Nasveti in napotki ter povpraševanja...

AudioX
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Twingo crkne med vožnjo!!!

Napisal/-a AudioX Sr jun 22, 2005 3:11 pm

twingo letnik 97 crkne kar med vožnjo (že trikrat), potem se pa noče več pržgat tm okrog 10 min potem pa vžge čis normalno....med "okvaro" ko obrneš ključ se prižgejo lučke na armaturki in radio, števc pa ne....če zna kdo povedat kaj bi lohka blo....smo bli že pri avtoelektričarju pa ni zaenkrat nič najdu....
:?
with great bass comes great responibility

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr jun 22, 2005 3:20 pm

hmm vzrokov je lahko več...začeti je potrebno s pravilnim postopkom iskat napako. takrat ko ti crne in ne vže,takrak bi moral preverit a takrat dobi iskro,dobi bencin...in ko bi to vedel česa ne dobi bi lahko tud lažje iskal napako. lahko je tud kaj z ključavnico narobe (sam to je res mala verjetnost)
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

AudioX
Nov uporabnik

Napisal/-a AudioX Sr jun 22, 2005 3:27 pm

ni benz kriv, ker če bi bla iskra pa ne benza bi slišu motor k se hoče pržgat, tko pa je čiiist tema/nič

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr jun 22, 2005 3:52 pm

torej ti tudi vergla ne. jah potem je pa lahko štrter (slabe krtačke) al pa glavna ključavnica. Če iz glavne ključavnice takrat ne pride štrom na štarter,pol je napaka na ključavnici.

AudioX
Nov uporabnik

Napisal/-a AudioX Sr jun 22, 2005 11:06 pm

šmeks je napisal/-a:torej ti tudi vergla ne. jah potem je pa lahko štrter (slabe krtačke) al pa glavna ključavnica. Če iz glavne ključavnice takrat ne pride štrom na štarter,pol je napaka na ključavnici.

sam a ni tko da če bi bla ključavnica kriva pol ne bi med vožnjo crknl? in štarter tut pomoje ni k je tut pomembn sam da prižig, pol je vseen če dela al ne
point je da ugasne med vožno in pol ne dela...

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Kraj: Pivka

Napisal/-a tuscani Pe jun 24, 2005 8:34 pm

Mene tako petka zajebava in to že en cajt.Kokr pržlajfam bl hitro mi avto naenkrat med vožnjo crkne.Kontakt je radio dela in luči pa mi ugasnejo ker imam vezane na kontakt(lahko jih vžgem tudi s stikalom) sam jih ne da mi jih ni treba ugašat.Tako dela kakšen mesec in pol pa nenadoma dela vse normalno kak mesec ali dva in pol spet ne.Tudi pod minimom ful slabo dela motor glih da ne crkne in ko hočem spelat ugasne.Enkrat pa mi crknu sred klanca in ni več vžgal,sm ga odšlepu h avtoelektriku tam je stal en dan in ga je normalno vžgal in je vse lepo delalo enih par dni in pol spet zajebancija. :evil: Sm se že navadu sam me vseeno moti ko mi naprimer crkne v temi v kakšnem ovinku in ugasnejo luči al pa na semaforju in si folk misli da še spelat neznam.Ni še nobedn nč pogruntu kaj bi blo narobe,morda ve ko tukaj. :?
Customize your Korean http://www.TuscaniCustoms.com http://WWW.NEWTIBURON.COM

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Pe jun 24, 2005 9:08 pm

Točn takšne probleme sm js med s predprejšnim avtom. Vzrok tega je bil pokvarjen računalnik oz elektronika, delamo pa tudi ajnšpric!!

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Napisal/-a tuscani So jun 25, 2005 10:30 am

Sam pr meni ni nobene elektronike je letnik 92.Zrak še ročno potegnem.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po jun 27, 2005 2:18 am

mal releje in uno elektroniko okol poglej, ker je pomoje kje kksn slab ali kratk stik.

alternator pa to sigurn ni, ker ce alternator ne dela se lahk se peljes tok cajta kokr mocn akumilator mas.

kayela
Nov uporabnik

Napisal/-a kayela Po jun 27, 2005 8:26 pm

aja jz sm lastnica zgorej omenjenega twingota :cry: ...smo bli zdej pri še enem mehaniku in ta prav da je 95% da je bencinska pumpa, ker le-ta ne poganja benza (avto je lih v tistmu momentu crknu)

Dejstva:
-twingo, letnik 97, 70.000km
-med vožnjo (počasno, največkrat med ustavljanjem) kr crkne, nč zvokov čudnih, nič...pol pa ne vžge sploh, nič mrtvo vse...zadnjič sm ostala sred križišča skor za 15 minut (ej za ženske je stanje sred križišča, kjer si vsi mislijo kura neumna, mal stresno...) , pa tko kr med vožnjo....
-avto je na kodni vžig...ko crkne se obnaša popolnoma enako kot da unga kodnega ključa ne bi uporabu....prižgejo se vse kontrolne lučke, radio, tm k je števc pa ne...avto ne vergla (kot naj bi če je stvar v pumpi) enostavno mrtvo vse....

Zdej na aparatu ni nč baje pokazal, mehankar prav da je pumpa..zdej a ni tko da bi se mogla pumpa kej oglašat?? Al pa da pr poskusu vžiga vsaj en zvok spusti motor?? Rada bi bla sam sure da je res pumpa, dnar je le dnar.....

kayela
Nov uporabnik

Napisal/-a kayela To jun 28, 2005 9:41 am

Nej pol menjam pumpo??? :?

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky To jun 28, 2005 10:37 am

PA sej bi ti lahko serviser zamenjal pumpo in pogledal ali je to vzrok, brez da bi jo ti kupla? Če je vzrok pumpa mu pa samo palačaš tisto pumpo in greš.

LP
The MAN

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI To jun 28, 2005 11:15 am

Skor vrjetn je pumpa za benz.Vedno ko se dovolj segreje crkne potem pa ko se ohladi normalno vžge in normalno pelješ dalje.Da jo sprobaš je varianta liter mrzle vode s seboj,( dle bo to bl težko ) in ko crkne jo poliješ po pumpi da se bo ohladila...verjemi da to deluje...in spet bo delal normalno

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ To jun 28, 2005 11:16 am

Pr favoritki je bil vzrok BENZ PUMPA , edino to mi pride na pamet!!! ce bi bil alternator bi te strom se kaj zafrkaval!!!

Mozno je tudi da je TULJAVA,sam nism zihr! :roll:

lp venom

kayela
Nov uporabnik

Napisal/-a kayela To jun 28, 2005 11:31 am

Ok ok grem menjat pumpo kaj pa nej...čudn se mi pač zdi glede na to, da baje, če je pumpa fuč:
-spušča vsaj kake čudne glasove, jih namreč ne
-se naj bi števc pri dajanju kontakta vseen pržgau, pa se ne
-nej bi pr poskusu vžiga vsaj zavrglal, pa ne
-ne bi med vožnjo avto crknu, oziroma bi vsaj pržgau nazaj če ga mal pošejkaš,...
-pa btw je en reku k se segreje.....ja nekak je crknu pr vožnji do mehankarja k je skor čis zravn....ni se mel cajt segret....
-plus to se mi je zdej zgodil že štirikrat v roku enga meseca...a ne bi do sedaj če je pumpa res fuč, zadeva že odpovedala čis....

Ma ne vem, grem menjat jutr kaj pa.

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Napisal/-a tuscani Ne jul 10, 2005 8:31 pm

Kayela ti pravš da se ti je to zgodilo 4 v enmu mescu,meni se to zgodi 4 v enem dnevu al pa še večkrat.Zdej se je spet udelalo sam vprašanje za kolk cajta :evil:

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne jul 10, 2005 8:45 pm

mislim da twingo nima mehanske črpalke za gorivo ampak ima električno. Pumpa torej vsekakor ni,pa tudi če bi bla bi avto verglal tko pa v tem primeru ni...torej bo napako potrebno iskati drugje

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To jul 12, 2005 12:54 am

Stavim na elektriko... možni so slabi kontakti, predvsem kontakt z maso, ker če crkne takole brez cukanja bo težko kriva pumpa, še posebej, če potem štarter ne obrne motorja.

Tole je stvar za servis pa naj ga oreng pregledajo, če je treba naj ga imajo tudi kakšen dan na testu samo naj gra res testirajo, da ne bo parkiran v kakšnem kotu pol bodo pa rekli, da ni nič narobe in da je vse OK - avto pa potem čez pet minut KO.

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb To jul 12, 2005 7:10 am

A takrat, ko dela, slišiš, kako zadaj pumpa za benz laufa? Slišiš tisto brenčanje?
To moraš slišat tud vsakič, ko daš kontakt. A takrat, ko daš kontakt, pa vse skupi ne dela, slišiš, kako se pumpa zalaufa?

Men se vse to zdi, kot da kontaktna ključavnica ni čist OK.

MondeoRS
Nov uporabnik

Napisal/-a MondeoRS To jul 12, 2005 8:01 am

Če avtomobil samo ugasne med vožnjo in tudi noče dati nobenga glasa (nič verglanja) potem ziher ni kriva benz pumpa, ker potem bi avtomobil vsaj verglal zaradi štarterja, zaradi pumpe pa neb benza dobil. če pa crkne in ko ponovno poizkusiš zagnati in avto vergla vendar pred tem ni slišat releja pumpe potem pa je lahko pumpa oziroma električna napeljava do pumpe. jaz bi najprej pregledal elektriko in vse kontakte.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov