Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Nem0
Nov uporabnik

R5 Gretje

Napisal/-a Nem0 Ne nov 20, 2005 8:47 pm

Zanima me po kakšnem principu deluje gretje za R5 ker se mi zdi da je nekaj narobe z mojem gretjem ker se avto ne ogreje dovolj ali je to ogrevanje od motorja ali je kako drugače rešeno drugače imam pa R5 Five Letnik 95.

Lep Pozdrav

Uporabniški avatar
MaTe0
Poznavalec foruma

Kraj: MB

Napisal/-a MaTe0 Ne nov 20, 2005 8:56 pm

lisko je napisal/-a:Termostat v motorju...... pri petkah je to pogost pojav...... jaz sem mel podobno težavo ( na bencinarju) Pihalo je komaj mlačno....... po menjavi termostat piha vroče:)

Je že blo nekje povedano...btw men tud ne piha dobr tak da bo treba menjat :) LP

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne nov 20, 2005 9:11 pm

No no neki sem vas že naučo :D Aja pa pol dobr prezračit sistem.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Nem0
Nov uporabnik

Napisal/-a Nem0 Ne nov 20, 2005 9:21 pm

Točn tko men piha mlačno nekaj toplote že da od sebe samo premalo :) najlepša hvala obema bo treba k mehankarju stopt da me nav zebvo k bo zdej zima prsla :) Pa prašal bi še ali skozi sredinski zračnik piha lahko tudi toplo ali samo mrzlo ker meni piha samo mrzlo tko da nevem :)

Uporabniški avatar
peroo
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a peroo Po nov 21, 2005 12:54 am

Pozdravljeni!

Ker je ravno govor okoli gretja v petki, bi še jaz nekaj povprašal. Pri moji petki me ful moti, da se ne da do konca zapret tiste centralne luknje za zračenje nad radijem v armaturki. Tudi ko je do konca zaprto mi še zmeraj pri robovih piha nadležen mrzel zrak. mal sem že na hitr probu tiste reže ven vzet pa mal pogledat loputico, sam mi nažalost ni uspelo vzet dol tiste rešetke na vrhu. Zanima me torej, kako se to vzame ven, da bi lahko prišel do lopute?

LP Peter :D
toyota RULZ!!!!!!!!!!

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po nov 21, 2005 1:00 am

Na eni strani idi not z izvijačem al nečim podobnim..... mal stisni tiste reže skupi in potegn ven..... gre lepo komplet ven z loputo vred.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Hartkor
Nov uporabnik

Kraj: Ajzoula

Napisal/-a Hartkor Po nov 21, 2005 11:37 pm

In ko vzameš dol uštuliš notri eno gobico za avto prat in ti ne piha več mrzlo (vsaj tako sem jaz naredu ker se mi ni dalo neki izumljat čudeže za tako neumnost)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To nov 22, 2005 12:22 am

Hartkor je napisal/-a:In ko vzameš dol uštuliš notri eno gobico za avto prat in ti ne piha več mrzlo (vsaj tako sem jaz naredu ker se mi ni dalo neki izumljat čudeže za tako neumnost)

Hehe no tud tko gre..... men še bolj enostavna ideja je pa bla da sem gor na tisto loputo od strani zalepu lepenko....... in stvar deluje pa še dihta kot je treba:)
Slika

Uporabniški avatar
MaTe0
Poznavalec foruma

Napisal/-a MaTe0 To nov 22, 2005 2:19 pm

Ewo danes pa grem jaz po nov termostat x) Cena 1500 Avto Roma Miklavž mal iz mb :) Upam da bo potem spet moja petka zdrava pa mene več nebo zeblo:D heh :twisted:

Uporabniški avatar
MaTe0
Poznavalec foruma

Napisal/-a MaTe0 Če nov 24, 2005 12:18 pm

Lisko veš mogoče kaj glede montaže? Je to težko menjati če sam zamenjam? ker niti ne vem kje je stari termostat? LP :!:

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sport Če nov 24, 2005 12:32 pm

A hladilne tekočine maš pa dost ? ?
Vozi hitro in reskiraj

Uporabniški avatar
MaTe0
Poznavalec foruma

Napisal/-a MaTe0 Če nov 24, 2005 3:14 pm

sport je napisal/-a:A hladilne tekočine maš pa dost ? ?

Jap vsaj upam bom pogledal :)

Uporabniški avatar
YugoGTI
Novinec

Kraj: dolenska

Napisal/-a YugoGTI Če nov 24, 2005 3:43 pm

Nism še vidu petke k bi dobr grela. Gretje je že v osnovi zgrešeno tok da čudeža ti ne bo ratal nardit. Najbolš da webasto kupš :D

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty Če nov 24, 2005 4:26 pm

Hm, ko ste že pri vseh vrstah pihanja... Bi še jaz nekaj prašal glede prezračevanja ;) ! Problem je sledeči, pri moji petki začne ventilator nad cca 130kmh zelo nadležno piskati, žvižgati, tuliti... Resno dere se kot sirena, skoraj preglasi radio :P ! Kaka ideja, izkušnja, kako to rešit?

Hvala in Lp
RENAULT POWER - THE WAY OF LIFE

Uporabniški avatar
MaTe0
Poznavalec foruma

Napisal/-a MaTe0 Če nov 24, 2005 4:47 pm

Kaj maš campus? Danes sošolki tud bolil ko marija :) Men se to pri Five ne skozi ne vem:) Mogoče pa maš kaj noter kaki list al pa kaj... :?: Aja Btw Hladilne tekočine je dovolj..ju3 gre v garažo na pregled :P

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če nov 24, 2005 10:58 pm

Yugo GTi...... petka ma dobr gretje če vse pošlihtan kot more bit...... verjem ;)

Ostalim pa....... tist ruženje ventilatorja...... serijska napaka oz. bolezen petk..... ventilator se nahaja takoj pod tisto zaščitno plastiko. In fora je da ko zrak piha mimo njega ( pri hitrostih nekje nad 60kmh) ga le ta začne obračat pa ni važn al je uklopljen al ne.....posledica tega je da se ležaji na motorčku tok zmatrajo ( starost in obraba) da dobijo zračnost.... in to potem začne ružit...... dobr vem kak ruži ( isti blem sem mel na bencinarki) Odpravit za določen čas se da tako da se vzame motorček ven ( natakjen je noter) in se ga dober podmaže. za neki časa je mir pol pa jovo na novo......

Mateo..... termostat ja pri vodni pumpi u cevi.Če dober pogledaš na desni strani avta pri vodni pumpi je na cevi ki gre u kiler ena objemka ( oz. mislim da sta celo dve) in tam not se nahaja termostat.Stakneš cev z vodne pumpe odviješ tisto drugo objemko na sevi, ga potegneš ven in vstaviš novga.... pri vsem skupaj mogoče zgubiš pol litra hladilne tekočine, ker je termostat dejansk na vrhu in ne rabiš hladilne ven spuščat.
Slika

Uporabniški avatar
MaTe0
Poznavalec foruma

Napisal/-a MaTe0 Pe nov 25, 2005 3:48 pm

Menjano in lepo greje :) Zaj pa sem ugotovil da mi 2 brzina ventilatorja ne dela :) Tak da gremo na delo :) 3 pa fajn greje... lisko good Job :) LP :!:

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Pe nov 25, 2005 4:28 pm

men ni nč jasn...a zarad termostata na pumpi naj ne bi grel dovolj?
no meni zaenkrat kuri ko stara mama na svoj šporhet, sam če ne bo...termostat menjat na pumpi pa je?

Uporabniški avatar
MaTe0
Poznavalec foruma

Napisal/-a MaTe0 Pe nov 25, 2005 4:42 pm

Ja pr men je blo tak zaj pa ne vem....možno da je kaj druga....sam dvomim....zdaj greje fajn :) sam morem še 2 brzino popravit :)

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Pe nov 25, 2005 4:46 pm

no dobro, če bo kdaj kej, najprej zamenjam to.

hvala
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov