mičo01 je napisal/-a:Pozdravljeni!
Pred kratkim, so mi na vw passatu (90 km) popravljali glavo. Novi dročniki, tesnilo, ravnanje glave. Sedaj pa mi skoraj vedno, ko je motor hladen ropota (kovinski zvok) kot, da bi se slišalo dročnike. Navadno stvar utihne, ko se mašina segreje a ne vedno.
Zanima me vaše mnenje kaj bi lahko bilo (morda slab pritisk olja - črpalka?).
Letnik avta je 98.
Lp
mičo01 je napisal/-a:Mism, da zlo kmalu po popravilu. Naredu sm pa tud že nekej tisoč kilometrov. Načeloma se ko je motor ugret ne sliši več zvoka ali pa samo občasno.
_Jerry_ je napisal/-a:mičo01 je napisal/-a:Mism, da zlo kmalu po popravilu. Naredu sm pa tud že nekej tisoč kilometrov. Načeloma se ko je motor ugret ne sliši več zvoka ali pa samo občasno.
Ta opis je znacilen za drocnike. A se je pred "popravilom" tudi ze kaj slisalo ali se je zacelo sele potem? Slisi se kot da so ti "podvalili" kaksne stare drocnike, racunali pa nove...
Dariooo je napisal/-a:_Jerry_ je napisal/-a:mičo01 je napisal/-a:Mism, da zlo kmalu po popravilu. Naredu sm pa tud že nekej tisoč kilometrov. Načeloma se ko je motor ugret ne sliši več zvoka ali pa samo občasno.
Ta opis je znacilen za drocnike. A se je pred "popravilom" tudi ze kaj slisalo ali se je zacelo sele potem? Slisi se kot da so ti "podvalili" kaksne stare drocnike, racunali pa nove...
Kaj je drocnik??![]()
LP
mare23 je napisal/-a:Hmm.....malo off topic....meni pa se dogaja ravno obratno. Ko je motor hladen...ok malček galsen.....ko pa se segreje na normal temperaturo....pa se pri glavi sliši nekako ck ck ck ck ck, ki narašča in pada z obrati motorja. Mehanik mi je rekel, da so dročniki.....tukaj pa pravite da se slišijo samo ob mrzli mašini...?????
zuneking je napisal/-a:mare23 je napisal/-a:Hmm.....malo off topic....meni pa se dogaja ravno obratno. Ko je motor hladen...ok malček galsen.....ko pa se segreje na normal temperaturo....pa se pri glavi sliši nekako ck ck ck ck ck, ki narašča in pada z obrati motorja. Mehanik mi je rekel, da so dročniki.....tukaj pa pravite da se slišijo samo ob mrzli mašini...?????
Če se slišjo pri mrzli mašini pri ogreti pa ne, je stvar še v redu. Če pa se slišijo tudi pri ogreti potem je pa že kriza.
Lp!
Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov