Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Zlatan_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Nalite gume??

Napisal/-a Zlatan_ Ne okt 24, 2004 7:31 pm

Zanima me mnenje o nalitih gumah,predvsem mnenje tistih ki so jih že imeli saj jih sam še nisem preizkusil jih pa letos nameravam kupiti.Zato bi prosil tiste ki majo izkušnje z nalitimi gumami da mi mal napišejo kako se obnesejo v primerjavi z novimi gumami?
Če boš avto ljubil tako kot ljubiš šport, potem ne skrbi, ne bo te pustil na cedilu. ;)

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Ne okt 24, 2004 7:36 pm

Čemu dva topica :?: Kar se mene tice... Nalitih gum ne spljoh. Guma ti je pac vez med avtom in podlago in tudi glavni razlog zakaj ti avto bremza slabo ali slabse :P . Kar se mene tice pa pr gumah res nebi sparu...
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Ne okt 24, 2004 7:36 pm

radirke. po 3 letih se profil lupi stran. uglavnem jst jih ne kupm več!
za eno zimo so dobre pol jih pa vrž stran, ker čist trde ratajo,pa po dežju se nč ne držijo.
(govorim o alpetourjevih z michelin profilom)

Uporabniški avatar
YugoGTI
Novinec

Kraj: dolenska

Napisal/-a YugoGTI Ne okt 24, 2004 7:40 pm

So sam za eno sezono mogoce dve ce res lepo vozs. Drgac za v sneg se pa enako obnesejo kot navadne.

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 Ne okt 24, 2004 7:53 pm

jaz sem imel carbonijeve (iz Izole) dve sezoni al tri....
bil sem zadovoljen do konca, guma je drzala po mokrem, suhem, za sneg pa je bila prava kopacica...pa se poceni je bla....
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

crazi
Stalni uporabnik

Kraj: Konjice

Napisal/-a crazi Ne okt 24, 2004 7:55 pm

mazda-mx3 je napisal/-a:jaz sem imel carbonijeve (iz Izole) dve sezoni al tri....
bil sem zadovoljen do konca, guma je drzala po mokrem, suhem, za sneg pa je bila prava kopacica...pa se poceni je bla....

Jaz tut mel take na yugecu!! Pa so ble vresdu pozimi, tut po snegu je šlo dobr!!!
Slika
PUNTO GT 1.4 132KM

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm Ne okt 24, 2004 8:24 pm

zdaj če boš pozimi ne po snegu ,bolj vozil v ovinke je večja verjetnost da ti lahko poči, notranji plašč je že stari ,vezne niti so lahko že natrgane ,....

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne okt 24, 2004 8:28 pm

Pa so nalitke res tok cenejše pri komadu če jih primerjaš s S3 oz. Debica Frigo Directional ?? Po mojem sploh niso tok cenej.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Ne okt 24, 2004 8:30 pm

Z nalitimi gumami sicer še nisem imel stika ampak ga tut ne bi hotel imet. Klinc ti eno gumo olupi na AC pri 130 (če se po omejitvah voziš) pa maš škode kolkr češ.

Res pa odvisno od tvojega avta.

Misak je napisal/-a:Čemu dva topica :?: Kar se mene tice... Nalitih gum ne spljoh. Guma ti je pac vez med avtom in podlago in tudi glavni razlog zakaj ti avto bremza slabo ali slabse :P . Kar se mene tice pa pr gumah res nebi sparu...

Je en tipoc za prednje in en za zadnje gume. Sam je pozabu napisat. :lol: :lol:
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

mitja320
Novinec

Napisal/-a mitja320 Ne okt 24, 2004 10:47 pm

crazi je napisal/-a:
mazda-mx3 je napisal/-a:jaz sem imel carbonijeve (iz Izole) dve sezoni al tri....

Jaz tut mel take na yugecu!! Pa so ble vresdu pozimi, tut po snegu je šlo dobr!!!

Guma kot guma. Malo slabša ampak veliko cenejša. Kupi, če ne voziš hitro po AC. Glede kvalitete (trganja, lupljenja, eksplodiranja....) je pa v % enako, kot pri novih gumah. Edino obrabijo se dokaj hitro, ampak če jih boš imel samo za zimo bo v redu.

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 Po okt 25, 2004 8:43 pm

no tako...bom se malo napisal...

torej, imel sem nalite gume proizvajalca carboni, dimenzije 155-70/13. Cena za vse 4 je bla 21k SIT.
Kot sem ze napisal, sem jih imel 2 ali tri sezone, se ne spomnem tocno...

Glede AC pa tako....una moja nissan majkra je mela 75KM in ni bla lih penzionisticen avto...po AC (dve leti sem se vozil v LJ na fax) pa je letela kolkor je letela...torej vsaj 170km/h je slo...tok tok tok...nikoli s ceste na AC...hvala neznamkomu.

Ko sem gume dal stran, je bilo na njih se precej profila, ene par mesecev snega bi ziher se zdrzale..so pa zacele pokati na bokih (nikoli jih nisem z niceme premazal preden sem jih spravil cez poletje)...

No to so moje izkusnje...za ostale pa...don't know..
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po okt 25, 2004 10:07 pm

Jaz sem pa mel nalite gume firme kolaric.
CEna za use stiri z montazo je bla 21k
4k po komadu dimenzije pa 165/70 R13

Uporabniški avatar
Williams
Novinec

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a Williams To okt 26, 2004 8:30 pm

Js osebno ne priporočam nalitih gum, ker je to smrt za tiste, ki jih montirajo na platišča (vem iz lastnih izkušenj) pa tud zdržale ti bodo dost manj, kot originalne ;)

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim To okt 26, 2004 10:14 pm

ej..slabe iskušnje z njimi. 1. zvok..wtf?! pol na snegu so ble po enem letu katastrofalne..kr nekj no.. :roll:

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic Sr okt 27, 2004 8:57 am

Jaz sem imel nalite zimske gume 195/65 R15 na BMW 525 in je letelo 230 po avtocesti. Po snegu so šle zelo dobro, kljub zadnjemu pogonu nisem imel težav. Res pa je, da so se hitro obrabile. Ampak to je sigurno kriv tudi moj način vožnje (malo sem driftanje treniral).
Zdaj jih mam tudi na AXu in edina zamera je, da so glasne. Rešitev - pojačaj muziko!

Glede 230 z nalitimi gumami, bote itak rekli, da sem nor. Verjetno sem res. :twisted:

En moj prijatl jih ima tudi na XMu in ga goni vedno na polno. Vsako jesen si kupi nove in jih do naslednje jeseni uniči. On jih je testiral na 210. Oba pa sma imela nalite gume firme GAMIX.

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Sr okt 27, 2004 3:32 pm

A se tuki govori o nalitih al o obnovljenih gumah? Ker razlika je zelo velika, nalite gume niso niti za na nevozen avto nataknit, obnovljene pa znajo biti za nezahtevnega voznika ki po možnosti še nima denarja za nevemkake zimske gume čisto v redu rešitev.
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr okt 27, 2004 3:44 pm

jakaracman je napisal/-a:A se tuki govori o nalitih al o obnovljenih gumah?

In kaka je razlika med tema dvema v izdelavi?

Warthog
Nov uporabnik

Kraj: Rdeči revirji

Napisal/-a Warthog Sr okt 27, 2004 4:35 pm

Jst imam zimske vedno obnovljene (ROTAL iz Dola pri Litiji), ker so pol cenejše kot npr.savske, ki so bolj nižji rang. Do sedaj nisem imel slabih izkušenj z njimi, v snegu in na mokrem se dobro držijo. Se pa zavedam da imam takšne gume in ne vozim več kot 120-130 km/h. Menjam jih pa na 2 leti ne glede na obrabljenost.
Toliko iz moje strani!
LP!

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic Sr okt 27, 2004 7:47 pm

Sem gori narobe napisal, nisem vedel, da je kakšna razlika med obnovljenimi in nalitimi. Pogledal sem in gor piše obnovljeno.

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Sr okt 27, 2004 7:54 pm

monster_d je napisal/-a:
jakaracman je napisal/-a:A se tuki govori o nalitih al o obnovljenih gumah?

In kaka je razlika med tema dvema v izdelavi?

Čisto na kratko (natnčno je opisano v Avtomagiazinovi prilogi Zimske gume, ki izide v četrtek):
- pri nalitih samo čez tekalno površino nalijejo novo gumo
- pri obnovljenih najprej pregledajo zgradbo za poškodbe, odstranijo staro gumo s tekalne površine in bokov (potem je guma kot v tovarni pred vulkanizacijo) in v kosu nanesejo novo na boke in na tekalno površ ter vulkanizirajo.
Veliiiika razlika ...
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov