Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

K&N - govno na kubik!!

Napisal/-a INFINITI Po jun 06, 2005 5:51 pm

OK, mene tukaj ne zanimajo zdej ravno komentarji "ja, men pa super dela itd" - bom samo napisal kako je pri meni. Kupil sem si na nenehno prepričevanje frenda pred časom K&N 57i kit, narejen točno za moj avto, da bo ja taprava in "preizkušena" zadeva.
OK zvok je bil super, vendar sem opazil da ko se motor segreje oz. je zunaj poletje avto zgubi moč oziroma navor je šel v 3 PM. Druga stvar, ki sem jo opazil je ta da ta filter filtrira za en DREK, oziroma vso sranje ti uhaja noter v motor, serviser, ki skos rihta moj avto je samo majal z glavo ko je gledal črnino kako teče ven pri zamenjavi olja. Nazadnje sem tko preventivno gledal stanje olja v motorju in potegnem palčko ven...SURPRISE - na njej je bila ko neka fino mleta vata - seveda avto takoj na servis in menjava olja, novi oljni filter in stari box z original filtrom gor. Mehankar je pregledal olje in potrdil da je motor praktično vsesaval ves cvetni prah, ki ga je seveda sedaj ogromno v zraku + tiste bele drevesne pizdarijice ter celo ein bishen filtra se je najdlo kasneje pod mikrokopom - zdej sm jeb..l mater tipom preko mejla in se zahvalil za sranje od produkta; avto mi naravnost LETI sedaj ko je original zadeva gor, poraba mi je pa pošteno padla, motor je daleč bolj odziven in mene takšna sranja nikoli ne prepričajo več ;)
Tako - premislite če se vam splača met to sranje gor, meni se ni ;)

Ah ja - pr ene 10 tkm je tist lep bleščeči kovinski del kjer je vgraviran napis K&N odpadel dol iz filtra ko gnilo jabolko - kvaliteta da te kap!
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Po jun 06, 2005 6:06 pm

Se popolnoma strinjam s tabo! Samo čakal sem, da nekdo napiše RESNICO! Te stvari so krš in tako je! Stock filter je za avto najboljša stvar.

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Po jun 06, 2005 6:09 pm

Zakwa si pa pol sploh šu dajat gor ta filter, če ti avto tako dobesedno LETI že z originalnim boxom? :roll:

Glede na to, kar si napisal, bi rekel, da si dobil nek chep ponaredek K&N-a ali pa nisi imel naoljenega. Skoži tisto naoljeno plast filtra cvetni prah nima šanse prit skozi ;)

Sploh mi je pa zanimivo, da ti stvari iz zraka v taki količini prihajajo v olje. :shock:
Folk se vozi brez filtrov pa ni take panike, al pa majo čez sesalni ror samo en štumf, tolk da ravno kamenje ne leti noter, pa isto ni takih blemov, kot si napisal. Ne vem no.....
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Po jun 06, 2005 6:14 pm

Js mam suho zadevo, torej bi mogla še manj filtrirat, pa nimam takih problemov. Vrjamem ti ono za preformance, ker sem že par filtrov prej sprobal in res niso dali efekta, tale zdj k ga mam, ga pa da. Torej - je razlika med 8K kaenden filtrom in recimo kakim apexijem al pa KD2.
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po jun 06, 2005 6:27 pm

_BANDIT_ je napisal/-a:Zakwa si pa pol sploh šu dajat gor ta filter, če ti avto tako dobesedno LETI že z originalnim boxom? :roll:

Glede na to, kar si napisal, bi rekel, da si dobil nek chep ponaredek K&N-a ali pa nisi imel naoljenega. Skoži tisto naoljeno plast filtra cvetni prah nima šanse prit skozi ;)

Sploh mi je pa zanimivo, da ti stvari iz zraka v taki količini prihajajo v olje. :shock:
Folk se vozi brez filtrov pa ni take panike, al pa majo čez sesalni ror samo en štumf, tolk da ravno kamenje ne leti noter, pa isto ni takih blemov, kot si napisal. Ne vem no.....

Zakaj? - preveč sem verjel drugim pa sem se očitno nasral. Je že par folka sedaj ugotovilo kakor jaz. - Zdej zakaj toliko sranja noter - kit pride z eno cevjo, ki naj bi od zunaj dovajala zrak direktno na filter in to je tudi delala - nabila je ogromno količino mušic, prahu in drugega sranja, čeprav sem pred kratkim pravilno spucal zadevo zopet z original čistilom in oljem... hkrati je motor vseeno sesal vroč zrak okoli motorja, saj je filtr bil kljub cevi vedno vroč ko sem dvignil havbo. Skratka meni je bila zadeva porazna.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Po jun 06, 2005 7:06 pm

jah infiniti bo treba kupit tisti supercharger ki ga prodajojo preko ebay-a k maš majhn ventilatorček noter. Ti sam to dej še zraven pa boš vidu kak ti bo fajn hladilo in filalo z extra dodatnim zrakom.

Če zračunaš boš vidu da boš pridobil njamanj 30km če to narediš. 15km od filtra in 15km od teha superchargerja. To leti k sneta sekira, sam ne pretiravat da te ne bodo ujele kamere ki so pod info tablami na AC. Pa boš potem moral plačevati zaradi prepočasne vožnje.

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Po jun 06, 2005 7:34 pm

Nekateri zgleda še vedno verjamejo v Božička in športne filtre.... :lol:
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Po jun 06, 2005 7:48 pm

Jst se pa že tri mesece vozim čisto brez filtra in ko odprem box je notri tako malo prahu da ga komaj s prstom obrišem. Res je da mi avta ni toliko škoda ker je pač poceni ampak zaenkrat mi lepo lavfa in sem zadovoljen.
Res pa je da se izogibam makedamu in vožnji nekomu za ritjo če ta ravno dviguje prah.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

alexM
Stalni uporabnik

Napisal/-a alexM Po jun 06, 2005 7:57 pm

Vikking je napisal/-a:jah infiniti bo treba kupit tisti supercharger ki ga prodajojo preko ebay-a k maš majhn ventilatorček noter. Ti sam to dej še zraven pa boš vidu kak ti bo fajn hladilo in filalo z extra dodatnim zrakom.

Če zračunaš boš vidu da boš pridobil njamanj 30km če to narediš. 15km od filtra in 15km od teha superchargerja. To leti k sneta sekira, sam ne pretiravat da te ne bodo ujele kamere ki so pod info tablami na AC. Pa boš potem moral plačevati zaradi prepočasne vožnje.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
K0zM0
Uporabnik

Kraj: Velenje z okolico ;)

Napisal/-a K0zM0 Po jun 06, 2005 8:10 pm

alanq4 je napisal/-a:Jst se pa že tri mesece vozim čisto brez filtra in ko odprem box je notri tako malo prahu da ga komaj s prstom obrišem. Res je da mi avta ni toliko škoda ker je pač poceni ampak zaenkrat mi lepo lavfa in sem zadovoljen.
Res pa je da se izogibam makedamu in vožnji nekomu za ritjo če ta ravno dviguje prah.

hehe kr po domače a? ;)
kekec dj si vsak kak zokn gor ;)
:)
Slika

kandy
Novinec

Napisal/-a kandy Po jun 06, 2005 9:07 pm

No bi še jaz nekaj povedal..imam vectro 1.6 in K&N športni filter gor..odstranil sem cevi in filter dal direkt gor..iz škatle sem odstranil orginal filter in nastavil športnega pred škatlo,tako da zrak prihaja točno nanj..do zdaj nisem opazil da bi bilo to glih porazno..pa zvok je kar lep.no ne vem..mogoče nisem opazil slabih lastnosti

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo Po jun 06, 2005 9:18 pm

Imam K&N filter šele 2 mesca ... moram jutr šipko za olje ene 10x not pa ven da vidm če kak SLON plava v karterju :lol: J0K3

ne vem pr men je OK, mogoč je mjčkeno poraba narastla .. vendar mi za1x ni žal da ga mam avtu
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb To jun 07, 2005 7:59 am

Mene sam zanima, a vi te filtre gor dajete samo zato, da avto bolj tuli, al res verjamete, da bo pol bolj letel. To je isto, kot ko smo mulci iz avtomatikov dušilce vn jemali, da je prdelo ko strela, pol se nam je pa zdelo, da moped bol leti. Al pa ko smo si med šprikle na bicikle montirali koščke jogurtovih lončkov, da je ropotalo, ko si se vozil. Tud se nam je zdelo, da kolo bolj leti. Verjetno pol tud ropotajoč avto bolj leti...

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To jun 07, 2005 8:04 am

kako pa je s športnim vložkom za v airbox? A da sploh kej zvoka...v pridobljene konje namreč ne verjamem...da zvok ali ne?
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ To jun 07, 2005 8:08 am

_BANDIT_ je napisal/-a:Zakwa si pa pol sploh šu dajat gor ta filter, če ti avto tako dobesedno LETI že z originalnim boxom? :roll:

se podpisem

lp venom

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm To jun 07, 2005 9:12 am

jaz imam končno hitrost z športnim filtrom malo višjo.Drugače pa je avto bolj odziven, edino malo manj navora je v srednjih obratih , v nižjih in visokih pa ga je več.Samo moraš imeti filter pravilno montiran ,predvsem pa temperaturno izolacijo okrog.

kandy
Novinec

Napisal/-a kandy To jun 07, 2005 10:04 am

No ok..kako ga pa potem izolirati? ma kdo kakšen nasvet?
kaj če ga dam v original škatlo in naredim zraven še par cevi za dovod zraka? :roll:

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 To jun 07, 2005 10:43 am

svadreb je napisal/-a:Mene sam zanima, a vi te filtre gor dajete samo zato, da avto bolj tuli, al res verjamete, da bo pol bolj letel. To je isto, kot ko smo mulci iz avtomatikov dušilce vn jemali, da je prdelo ko strela, pol se nam je pa zdelo, da moped bol leti. Al pa ko smo si med šprikle na bicikle montirali koščke jogurtovih lončkov, da je ropotalo, ko si se vozil. Tud se nam je zdelo, da kolo bolj leti. Verjetno pol tud ropotajoč avto bolj leti...

hudaaaaaa :tomidelej: svaka čast
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar To jun 07, 2005 11:26 am

Slide je napisal/-a:kako pa je s športnim vložkom za v airbox? A da sploh kej zvoka...v pridobljene konje namreč ne verjamem...da zvok ali ne?

da!

sem ga mel do sedaj not.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov