Nasveti in napotki ter povpraševanja...

powerDm
Novinec

Odnašanje

Napisal/-a powerDm Ne nov 28, 2004 8:15 pm

Kdo mi lahko pove kaj je narobe da mi odnaša zadnji konec avta,
je previsok,prenizek,pretrde gume,premehko vzmetenje... :?:
Avto je R5 1.7 GTE
Že naprej hvala za informacije ;)

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Ne nov 28, 2004 8:17 pm

Najverjetneje prehitro vozš.

Drgač pa lahko vse našteto razn tega da bi bil prenizek...

powerDm
Novinec

Napisal/-a powerDm Ne nov 28, 2004 8:24 pm

Če je cesta mokra še nekako gre,če pa je sneg, je pa tako kot bi imeu zadaj od nakupovalnih vozičkov kolesa :!:

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Ne nov 28, 2004 8:30 pm

Zadaj je prelahek glede na sprednji konec, kjer je tezka dizelica, poleg tega malo previsok in verjetno premehak. In potem v ovinku ne drzis konstantne hitrosti, zato se ti zaradi pojemka tezisce pomakne se bolj naprej, zadek izgubi pritisk na cestisce in rit odplese. Resitev - nizje podvozje, boljse in/ali sirse gume, se najbolj pa ti bo pomagal 50 kilski zakel peska v gepeku.

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ Ne nov 28, 2004 9:09 pm

Zadaj snemi Savo in namontiraj Michelinke... :lol:

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a mloncar Ne nov 28, 2004 9:46 pm

kjer je tezka dizelica

ni dizel, je kr bencinc!

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Ne nov 28, 2004 10:00 pm

Btw kako to zgleda predn ti odnese avto? a ti nahitr pocepne/nagne pa zdrsi al je tko konstatno nagnjen pa zdrsi.
V prvm primeru so krivi amortizerji k so premehki v drugm pa gume.

LP PiLLLe

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne nov 28, 2004 10:04 pm

powerDm je napisal/-a:Če je cesta mokra še nekako gre,če pa je sneg, je pa tako kot bi imeu zadaj od nakupovalnih vozičkov kolesa :!:

LOOOOL :cry sam kak sem se zdaj nasmejo :lol:
Se spomnim unih starih vozickov v merkatorju, ko si ga porival sem pa tja pa si zavil v levo pa ti ga je desno odneslo :P

ok preidemo k bistvu

Avto kaj spuscen?
Kake gume?
Kolk so napumpane
optika narjena?
Bil rukjen kaj?

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne nov 28, 2004 10:10 pm

Sam dej fack LOL kere teme so zadnje čase tle po forumu...... zadnji konec avta mi odnaša..... jao LOL veš ti je že mogoče kdo povedu da skoz 90 stopinjski ovinek ne morš 100 pelet? Ali pa da vsi ovinki niso za max. brzino ki jo avtek zmore? vozi po omejitvah pa te ne bo odnašalo......
Jao fack no...... to je skor isto kot bi reku: pelu sem 200 skozi en faking ovinek pa sem avtek skantu. Koga lahk tožim?
Pa dejte zresnite se mal no :roll:
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ Ne nov 28, 2004 10:16 pm

lisko je napisal/-a:Sam dej fack LOL kere teme so zadnje čase tle po forumu...... zadnji konec avta mi odnaša..... jao LOL veš ti je že mogoče kdo povedu da skoz 90 stopinjski ovinek ne morš 100 pelet? Ali pa da vsi ovinki niso za max. brzino ki jo avtek zmore? vozi po omejitvah pa te ne bo odnašalo......
Jao fack no...... to je skor isto kot bi reku: pelu sem 200 skozi en faking ovinek pa sem avtek skantu. Koga lahk tožim?
Pa dejte zresnite se mal no :roll:

A ti si pa pricakoval kaj drugega na forumu, katerega povprecna starost sodelujocih je 5 let in pol (ali pa je taksna povprecna stopnja njihove tehnicne in osebnostne zrelosti)? ;)

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Ne nov 28, 2004 10:20 pm

folk...in kaj ce mu odnasa zadnji del avta ko vozi ravno??...reimo da ima zadnjo feltno postrani nastavljeno, ker je kej v podvozju zvil???....sej ni reku da mu mece zadnji del avta v ovinku.......dejte malo razmislit in ne se tkoj neki smejat uprasanju, ki jih folk postavlja....sej forum je zato, da se kej naucimo tu en od drugega....... ;)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne nov 28, 2004 10:27 pm

Dariooo je napisal/-a:folk...in kaj ce mu odnasa zadnji del avta ko vozi ravno??...reimo da ima zadnjo feltno postrani nastavljeno, ker je kej v podvozju zvil???....sej ni reku da mu mece zadnji del avta v ovinku.......dejte malo razmislit in ne se tkoj neki smejat uprasanju, ki jih folk postavlja....sej forum je zato, da se kej naucimo tu en od drugega....... ;)

Dej ti mal premisl no...... prileti na forum pa napiše da mu odnaša zadnji del avta..... itak logično da bomo vsi pomisli da ga odnaša u ovinku..... če bi hotu kaj druzga vedet bi drugač uprašu se ti ne zdi?
Tko kot bi jaz reku: avto mi laufa po treh cilindrih.... pa bojo vsi pametni kaj je lahk narobe..... ne bom pa povedu da je to ob zagonu hladnega motorja in bla bla bla.... kapiraš foro?
Če bo hočeš realn odgovor morš postavuit realno vprašanje.... takrat pride forum do izraza ne pa u primeru da vprašaš neki u tri dni.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Ne nov 28, 2004 10:33 pm

lisko je napisal/-a:
Dariooo je napisal/-a:folk...in kaj ce mu odnasa zadnji del avta ko vozi ravno??...reimo da ima zadnjo feltno postrani nastavljeno, ker je kej v podvozju zvil???....sej ni reku da mu mece zadnji del avta v ovinku.......dejte malo razmislit in ne se tkoj neki smejat uprasanju, ki jih folk postavlja....sej forum je zato, da se kej naucimo tu en od drugega....... ;)

Dej ti mal premisl no...... prileti na forum pa napiše da mu odnaša zadnji del avta..... itak logično da bomo vsi pomisli da ga odnaša u ovinku..... če bi hotu kaj druzga vedet bi drugač uprašu se ti ne zdi?
Tko kot bi jaz reku: avto mi laufa po treh cilindrih.... pa bojo vsi pametni kaj je lahk narobe..... ne bom pa povedu da je to ob zagonu hladnega motorja in bla bla bla.... kapiraš foro?
Če bo hočeš realn odgovor morš postavuit realno vprašanje.... takrat pride forum do izraza ne pa u primeru da vprašaš neki u tri dni.

ja ja ok...mas praw...ampak vseeno preden kej pises...in kritiziras...ga lahko uprasas za pojasnilo...ce odgovora ne ves...si pac tiho...ce pa kej ves o tem ga lepo uprasa kej in kko...in mu pomagas ce mu lahko....saj s tem.....da kaka uprasanja postavlja....pa da je logicno...pa 100km/h ceh 90stopinski ovinek....mu ne bos praw nic pomagal......kaj menis??...ipak nismo vsi tko napredni.....saj ce bi tko blo forum nebi obstajal.....vsak more nekomu neki pomagat saj nekdo ve nekaj....en drug pa drugo..in si izmenjujemo informacije....... :-P

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Ne nov 28, 2004 10:38 pm

ce ti avto odnasa ko vozis rabno...je mozno da imas eno od feltn zvitih....druga moznost je ta da imas od na kateri je feltna pritjena da je zvita in posldicno je tudi feltna pod nepravilnim kotom...in ti avto vlece v eno smer....tretja moznost pa je da imas roko zvito ki ti pride na most....kjer je pesto in na pesto pritrjena feltna......in se ena moznost pa je da imas cel zadnji most zamaknjen........hmm........ce je tko ti predlagam da gres optiko delat...pa ti bodo povedali zakaj in kko...
ce pa te zanasa v ovinku...pa je zaradi centrifugalne sile ki nastopi pri krozenju.....mozna resenja pa so ti ze odzgoraj nasteta....
ce sm se kej zmotu me prosim popravte......

Darioo

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne nov 28, 2004 10:45 pm

Dariooo je napisal/-a:ce pa te zanasa v ovinku...pa je zaradi centrifugalne sile ki nastopi pri krozenju.....mozna resenja pa so ti ze odzgoraj nasteta....

Darioo

LLLLLLLOOOOOOOOOOOLLLLLLLLL tle me ja skoraj s stola odneslo LLLLLOOOOOLLLL :cry resnično vendar smešno :D
Slika

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Ne nov 28, 2004 10:50 pm

lisko je napisal/-a:
Dariooo je napisal/-a:ce pa te zanasa v ovinku...pa je zaradi centrifugalne sile ki nastopi pri krozenju.....mozna resenja pa so ti ze odzgoraj nasteta....

Darioo

LLLLLLLOOOOOOOOOOOLLLLLLLLL tle me ja skoraj s stola odneslo LLLLLOOOOOLLLL :cry resnično vendar smešno :D

ful si neresen ej......samo zafrkaval bi rad....js pa folku povem...ti se pa smejis...ocitno drugega neves.....raje povej kak pameten nasvet zakaj mu odnasa rit..ne pa se smejat....... :ne
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov