TrijoAdijo je napisal/-a:Če bi luft not vlekl pol bi tut hladn verglu tri dni.Tle je po mojem napaka v sami nastavitvi predvbrizga.
LP!
stani1 je napisal/-a:DrMr praviš da mogoče umira potem bi mi ko merijo kompresijo to ugotovili če je že slabo al ne ?Ko odprem pokrov kjer se naliva olje al kje misliš in v katerem trenutku preden ga poskušam vžgati toplega al pol ko že vžge?
Bom vse z tesnilami poskusil kar ste mi rekli pa se slišimo.Le da mehanikov na našem koncu za dizle skor ni - mislim strokovnjakov, ker vsi belo gledajo ko jim povem kaj mi dela.Sem pa s Koroškega.
Hvala.
Če pa še kdo kaj ve pa naj pove!
DrMr je napisal/-a: Če je premalo kompresije ko je vroč, bi moral vžgati na potisk na 5m! (takrat mu daš večji ruker).
DrMr je napisal/-a:Pritisk v oljnem sistemu pa je pod pokrovom za nalivanje olja ali pri šipki za olje (preveri pri vročem zagonu). Če bi ti padel podtlak nafte (tesnila na črpalki, filtru goriva, instalaciji, povratne cevke na dizah,...) ti ne bi vžgal (verglal cca. 30 sec), če bi stal par ur, topel ali mrzel. Kaj sploh maš 1.7 Di (X17DT) 82 KM ali (X17DTL) 68 KM.
Voith je napisal/-a:DrMr je napisal/-a: Če je premalo kompresije ko je vroč, bi moral vžgati na potisk na 5m! (takrat mu daš večji ruker).
![]()
ke si ti se vidu da se dizli na porivanje vzigajo?? jao.
dizli majo za potiskanje in tako vziganje preveliko kompresijo, za razloko od bencincev, zato ob porivanju dizla obstaja fer moznost, da preskoci jermen in se ventili od blizu srecajo z bati, tega pa si lastnik avta ne zeli po moje.
pa o kaki kompresiji sanjate ce sm vm lepo povedu kva je narobe. bosch pumpa vlece zrak. amen. al pa bat zajle na pocez laufajo in zato se jedrski vstrajnik pritika srednje do visokonapetostne tuljave za lovljenje zablodelih negativnih elektronov, ki prihajajo iz termonuklearno ogrevanih sedezev.
Voith je napisal/-a:DrMr je napisal/-a: Če je premalo kompresije ko je vroč, bi moral vžgati na potisk na 5m! (takrat mu daš večji ruker).
![]()
dizli majo za potiskanje in tako vziganje preveliko kompresijo, za razliko od bencincev, zato ob porivanju dizla obstaja fer moznost, da preskoci jermen in se ventili od blizu srecajo z bati.
pa o kaki kompresiji sanjate ce sm vm lepo povedu kva je narobe. bosch pumpa vlece zrak. amen. al pa bat zajle na pocez laufajo in zato se jedrski vstrajnik pritika srednje do visokonapetostne tuljave za lovljenje zablodelih negativnih elektronov, ki prihajajo iz termonuklearno ogrevanih sedezev.
![]()
dizli majo za potiskanje in tako vziganje preveliko kompresijo, za razliko od bencincev, zato ob porivanju dizla obstaja fer moznost, da preskoci jermen in se ventili od blizu srecajo z bati.DrMr je napisal/-a:Pritisk v oljnem sistemu pa je pod pokrovom za nalivanje olja ali pri šipki za olje (preveri pri vročem zagonu). Če bi ti padel podtlak nafte (tesnila na črpalki, filtru goriva, instalaciji, povratne cevke na dizah,...) ti ne bi vžgal (verglal cca. 30 sec), če bi stal par ur, topel ali mrzel. Kaj sploh maš 1.7 Di (X17DT) 82 KM ali (X17DTL) 68 KM.
pa ti si cel biser, pod pokrovom za nalivanje in pri sipki za olje je pritisk olja al kaj?
dej rec da se hecas prosm. ce bi blo pri sipki in zamasku 2-5barov pritiska, bi ti sipko in zamasek v faco odfukal, a se ti ne zdi? pritisk olja je v mazalnem sistemu, ta poteka pa od oljne pumpe, do mazanih delov, pol pa olje ni vec pod pritiskom dokler spet ne pride do pumpe. pod zamaskom in pri sipki je nadtlak kvecjemu par milibarov, ki pa je tam zaradi izpusta kompresije v karter.
Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov