ko so ti menjali vodno pumpo,da so ti preslabo prezračl sistem....tko da je še malce zraka notr.

Sam če pravi čas vklaplja ventilator,pol ni panike....vsekakor pa probi še 1x prezračit.

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Če avg 12, 2004 6:23 pm

No povej kk naj prezračim?
Js bom probu hladilno tekočino zamenjat ker je že ful umazana,pa termostat bom pregledu kaj je znjim.

A bi blo možno da hladilnik nedobi dost lufta zaradi posebnega sprednjega odbijača,kjer sta dve veliki luknji ob strani in ne direkt spodaj?
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če avg 12, 2004 6:39 pm

am umazana je zato,ker pri r 5 oz. clio-tih rad rjavi blok....ampak ne se sekirat :D

Ja lohk tud s tem zjebeš termostat,k maš vso rjavkasto vodo notr...najboljš bo da ga kar zamenjaš z novim,sj ni nevem kakšn velik strošek.

Na ceveh od vode imaš sigurn kakšn vijak,da ga odviješ,da gre potem lohk zrak vn (sam avto more lavfat,pa segret mora bit,notr pa mej tud gretje prižgan,ventilacijo pa izključi)

No da ti ne bom preveč nakladu,k ta trenutk nism čist zihr kako ma clio narjen...bo najboljš da se oglasi nekdo ka ma takšen avto.

No glede tega da ti odbijač,kot si reku,zakriva mal preveč hladilnika...je zihr tud mal na tem...sam bistvenega pomena pa tud ni.

No upam da ti ventilator vkljaplja ob pravem času.

P.S. vse čestitke glede nove podobe tvojega avtomobilčka,res je spedenan v špico!

Uporabniški avatar
Privatnik
Novinec

Napisal/-a Privatnik Pe avg 13, 2004 11:38 am

Tut men se avto velik bolj zagreje na avtocesti oz ce ga teram, verjetno zarad vec bencina nastaja tud vec toplote in posledicno je tezje odvajat to toploto sploh pri starejsih avtih, kjer so ze kilerji mogoce malo "stari" :) Pri mojem je problem, ker se poleti po avtocesti vec kot 130 sploh ne morem pelat, ker bi se avto pregrel (morem zamenjat kiler + intercooler).

Darkdog: ce nisi pred kratkim menjaval termostata, ti priporocam da ga preventivno menjas, ker vcasih tut termostati radi kej zezajo (ce hoces lahko das noter poletnega, ki odpre pri malo nizji temperaturi in tako prej zakrozi voda skozi kiler). Pa hladilno tut lahko zamenjas, vso staro ven in lepo frisno noter.

LP

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Pe avg 13, 2004 12:27 pm

Možna je tudi slaba prezračenost zaradi oblike odbijača, navsezadnje pokriva doberšen del kilerja, tista dva zračnika pa ne dasta iste količine zraka. Ne vem, vpraši še onega ki ti ga je delal, če ma kakšne probleme s tem.
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov