Nasveti in napotki ter povpraševanja...

marsus
Novinec

Zavorne ploščice-cviljenje

Napisal/-a marsus Po nov 29, 2004 9:43 pm

Zdravo.
Saj kaj bi komentiral,naslo pove vse.Sicer verjamem da ste tukaj zbrani sami lastniki takšnih in drugačnih avtomobilskih strojev,ampak me kot navadnega smrtnika vseeno zanima nekaj.Imam fiat punto letnik 2002.Na 40.000 kilometrov so mi na servisu zamenjali prednje zavorne ploščice.Originalne so bile kar v redu,tele zamenjane pa so znamke bosch in preklemasko cvilijo ob vsakem pritisku na pedal zavore,pa čeprav sem z njimi že prevozil novih 15.000 kilometrov po menjavi.Zanima me kaj oziroma katere ploščice mi priporočate za ta avto,ker očitno na servisih dajejo neke poceni variante noter.

Hvala za odgovor

Marko.

Zlatan_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Zlatan_ Po nov 29, 2004 9:48 pm

A smem sm neki prašat?
A si se držu navodila serviserja da ne bremzi naglo prvih 300-500 kilometrov?
Če boš avto ljubil tako kot ljubiš šport, potem ne skrbi, ne bo te pustil na cedilu. ;)

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po nov 29, 2004 9:49 pm

pejt nazaj na servis,pa reč da naj ti jih zamenjajo,te pa reklamirajo (v nekaterih primerih priznajo reklamacijo) itak zgubiti nimaš kaj.

drugač pa kupi...mah kaj pa vem recimo ATE ali kaj podobnega...
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

marsus
Novinec

Napisal/-a marsus Po nov 29, 2004 9:51 pm

Smeš vprašat

Ne boš verjel,preklet sem se držal tega da prvih 500 kilometrov ne smem naglo zavirat.Še huje prvih 1000 kilometrov nisem naglo zaviral.

Zlatan_
Novinec

Napisal/-a Zlatan_ Po nov 29, 2004 9:54 pm

Pol pa ne razumem k mislm da firma zavor ne bi smela igrat vloge pr cviljenju jest npr. nkol sploh ne dajem not orginal ploščic ampak ponaredke k so cenejši in nism mel nkol problemov.
Če boš avto ljubil tako kot ljubiš šport, potem ne skrbi, ne bo te pustil na cedilu. ;)

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Po nov 29, 2004 10:04 pm

marsus: Ce so ti to delal na pooblascenem servisu, pejd nazaj in povej, kaksna je situacija. Vprasanje edino ce ni ze prepozno... samo vseeno mislm, da bi lahko zahtevu, da ti zadevo vsaj pogledajo.
Men obcasno skripljejo sprednje na Golfu IV. Ne vem katere firme so, je pa mehanik reku, da jih bo mal prepihu, pa da bo to postimu. Lahko ti pa jutri tocno povem, kaj bo naredil, ker bo to jutri postimal.
Slika

marjetica
Nov uporabnik

Napisal/-a marjetica To nov 30, 2004 11:20 am

Ojla!!

Res je hudo, če zavore cvilijo,uuuhhh.
Vrni se na servis in vprašaj če so postružili diske?!
Res pa ni važna fima, ampak sestava. Med vsemi so se izkazale najmehkejše; Bendix(Jurid), Lucas, Ate.

Lp ;)

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi To nov 30, 2004 11:26 am

Jafak, a se noben nikol ni slisal, da ce mas agresivne ploscice, da cviljo tud.. Mene ne mot.. Kaj ste mislili s tem struzenjem diskov??

Je pa res, da originalne nebi smele.

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor To nov 30, 2004 11:38 am

ja če so bosch pol je čist možno, da cvilijo. Megani l2003 so meli isti problem. Vsi so mel originalno not bosch in vsem cvilijo bremze tako navadnim kot scenikom. Naš je pa letnik 2004 ma pa not lukas ploščice je pa vredu ( nic ne cvili).
Uglavnem bosch ploščice so sux

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE To nov 30, 2004 11:41 am

Jst mam lukasove not, pa mi skos cvil...
Slika

fiat gt
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a fiat gt To nov 30, 2004 12:22 pm

mal jih pobrusis na robu .........pa ne bo vec cililo

mbvito
Nov uporabnik

Napisal/-a mbvito To nov 30, 2004 12:27 pm

kar se ploščic tiče, ne smete gledat samo na firmo, saj ima denimo textar ali ate ali jurid za isti tip avta oz isti tip ploščice več različnih kvalitet.
v katalogu, recimo textar točno navajajo, katera kvaliteta ( T424/T4078,...)JE BILA V PRVOVGRADNJI VAŠEGA AVTA.

Tako, da če je za vaš avto v originalu kvaliteta npr T424, iščite ponaredke sz isto kvaliteto, pa naj bo to ATE/TEXTAR/BOSCH ali JURUD.

Kar se tiče pa znamke Lucas, so v veliki večini BUREK ROBA, se pravi sux

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl To nov 30, 2004 12:58 pm

jst mam ferodo in baje že pregovorno cvilijo, ampak saj grizejo tko k treba - u brembo diske :D

KREMENKO
Stalni uporabnik

Kraj: GLIH T´M

Napisal/-a KREMENKO To nov 30, 2004 6:34 pm

A pa so ti ploščice kej pobrusli po robovih, predn so ti jih dal not. Tud to je večkrat krivo za cviljenje.

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 To nov 30, 2004 10:52 pm

Jst mam na avtu shit od Lucas-a. :evil: Cviljo da to ni res!!!
Že vsem grem na k***c. Moji doma me skoz sprašujejo kdaj jih mislm zamenat :roll: . So pa kot nove. Bremzajo pa kar dobro :shock:

Uporabniški avatar
amater
Novinec

Napisal/-a amater Po dec 06, 2004 2:20 am

nazaj na servis pa se naj oni zezajo s tem, za pošteno plačilo...
Slika
vsak avto je dober, le če je izdelan na Švedskem
SlikaSlika

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Napisal/-a daewoo_rugby Po dec 06, 2004 2:33 am

drgač lahko, da ati sam te ploščice ne sedejo na te diske,drgač je uzad na bobnih cvill ko pišuka, so mi zamenjal, je še vedno cvill, nesem na uradni servis za eno drugo stvar, pa me pokličejo, pa rečejo, da so vidl bremze in da sploh niso za moj tip avtomobila pa en fedrček, da je kr en, če zamenajo, pa sm reku da nej, so zamenal in zdj dela brez problema, nč ne cvil in nč. Zdj to je drugo, sam lahko, da je podoben vzrok.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate To dec 07, 2004 7:53 am

Sicer pozno, pa bolje pozno kot nikoli :oops:

Mehanik je pogruntu, da majo diski rob in da bo treba to ob menjavi ploscic porihtat. Do takrat bo pa se cviil ko se pocasi ustavim. Sploh ce se mal zavijam med tem.
Slika

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 To dec 07, 2004 1:19 pm

KREMENKO je napisal/-a:A pa so ti ploščice kej pobrusli po robovih, predn so ti jih dal not. Tud to je večkrat krivo za cviljenje.

ploscite ti ne brusijo amak ti obrusijo samo diske tako da so ravni, ker na zunanjem robu se ne obrabijo tako kot na notranjem in zaradi tega potem ploscica prime samo na zunanjem robu.
Ob vsaki menjavi ploscic je potrebno obrusit disk.
Klikni za povezavo na salon.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To dec 07, 2004 6:39 pm

bsmuk31 je napisal/-a:
KREMENKO je napisal/-a:A pa so ti ploščice kej pobrusli po robovih, predn so ti jih dal not. Tud to je večkrat krivo za cviljenje.

ploscite ti ne brusijo amak ti obrusijo samo diske tako da so ravni, ker na zunanjem robu se ne obrabijo tako kot na notranjem in zaradi tega potem ploscica prime samo na zunanjem robu.
Ob vsaki menjavi ploscic je potrebno obrusit disk.

saj ima kremenko prav...glej zadeva je taka,če imajo diski precej robu,se uzamejo dol ter se dajo podrejat al pa se zamenjajo. če pa imajo malce robu,pa ko se menjajo ploščice se s pilo mal po robu pobrusijo,da potem bolje sede na disk. ker če se po ploščicah nebi pobrusu mesa,neki cajta bi res zelo slabo prijele,to pa zaradi robu diska. Itak je po menjavi ploščih potrebno 100 do 200 km prevoziti bolj nežno brez silovitega zaviranja,tako da se lepo vse skupaj uleže.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov