Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
ILE
Nov uporabnik

Kraj: Ivančna Gorica

Avto vžge, takoj za tem pa crkne

Napisal/-a ILE Če mar 23, 2006 8:18 pm

Teden dni nazaj sem kupil rabljenega Audi A3 1.9tdi, 130.000 prevoženih km, letnik 99, pa me zajebava vžig. Ko ga vžigam, avto takoj vžge, v isti sekundi pa tudi crkne, včasih vžge normalno včasih pa ne. Isto se dogaja pri mrzlem in pri toplem motorju. Prosim za pomoč!!! Hvala:)
Audi A3 1.9tdi

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Če mar 23, 2006 8:20 pm

kaj pa če zajebava črpalka za gorivo? a med vožnjo cuka?

Uporabniški avatar
dEjaN_
Novinec

Kraj: dolenjska

Napisal/-a dEjaN_ Če mar 23, 2006 8:36 pm

ne morš vrjet...men se isto dogaja, sam da je 1.9 TDI 90 konjev... :? :D

Zlatan_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Zlatan_ Če mar 23, 2006 8:39 pm

Mislm da si po opisu problema sodeč jebu ježa v leđa.K mislm da ti umira bosch pumpa.Vsaj men je blo tko k mi je avto to delu.
Če boš avto ljubil tako kot ljubiš šport, potem ne skrbi, ne bo te pustil na cedilu. ;)

Uporabniški avatar
ILE
Nov uporabnik

Napisal/-a ILE Če mar 23, 2006 8:54 pm

Ja ej sej jest mam tud 90 konjev tko da sva pol na istem! Ne med vožnjo ne cuka, avto gre drugače vredu, brez problemov. Peljal sem ga danes na RSR in so mi pregledali elektroniko in ne jevi nobene napake! Ali je možno da mi kje zrak vleče????
Audi A3 1.9tdi

Uporabniški avatar
Staccatto
Novinec

Kraj: Tropovci

Napisal/-a Staccatto Če mar 23, 2006 8:58 pm

ok jst mam 2.0 16V pa me tude zmes to j**e kr tko se zmisli pa užge pa crkne pa po benzi smrdi pol pa tko drugi dan dela use normal pa spet ene 3mesce kak treba pol pa spet zjebe neke...ponavadi ko se plejem na hudi rezervi pa pol ko zmanka benze u pumpi malo več časa tko ene 2s pol j**e... :roll: pa pol ko ga končno užgeš ko se pelaš neke časa ko mu daš do konca gas cuka pa mori negre nikamor neke časa... mogoče je isto ?
Pre ka mam prevelik avto zato nega več The Stroja :)

Zlatan_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Zlatan_ Če mar 23, 2006 9:54 pm

Ile,men tud avto nč ni cuku med vožnjo,pa računalnik ni pokazu ničesar.Računalnik ne pokaže bosh pumpe.Kakor češ,vendar jaz ti svetujem da avto čimprej prodaš,mene je pršla obnovljena pumpa 260.000sit
Če boš avto ljubil tako kot ljubiš šport, potem ne skrbi, ne bo te pustil na cedilu. ;)

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če mar 23, 2006 10:12 pm

lahko je pa tut črpalka za gorivo,če jo ma(fordov tddi jo ma), lahk je tut kej zamašen. Pel k mehaniku, sam ne na uradn servis, pa naj pogleda če pride nafta sploh do motorja.
LP Rok

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če mar 23, 2006 10:33 pm

mogoče je pa kakšen senzor razmajan pa ne dobi podatka ker ga trese napake pa tud ne javi ker u bistvu dela sam, ne dobi podatkov ker ga trese lahko pa da vleče fovš zrak kje al pa bosch pumpo hudič jemle

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Asprex Če mar 23, 2006 11:02 pm

Mam podobne težave, men crkne včasih kar med vožnjo ko po sklopki stopim! Sicer mam opla, bencinarja pa mi je na servisu rekel da mam slab AGR ventil (ventil povratnih izpušnih plinov).

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če mar 23, 2006 11:11 pm

Asprex je napisal/-a:Mam podobne težave, men crkne včasih kar med vožnjo ko po sklopki stopim! Sicer mam opla, bencinarja pa mi je na servisu rekel da mam slab AGR ventil (ventil povratnih izpušnih plinov).
pa po možnosti 1.6 16V motor a ne snemi AGR in ga očisti pa ragulator štandgasa tud

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Asprex Če mar 23, 2006 11:14 pm

Motor je 2.0 16V. Bomo bomo, pa še dušilno loputo in motorček prostega teka bomo na prafaktorje rastavli pa konkretno vse očistli!

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če mar 23, 2006 11:21 pm

pravilno si se odloču

Uporabniški avatar
Pudgar Uroš
Novinec

Napisal/-a Pudgar Uroš Ne mar 26, 2006 2:56 pm

Zlatan_ je napisal/-a:Ile,men tud avto nč ni cuku med vožnjo,pa računalnik ni pokazu ničesar.Računalnik ne pokaže bosh pumpe.Kakor češ,vendar jaz ti svetujem da avto čimprej prodaš,mene je pršla obnovljena pumpa 260.000sit

Pritisk pumpe se da izmeriti, amapk mislim, da bi te v primeru pumpe tudi med vožno zajebavalo (cukalo).
A ima avto kodno varovan vžig? Ponavadi, če avta ne odkleneš na dalinca ti vžge, takoj zatem pa crkne. Verjamem, da is ga odklepal na dalinca, ampak ali si dal kaj glede tega že preveriti, da se ne računalniku kaj meša?
Sam se imel podobne težave, ampak pri meni so pozabili nalepko na senzorju, ki spremlja vrteneje zobatega jermena. Ker ni dobil signala oz. je bil prešibek, je računalo avto preventivno ugasnilo. Računalnik je pokazal napako. Ampak najina avta nista primerljiva, tk da ti to verjetno ne koristi kaj dosti.

Vso srečo.

george_h
Novinec

Napisal/-a george_h Ne mar 26, 2006 3:02 pm

sigurn ti bo bošh pumpa crknla....mojmu kolegu je isto delal audi...kak tedn ga je mel pa je crknu...sam je blo uredu ko je bil še pod garancijo pa so ga vzel nazaj v trgovino

Uporabniški avatar
Pudgar Uroš
Novinec

Napisal/-a Pudgar Uroš Ne mar 26, 2006 3:26 pm

george_h je napisal/-a:sigurn ti bo bošh pumpa crknla....mojmu kolegu je isto delal audi...kak tedn ga je mel pa je crknu...sam je blo uredu ko je bil še pod garancijo pa so ga vzel nazaj v trgovino

Kako lahko kdo s takšnim prepričanjem izjavi, da je SIGURNO to pa to... Vžig je kompleksna stvar in ogromno je dejavnikov, ki ti lahko povzročajo točno takšne težave. Vsak pa najprej obdolži pokvarjeno bencin pumpo... zakaj že? Bencin pumpa se zelo radko kdaj pokvari, če sploh se.
Lahko je samo slab kontakt v ključavnici, katera daje povratno informacijo, med drugim tudi pumpi. Če se tam kaj prekine, bo avto tudi ugasnil...
Ne vem, jaz si ti ne upam reči, da je sigurno to ali ono narobe.
Kaj če pelješ avto k mehaniku in takrat ko ne vžge prosiš, da ga priklopi na računalo, ali takrat tudi nič ne pokaže?

Uporabniški avatar
ILE
Nov uporabnik

Napisal/-a ILE Ne mar 26, 2006 4:10 pm

Ja uredu, sam kolkr jest vem jest sploh nimam bosh pumpe, ampak eno elektronko (ne vem glih kako to dela sam neki folka mi je reklo da ta letnik nima bosh pumpe)! Bil sem na rsr-u pa so mi rekli da ni problema s kodo (sam niso nč preverli, sam rekli so od oka da je tako), rekli so mi da je možno da mi kje zrak vleče! Bom pa šel do mehanika in mu povedal vaša mnenja!
Audi A3 1.9tdi

Uporabniški avatar
ILE
Nov uporabnik

Napisal/-a ILE Ne mar 26, 2006 4:12 pm

Ja ko je avto pr mehaniku zmer vžge, tko da nii še noben mehanik vidu kaj mi dela:) :?
Audi A3 1.9tdi

Uporabniški avatar
ILE
Nov uporabnik

Napisal/-a ILE Ne mar 26, 2006 4:53 pm

Popravek glede tistga kar sem prej reku! Avto ima bosh pumpo, novejsi motorji je nimajo, moj pa jo se ima, sam tolk za info. :roll: Upam da res ni to, kaksni so pa se drugi znaki ce gre bosh pumpa???
Audi A3 1.9tdi

Uporabniški avatar
CUPRA
Nov uporabnik

Napisal/-a CUPRA Ne mar 26, 2006 8:57 pm

Možno je da je v okvari čitalec magnetne kode ki se nahaj na vložku glavne ključavnice in ta včasih pravilno prebere kodo drugič pa ugasne. Možno pa je tudi da je težava z kombiinštrumentom(če je bil kaj vzet ven), in bi zato ne prepoznaval krmilnika(koda). Tester pri teh dveh napakh ne pokaže diagnoze.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: berlonso, Google Adsense [Bot] in 7 gostov