Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

To ni res!!! Golf IV-prvi tenični pregled

Napisal/-a For Po sep 27, 2004 10:24 pm

Golf IV,1.4,letnik 2001,76000km,redno vzdrževan,prvi lastnik,5 servisov narejenih pri pooblaščenih serviserji, gre na svoj prvi tehnični pregled.
Vse je v redu, samo ispušni plini niso.Pravijo da ima takšne pline kot da ne bi imel katalizatora. NEMOGOČE!!!!!
Na servisu je bil 4 dni nazaj(četrtek).
Serviser pove da pline pri rednih servisih ne kontrolirajo!!???!?!?!?!?!?!
Ja sem pa mislil,če naredim vse redne servise da imam brezhiben avto.Budala!!!
Če imam srečo, je sonda za zamenjati(50.000sit),če nimam srečo pa je katalizator
(cena:pitaj boga).Avto je star 3 leta in dva dni.Garancija je pa tri leta.
DVA DNI SEM ZAMUUUUUUUUUDIL!!!!!!!

A se to samo meni lahko zgodi? [/b]

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Po sep 27, 2004 10:27 pm

To se ti skorajda ne bi smelo zgoditi (saj pa ja voziš nemca :lol: )!
Ne res ful čudno, pa ja tak folk hvali Golfe... :?

Uporabniški avatar
gre_up
Novinec

Kraj: LJ barje

Napisal/-a gre_up Po sep 27, 2004 10:29 pm

probaj se dogovorit, da ti na datum servisa (se pravi za nazaj) odpravijo še to napako, če to sploh spada pod garancijo in ne pod potrošni material...

LP
G
Nasveti so dani v dobri veri, za rezultate ne odgovarjam!
Slika

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Po sep 27, 2004 10:29 pm

Andy je napisal/-a:To se ti skorajda ne bi smelo zgoditi (saj pa ja voziš nemca :lol: )!
Ne res ful čudno, pa ja tak folk hvali Golfe... :?

Hvala za razumevanje!

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Po sep 27, 2004 10:32 pm

gre_up je napisal/-a:probaj se dogovorit, da ti na datum servisa (se pravi za nazaj) odpravijo še to napako, če to sploh spada pod garancijo in ne pod potrošni material...

LP
G

Nekaj je omenil da bo probal samo ni nič obljubil.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Po sep 27, 2004 10:37 pm

Katalizator ali lambda sta stvari ki se ob normalni uporabi potrošita. Garancije ti ne bojo priznali pod nobenim pogojem.

Glede na razmeroma malo kilometrov če seveda držijo je imel avto veliko hldnih vžigov na kratkih relacijah kar uniči katalizator u nulo!

Lambda je pa lamda. Zelo nepredvidliva stvar. Zelo občutljiva lahko dela brez problema leta al pa crkne takoj.

Je pa res da imaš najmanj primeren avto za take podvige. Avtomagazin je proglasil VW kot najdražjo znamko za servisiranje. rezervni deli za Golfa so še neoriginalni dragi. :roll:
Lambda za kakega azijca z večjo kubaturo pride 20jurjev. Nočem spet debate o tem samo primerjava.

Treba je vzet v zakup pri rabljenem avtu da je maček v žaklju kakor koli obrneš.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po sep 27, 2004 10:38 pm

Heh ..... ne vem ne vem kam gre ta svet. Ne dolg nazaj sem bil na tehničnem z dedevo petko 1.4 FIVE..... plini vsi na nuli.... oni striček na tehničnem ni mogu verjet da je to sploh možno.... aja petka je letnik 95...... pa ko jo dobi vnukec(jaz) v roke.... si znate predstavljat....

Drgač pa zahtevaj pod garancijo.... kajti servis je bil opravljen še pod garancijo.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Po sep 27, 2004 10:49 pm

[quote="Templar"]Katalizator ali lambda sta stvari ki se ob normalni uporabi potrošita. Garancije ti ne bojo priznali pod nobenim pogojem.

Glede na razmeroma malo kilometrov če seveda držijo je imel avto veliko hldnih vžigov na kratkih relacijah kar uniči katalizator u nulo!

Lambda je pa lamda. Zelo nepredvidliva stvar. Zelo občutljiva lahko dela brez problema leta al pa crkne takoj.

Je pa res da imaš najmanj primeren avto za take podvige. Avtomagazin je proglasil VW kot najdražjo znamko za servisiranje. rezervni deli za Golfa so še neoriginalni dragi. :roll:
Lambda za kakega azijca z večjo kubaturo pride 20jurjev. Nočem spet debate o tem samo primerjava.

Prvi lastnik sem!
Za kratke relacije je pa tudi res. Jaz sem pričakoval da bo zaradi tega najprej ispušni lonec šel kot je to ponavadi.
Servis na 75000km je bil 24.000sit
60000km je bil 43000sit
To je še dobro,za dizle je še dražje.
Zadnjič spremenil For, dne Po sep 27, 2004 11:09 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Po sep 27, 2004 10:50 pm

Malo sem zajebal tole....

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Po sep 27, 2004 10:54 pm

Hehe ravno danes sem bil pri enem pooblascenem serviserju za VW sem dal en avto pregledat za kupit pa je reko pa da se pline vidimo(blo na sreco vse vredu) pa pravi da pri WV je klasika da gre lambda u ku..c katalizator bol tezko! LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Po sep 27, 2004 10:55 pm

lisko je napisal/-a:Heh ..... ne vem ne vem kam gre ta svet. Ne dolg nazaj sem bil na tehničnem z dedevo petko 1.4 FIVE..... plini vsi na nuli.... oni striček na tehničnem ni mogu verjet da je to sploh možno.... aja petka je letnik 95...... pa ko jo dobi vnukec(jaz) v roke.... si znate predstavljat....

Drgač pa zahtevaj pod garancijo.... kajti servis je bil opravljen še pod garancijo.

Dobre stare petke!
Jaz sem tudi pred kratkim z katro(letnik90) naredil brez problemov.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Po sep 27, 2004 10:59 pm

soso je napisal/-a:Hehe ravno danes sem bil pri enem pooblascenem serviserju za VW sem dal en avto pregledat za kupit pa je reko pa da se pline vidimo(blo na sreco vse vredu) pa pravi da pri WV je klasika da gre lambda u ku..c katalizator bol tezko! LP

Lepo bi bilo,če bi to držalo.

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim To sep 28, 2004 1:06 am

hm..ja čist odvisn od tipa vožnje tudi. od drugih pogojev itd. kaj jst vem..ampk useeno zanimivo kako se je to lahko zgodilo. npr. moj accent pri 112.000 km brez težav, prav tako subaru pri 205.000 km! brez težav. tko da hm...bojim se da nimaš kaj drugega kot menjat... :(
a pa si ga pred tehničnim ogrel do konca? mislm ga tud do max. vozu. max vrtl., max. hitrost...čeprov če je reku da je tako slabo, tud to nebo pomagal...hmm

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To sep 28, 2004 7:55 am

soso je napisal/-a:Hehe ravno danes sem bil pri enem pooblascenem serviserju za VW sem dal en avto pregledat za kupit pa je reko pa da se pline vidimo(blo na sreco vse vredu) pa pravi da pri WV je klasika da gre lambda u ku..c katalizator bol tezko! LP

Problem je v tem, ker ko gre lambda, zaradi napačnih vrednosti, ki jih odčitava, lahko kmalu zatem gre še katalizator.

Sam 76kkm pa že pade na testu. Čudno, res. :?
Slika

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate To sep 28, 2004 8:11 am

feto: menda da pomaga, ce ga pred pregledom izpusnih plinov dobr prepucas, kar pomeni mal bl agresivno voznjo, pa mal ga po ac enih 10, 20km stis do konca. Mogoce se celo bols v cetrti pr veliko obratih, kot v peti pri malo manj obratih. Nikakor pa ne it v rdece polje, tm nekje do 5500 mogoce 6000 je cist dost.

sim
Novinec

Kraj: LJ

Re: To ni res!!! Golf IV-prvi tenični pregled

Napisal/-a sim To sep 28, 2004 8:16 am

feto je napisal/-a:Golf IV,1.4,letnik 2001,76000km,redno vzdrževan,prvi lastnik,5 servisov narejenih pri pooblaščenih serviserji, gre na svoj prvi tehnični pregled.
Vse je v redu, samo ispušni plini niso.Pravijo da ima takšne pline kot da ne bi imel katalizatora. NEMOGOČE!!!!!
Če imam srečo, je sonda za zamenjati(50.000sit),če nimam srečo pa je katalizator

Da te mogoče mal potolažim(ali pa tudi ne)...na golfu z enakim motorjem letnik 99 pri 65000km redno vzdržvanem je men šla mašina z menjalnikom vred v 3 pm...
p.s. in ja kilometri so resnični!

Uporabniški avatar
Dugi7
Novinec

Kraj: bogu izza nogu

Napisal/-a Dugi7 To sep 28, 2004 8:23 am

Jest sm biu nazadnje z katro l. 87 na t.p. pa je rekel da je preveč plinov pol je pa neki obrnu pri mašini, je šlo pa gladko skoz!
SIMPLY CLEVER

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To sep 28, 2004 9:20 am

accim je napisal/-a:hm..ja čist odvisn od tipa vožnje tudi. od drugih pogojev itd. kaj jst vem..ampk useeno zanimivo kako se je to lahko zgodilo. npr. moj accent pri 112.000 km brez težav, prav tako subaru pri 205.000 km! brez težav. tko da hm...bojim se da nimaš kaj drugega kot menjat... :(
a pa si ga pred tehničnim ogrel do konca? mislm ga tud do max. vozu. max vrtl., max. hitrost...čeprov če je reku da je tako slabo, tud to nebo pomagal...hmm

Potem ko so me zavrnili sem šel pol ure dirkat po avtocesti,ker sem bil prepričan da je zaradi tega,pa ni nič pomagalo.Sem pa že eno leto nazaj ugotovil da se je poraba povečala.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To sep 28, 2004 9:21 am

Dugi7 je napisal/-a:Jest sm biu nazadnje z katro l. 87 na t.p. pa je rekel da je preveč plinov pol je pa neki obrnu pri mašini, je šlo pa gladko skoz!

Ma katre so zakon.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Re: To ni res!!! Golf IV-prvi tenični pregled

Napisal/-a For To sep 28, 2004 9:32 am

sim je napisal/-a:
feto je napisal/-a:Golf IV,1.4,letnik 2001,76000km,redno vzdrževan,prvi lastnik,5 servisov narejenih pri pooblaščenih serviserji, gre na svoj prvi tehnični pregled.

Da te mogoče mal potolažim(ali pa tudi ne)...na golfu z enakim motorjem letnik 99 pri 65000km redno vzdržvanem je men šla mašina z menjalnikom vred v 3 pm...
p.s. in ja kilometri so resnični!

Jaz sem o tem motorju bral samo pozitivne ocene,tako da ne verjamem da bo tako hudo.Drugač pa merkam avto in ga skoraj nikoli ne navijam v visoke obrate,mogoče enkrat na teden da se malo prepiha.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: TrijoAdijo in 10 gostov