Poldy je napisal/-a:Pozdravljeni.
Avto bo kmalu star 9 let in ima že 140.000 prevoženih. Ležaje, amortizerje in podobno imam že porihtano, zanima pa me, kaj naj dam popraviti na samem motorju. Zadnji redni servis je bil narejen pri 90.000. Zamenjane imam jermene in svečke.
Ker od samega motorja nimam kaj dosti razjasneno, me skrbi, da me na servisu ne bodo obrali za brez veze. Avto se od časa do časa že kar malo čudno oglaša, pa tudi občutek imam da je postal zamorjen. Kaj svetujete?
Aja, kdaj pa se ponavadi naredi generalna in približno koliko denarja to pride?
Hvala.
alexmazda je napisal/-a:pride odvisno kam ga pelješ...
uradni servisi, torej hyundai, so zelo dragi, raje ga pelji nekam drugam...jst vem za svojga(mazda uradni servis) mi je reku, da pride plačat ena ura ko mi je avto na servisu tudi do 7 000 sit...pa sem si premislu...
jermeni se menjajo na 100 k km, tak da jih ni treba. olje in ostalo pa redno pregleduj... mogoče pa nisi vlil dobro motorno olje(mislim glede gostote in syntetic ali semy-syntetic)... filter zamenjaj ko zamenjaš olje, svečke na 4 menjave olja, drugo pa nevem če bi kaj trebalo.
Dario je napisal/-a:Kar se tiče hyundai servisov, lahko povem da sem pri njih dobil puno ceneje iste kose, kot bi mi večina privatnikov v naši okolici, nabavilo.
Kar se tiče servisa, lahko b pregledal giblijvo izpušno cev? v kakem je stanju, prepucal lopute, prečistil z sprejom izpušni sistem? zamenjal filter, olje in oljni filter, po možnosti svečke? če že dolg niso bile menanje?
Če nisi nikoli menjal filter goriva bi ti priporočel tudi to, stane cca 3.5k.
Tu pa tam se najde morde ša kaka malenkost, katero bo treba popravit?
Lp
Poldy je napisal/-a:Ja, kar se izpuha tiče, sem tudi že vse zamenjal. Moti me nekaj stvari, recimo to, da pokuri liter olja na cca. 3-4 mesece, iz izpuha se vonja bencin (ne vem kako je to pri drugih hyundaih), pa kot sem že rekel, ni več tako poskočen... bi to na servisu lahko popravili?
Poldy je napisal/-a:Avto bo kmalu star 9 let in ima že 140.000 prevoženih. Ležaje, amortizerje in podobno imam že porihtano, zanima pa me, kaj naj dam popraviti na samem motorju. Zadnji redni servis je bil narejen pri 90.000. Zamenjane imam jermene in svečke.
Ker od samega motorja nimam kaj dosti razjasneno, me skrbi, da me na servisu ne bodo obrali za brez veze. Avto se od časa do časa že kar malo čudno oglaša, pa tudi občutek imam da je postal zamorjen. Kaj svetujete?
Aja, kdaj pa se ponavadi naredi generalna in približno koliko denarja to pride?
INFINITI je napisal/-a:Jože ne vem od kje ti ta spisek, ampak je popolnoma napačen, glede na to da sem lastnik coupeja in da imam knjižico pri roki, bi rekel da nisi ravno dobro obveščen.
Olje, oljni filter vsakih 15 tkm
zraćni filter menjava vsakih 30tkm
Svečke 60 tkm kontrola in po potrebi menjava(bolje da kot ne)
En kup jermenov in španarjev 90 tkm
Vodna črpalka 120 tkm
Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov