Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
G0lden
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor in okolica

Kaj je s prostim tekom na mojem Puntotu?

Napisal/-a G0lden To apr 05, 2005 6:08 pm

http://www.mobisux.com/album/uploads/31991/standgas.avi

Tukaj sem naložil video ki si ga lahko ogledate (4,80mb)
Torej kaj bi lahko bilo narobe..Takoj ko vžgem motor mi obrate rahlo nabije potem pa padejo tako nizko da avto SKORAJ crkne...Pozimi crkne in vžge v drugem poskusu...

Ne gre mi v glavo kaj je to narobe...Namreč potem ko se zažene normalno teče malenkost pod 1000 rpm...

Skratka,HEEEELP :cry:

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 To apr 05, 2005 6:34 pm

Isti simtpomi kot pri mojem avtku. Sam tebi padejo pod 1000 men pa ostanejo en cajt na 1250 :shock: :shock: . Kaj pa pri pospeševanju? Al takoj skoč al ma tko kot "turbo luknjo" najprej se ne zgodi nič pol pa začne trgat?

Uporabniški avatar
G0lden
Stalni uporabnik

Napisal/-a G0lden To apr 05, 2005 6:43 pm

Pospešuje normalno, ni videti "turbo laga" ...samo ob vžigu ma take čudne finte..
Sej pravim,včasih celo crkne ko mu prenizko padejo obrati,potem pa v drugo vžge BP ;) :?

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 To apr 05, 2005 6:45 pm

G0lden je napisal/-a:Pospešuje normalno, ni videti "turbo laga" ...samo ob vžigu ma take čudne finte..
Sej pravim,včasih celo crkne ko mu prenizko padejo obrati,potem pa v drugo vžge BP ;) :?

Pr men je ista fora... sej ne morm verjet.. ko ga ugasnem in v drugič kresnem pa se stabilizira :roll:

Uporabniški avatar
G0lden
Stalni uporabnik

Napisal/-a G0lden To apr 05, 2005 7:02 pm

Smeh, ja ne no vsaj to mi je v tolažbo da nisem edini, ampak vseeno si ti na boljšem...ker tebi zaradi previsokih obratov nebo crkno, jaz pa žal nimam te sreče..

Če kdo ve vzrok za moje (najine) težave bi bil zelo hvaležen ker bom znorel če mi še enkrat avto crkne ... :roll:

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 To apr 05, 2005 7:05 pm

G0lden je napisal/-a:Smeh, ja ne no vsaj to mi je v tolažbo da nisem edini, ampak vseeno si ti na boljšem...ker tebi zaradi previsokih obratov nebo crkno, jaz pa žal nimam te sreče..

Če kdo ve vzrok za moje (najine) težave bi bil zelo hvaležen ker bom znorel če mi še enkrat avto crkne ... :roll:

Mogoče je kej v smeri potenciometra lopute...Pa še to! A če na mestu vrtiš volan tut trokirat začne? :roll:

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Re: Kaj je s prostim tekom na mojem Puntotu?

Napisal/-a gorgo To apr 05, 2005 7:12 pm

G0lden je napisal/-a:http://www.mobisux.com/album/uploads/31991/standgas.avi

Tukaj sem naložil video ki si ga lahko ogledate (4,80mb)
Torej kaj bi lahko bilo narobe..Takoj ko vžgem motor mi obrate rahlo nabije potem pa padejo tako nizko da avto SKORAJ crkne...Pozimi crkne in vžge v drugem poskusu...

Ne gre mi v glavo kaj je to narobe...Namreč potem ko se zažene normalno teče malenkost pod 1000 rpm...

Skratka,HEEEELP :cry:

a to mas puntota od 2000 dalje?? ker jaz sem mel ta model in mi je delalo isto.. pozimi še bolj intenzivno, kot da bi ga z punim gasom vzgal.. je pa res da so se obrati dvignili in nato hitro padli, crkno mi pa ni nikoli 8)
nevem kaj bi to blo, jaz sem se potem kr navado-..

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a Fiat007 To apr 05, 2005 7:24 pm

1. Zakaj ti sveti lučka za airbag??
2. Sumim na okvaro ohišja vbrizga, oz. grla vbrizga, kar je pri teh puntih kar običajna zadeva!
Preveri ceno, ampak mislim da pride okoli 130 tisoc tolarjev.

LP

Maxx
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Maxx To apr 05, 2005 7:29 pm

Mogoče je loputa zraka ali pa motorček prostega teka.Pelji k mehaniku ker je treba avto dat na rač.pa ti bo izpisalo napako.Pa še to najprej vprašaj za ceno,ker nekateri za to kar dost računajo.Men so okol 4k samo priklop

Uporabniški avatar
G0lden
Stalni uporabnik

Napisal/-a G0lden To apr 05, 2005 9:02 pm

Ja lučka za airbag mi sveti ker je pokverjen naboj za polnitev baga - v tem tednu bodo popravli...to ni moj problem,ker ko sem rabljen avto kupil mi je jamčeno da vse dela kot je treba ampak očitno ne ,tako da je to v garanciji...

Glede prostega teka pa prhani nič ne ugotovijo na računalniku....
Tip mi je celo reko da je to normalno :evil:

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 To apr 05, 2005 9:09 pm

G0lden je napisal/-a:Ja lučka za airbag mi sveti ker je pokverjen naboj za polnitev baga - v tem tednu bodo popravli...to ni moj problem,ker ko sem rabljen avto kupil mi je jamčeno da vse dela kot je treba ampak očitno ne ,tako da je to v garanciji...

Normalno je edin to, da ti tega ne bojo hotel popravt k se jim ne da iskat kaj bi blo narobe. Zarobanti, sej praviš, da imaš avto še v garanciji!!!!

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To apr 05, 2005 9:20 pm

CE ti trokira se ne pomeni da spada pod tuning :lol:
Prestavljam pod okvare in popravila ;)

Uporabniški avatar
G0lden
Stalni uporabnik

Napisal/-a G0lden To apr 05, 2005 9:22 pm

pugi405 je napisal/-a:
G0lden je napisal/-a:Ja lučka za airbag mi sveti ker je pokverjen naboj za polnitev baga - v tem tednu bodo popravli...to ni moj problem,ker ko sem rabljen avto kupil mi je jamčeno da vse dela kot je treba ampak očitno ne ,tako da je to v garanciji...

Normalno je edin to, da ti tega ne bojo hotel popravt k se jim ne da iskat kaj bi blo narobe. Zarobanti, sej praviš, da imaš avto še v garanciji!!!!

Garancija je tista ki ti jo da avtohiša ob nakupu rabljenega vozila ,da je tehnično brezhiben..mislim da bi se morala upoštevati kot vsaka druga garancija ali se motim ?

In upam da mi bodo zrihtali vsaj airbage,ker me tak moti tista šajnasta rdečka kontrolka da bom jo s črnim izolir trakom prelepil...

Uporabniški avatar
G0lden
Stalni uporabnik

Napisal/-a G0lden To apr 05, 2005 9:26 pm

monster_d je napisal/-a:CE ti trokira se ne pomeni da spada pod tuning :lol:
Prestavljam pod okvare in popravila ;)

Ups my mistake...sem se zaklikal verjetno ko sem topic odpiral...
Hvala da si prestavil...nisem niti opazil.. ;)

Fiat007
Novinec

Napisal/-a Fiat007 To apr 05, 2005 10:35 pm

OK, zdej pa vsem pametnjakovičem, ki kar mislijo da gre vse v garancijo pa ne vem kaj še vse!
Pismo vse bi vas postavu za prodajalce, k vsi vse veste, pol nej vas pa folk j**e za vsako malenkost, pa boste vidl kok je to fletno.
Torej, garancija, ki ti jo da avtohiša je za skrite napake, ta napaka, ki se pojavlja pri tvojem avtu pa je zal tovarniska napaka, tako da v primeru, da ti avtohise tega ne bo priznala, poisi nasvet za komercialno garancijeo pri kakem fiatovem dilerju!
Torej, napaka, ki se ti pojavlja bo na testerju Examiner izpisana kot "potenciometer lopute" in se je pojavila pri kar nekaj puntih. Res pa je, da to kar naredi tebi v filmcku se ni nic drasticnega, tako da tester zagotovo tega se ne zazna. So pa primeri, ko prakticno vozilo ni vec vozno, ker tako "nabija" gas, da se ze ustavis tezko!
Svetujem ti, da se s tem ne obremnjujes, ker ni take sile, bolj se potrudi za airbage, ki koneckoncev pomenijo varnost v tvojem avtu!

Upam, da vse resis kot se zagre, ce pa rabis nasvet pa povej.
In se enkrat za vse užitkarje, me prav zanima kaj delate v zivljenju, da se morate pol za vsak ku.... pritozevat nazaj. Zastopim da imate garancijo, ampak vsak cricek, vsak sum, ki bo vam nenorameln je najveckrat za serviserja normalen. In se to, ker ocitno ne veste, ampak vecina napotkov kako garancije resiti dobi serviser od uvoznika.
Tako da se kurcejte cez uvoznika, ne pa cez enga, ki ti avto proda!

LP in vsem brez zamere!

Uporabniški avatar
G0lden
Stalni uporabnik

Napisal/-a G0lden Sr apr 06, 2005 1:45 pm

Fiat007 je napisal/-a:OK, zdej pa vsem pametnjakovičem, ki kar mislijo da gre vse v garancijo pa ne vem kaj še vse!
Pismo vse bi vas postavu za prodajalce, k vsi vse veste, pol nej vas pa folk j**e za vsako malenkost, pa boste vidl kok je to fletno.
Torej, garancija, ki ti jo da avtohiša je za skrite napake, ta napaka, ki se pojavlja pri tvojem avtu pa je zal tovarniska napaka, tako da v primeru, da ti avtohise tega ne bo priznala, poisi nasvet za komercialno garancijeo pri kakem fiatovem dilerju!
Torej, napaka, ki se ti pojavlja bo na testerju Examiner izpisana kot "potenciometer lopute" in se je pojavila pri kar nekaj puntih. Res pa je, da to kar naredi tebi v filmcku se ni nic drasticnega, tako da tester zagotovo tega se ne zazna. So pa primeri, ko prakticno vozilo ni vec vozno, ker tako "nabija" gas, da se ze ustavis tezko!
Svetujem ti, da se s tem ne obremnjujes, ker ni take sile, bolj se potrudi za airbage, ki koneckoncev pomenijo varnost v tvojem avtu!

In se enkrat za vse užitkarje, me prav zanima kaj delate v zivljenju, da se morate pol za vsak ku.... pritozevat nazaj. Zastopim da imate garancijo, ampak vsak cricek, vsak sum, ki bo vam nenorameln je najveckrat za serviserja normalen. In se to, ker ocitno ne veste, ampak vecina napotkov kako garancije resiti dobi serviser od uvoznika.

LP in vsem brez zamere!

No saj nisem rekel da bom robantil tam na avtohiši,ampak le to da imam vso pravico izvedeti kaj se je z avtom zgodilo pred tem ko sem ga kupil

Problem je namreč v tem, da ko peljem avto na tester ,resetirajo lučko in dela cc en tedn tako kot je treba, torej brez kontrolke za airbage...Nato pa se spet prižge do naslednjega resetiranja...

Sumim na to, da je prejšnji lastnik avtomobila resetiral kontrolko preden je avto peljal v avtohišo in me tako rekoč nategnil ,ker se je napaka pojavila po prvem tednu od nakupa..
Zato je moj dvom v to da je airbag tovarniška napaka,upravičen..To pa je njihova naloga preden avto prodajo da pregledajo zavoljo napak, ki pa ni bila odkrita...

Glede prostega teka pa bom še nekaj časa počakal pa potem videl kaj se da narediti.Tako kot si sam rekel,prvo varnost..

LP

Uporabniški avatar
G0lden
Stalni uporabnik

Napisal/-a G0lden Sr apr 06, 2005 2:17 pm

Glede prostega teka,bi lahko bil čok mogoče ? :?

Fiat007
Novinec

Napisal/-a Fiat007 Sr apr 06, 2005 2:29 pm

G0lden je napisal/-a:Glede prostega teka,bi lahko bil čok mogoče ? :?

Glede prostega teka sem prepričan kaj je narobe, pa sem ti ze prej napisal.
Lučka za airbag. Jah kriza je to, prodajalca hitr lohk nategnes s tem da lucko resetiras. Pol pa vidis postenost kupcev kot fizicnih oseb.
K majo vsi tok cez prodasjalce za povedat!

LP

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Sr apr 06, 2005 2:37 pm

So pa res bogi ti prodajlci avtomobilov.... :cry: :roll:

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Sr apr 06, 2005 3:12 pm

G0lden je napisal/-a:
Fiat007 je napisal/-a:OK, zdej pa vsem pametnjakovičem, ki kar mislijo da gre vse v garancijo pa ne vem kaj še vse!

LP in vsem brez zamere!

No saj nisem rekel da bom robantil tam na avtohiši,ampak le to da imam vso pravico izvedeti kaj se je z avtom zgodilo pred tem ko sem ga kupil

Problem je namreč v tem, da ko peljem avto na tester ,resetirajo lučko in dela cc en tedn tako kot je treba, torej brez kontrolke za airbage...Nato pa se spet prižge do naslednjega resetiranja...

Sumim na to, da je prejšnji lastnik avtomobila resetiral kontrolko preden je avto peljal v avtohišo in me tako rekoč nategnil ,ker se je napaka pojavila po prvem tednu od nakupa..
Zato je moj dvom v to da je airbag tovarniška napaka,upravičen..To pa je njihova naloga preden avto prodajo da pregledajo zavoljo napak, ki pa ni bila odkrita...

Glede prostega teka pa bom še nekaj časa počakal pa potem videl kaj se da narediti.Tako kot si sam rekel,prvo varnost..

LP

Naj ti samo odgovorim na tole tvoje pametovanje. Če se tebi zdi trokiranje skrita napaka in še "vsaka malenkost" pol pa res ne vem. Ja se strinjam. BOOOOOOOOGI prodajalci rabljenih vozil.. Kako morajo nategovat folk s prodajo vozil s skritimi napakami. Ja res je težko prodajat avtomobile. Nekateri si še na težji način služjo kruh. Pa še to. Stranka je KRALJ. :evil:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], jurman101 in 7 gostov