Maco je napisal/-a:Pojdi na Petrol oz. OMW in kupi olje 15W-40.
Oz natančneje - kupi tam, kjer je ceneje.
Lp
RKay je napisal/-a:Drugače mojstri je men kolega reku da te ozbake pomenjo do katerih temperatur je olje vzdržljiv. oni majo na peugeotovem servisu na viču en tako tabelo pa ti vse piše. zdj nevem kolk je to res ker sam o tem nimam pojma.
VEČINA AVTOV MA 15W-40(ne bodi izjema)
Nixxon je napisal/-a:PS: Osebno bi menjal olje, ne glede na napisan interval na največ 10kkm, pa naj tovarna napiše kar hoče.
nebivedu je napisal/-a:Nixxon je napisal/-a:PS: Osebno bi menjal olje, ne glede na napisan interval na največ 10kkm, pa naj tovarna napiše kar hoče.
Enkrat sem bil na predstavitvi castrolovega olja, pa je tip preznal da po 8000km izgubi skoraj vsako olje viskoznost, tako da bi ga res moral vsi menjat že tam pri 7500km, samo firme dajejo že take matriale v mašine, da kljub izgube viskoznosti v olju mašina še vedno dela do predpisanega intervala. Če bi pa na taki mašini menjal olje vsakih 7500km bi pa taka mašina zdržala 2x dalj kot bo normalno.
Nixxon je napisal/-a:Že, vendar to z leti ni nujno pravilo. Kot sem rekel sem lansko poletje (ko se je poletju še lahko tako reklo) imel notri TXT 5W40. Avto mi ga je popil kar nekaj, zato sem dolil notri 15W40 in ga ni več skor nič. Vendar to olje pozimi ni bilo dobro, ker so bili dročniki glasni. Sedaj mam že drugič notri Mobil 10W40 in mi ga tudi ko je bila vročina ni spil skoraj nič. Tako da jaz glede na izklušnje dam not 10W40. Nič ne rečem, če bi motor bil bolj ohranjen in nebi olja pil bi tud dal not to kar hoče tovarna, tako pa imam s tem slabe izkušnje. Pa tud Mobil mi je enkrat cenejši (kar sicer ni botrovalo odločitvi).
Za nove pa definitvno to kar pravi tovarna.
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 14 gostov