A je to normalno? 5 let star Megane Coupe 1,6 16V s 100.000 prevozenimi, pa mi gre vodna pumpa, pa se neki lezaji v menjalniku (baje je nek opilek notri potegnilo), kar skupaj z rednim servisom in jermeni pride 240.000 SIT!!! In to se zgodi kljub rednim servisom na pooblascenih Renault Sevisih... Ma ta Renault je res poden!
Sej je že star avto; pač se stvari obnucajo in jih je treba zamenat; shit happends
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M → 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi
ja reno servisi znajo služt...
menjava jermenov, ležajev in pumpe je pocen
pr menjalniku je pa odvisn kaj je narobe in kolk je treba razdret
240 000 je vsaj za ene 100 000 preveč VSAJ
če je res samo to kar si ti napisu
aja pumpa se res mena pr okol 100 000 km, to je redni servis
hvala za odgovore, nisem ravno tehnicni tip...sam se vedno mi ni jasno, kaki opilki bi naj bili v menjalniku, da so sli lezaji, ker so se tudi na servisu cudili, saj naj bi bil notri nek magnet, ki te opilke potegne, pa jih ni...
ja opilki bi bli lahk od samih zobnikov ki so v menjalniku
tko da če šaltaš brez sklopke bi mogl bit dost tega not, drgač pa zlo mal, ker so zobniki dost trdni
izpit imam ze 11 let, zamenjal sem tudi kar nekaj avtov, pa mislim da znam saltat s sklopko! Tako, da ne vem...na servisu so rekli, da je to odprt sistem in da bi lahko kaj potegnilo od zunaj...
lublancan je napisal/-a:ja opilki bi bli lahk od samih zobnikov ki so v menjalniku tko da če šaltaš brez sklopke bi mogl bit dost tega not, drgač pa zlo mal, ker so zobniki dost trdni
Zobniki se res zlo težko okrušjo. Prej se vdajo sinhroni!
Če bi blo kej narobe z ležaji se ponavadi to sliši (piskanje menjalnika). Renoji majo probleme s premehkim vpetjem menjalnika (pemehki nosilci), kar je sčasoma lahko vzrok za sesutje menjalnika.
_wolf_ je napisal/-a:izpit imam ze 11 let, zamenjal sem tudi kar nekaj avtov, pa mislim da znam saltat s sklopko! Tako, da ne vem...na servisu so rekli, da je to odprt sistem in da bi lahko kaj potegnilo od zunaj...
Valda da je zaprt sistem če maš cca 2.5l olja not. Drgač bi vn tekl! Na vrhu maš čep za olje nalivat.
Opilki lahko pridejo not pri dolivanju olja al pa če nastanejo z okvaro na menjalniku.
ta nek odprt sistem sploh ne obstaja; neki si zamešu. Drugače pa si opilge verjetno fasu od sinhronov ki so se znucali. Sam jih je mogl bit veliko ker menjalnik ma tut magnet notr da jih potegne nase.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M → 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi