Nasveti in napotki ter povpraševanja...

sinkov65
Nov uporabnik

Daljinsko centralno zaklepanje vezalni načrt

Napisal/-a sinkov65 So mar 25, 2006 10:25 pm

Fantje mene pa zanima, če ma kdo vezalni načrt za daljinsko centralno zaklepanje za reno clio letnik 1994. Mam avto brez daljinskega zaklepanja in bi rad vgradu pa nevem kam kej prklučt. Zdej če ma kdo al pa ve kje dobit bi prosu da mi to sporoči.

Za vse odgovore se že v naprej zahvaljujem.
lp

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 So mar 25, 2006 11:40 pm

sej če boš kupu set tak dobiš navodila zram, vezal boš pa na modul za centralno, kajpada....
pa velik veselja, jz sm to delu prejšn vikend :P

sinkov65
Nov uporabnik

Napisal/-a sinkov65 So mar 25, 2006 11:45 pm

Problem je v tem ker mi je en kolega tu pobral vn svojga avta in mi prnesu vse razdrtu. Taku da nimam kej. Moram dobit vezalni načrt.

Damjan19
Uporabnik

Napisal/-a Damjan19 Ne mar 26, 2006 12:00 am

aja...no, potem pa ti bo mogu nekdo drug pomagat z tem ko to ma ;)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne mar 26, 2006 11:46 am

Se prav maš modul za daljinsko v avtu pa že obstoječo centralno zaklepanje?

Pač iz modula poglej kje pride ven signal ko na daljinco zakleneš in tist pol priklopiš na modul centralnega...... verjeten ma tvoj modul u avtu puščen kak kontakt kjer pride signal iz daljinca.

Da pa ne bom odpiral druge teme...... mam tud sam vprašanje okol zaklepanja. U mojga sem vgradil centralno daljinsko.Vse lepo in prav ampak kam naj priklopim signal iz modula da bojo žmigavci utripnili? Avtek je R5......
:roll:
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Ne mar 26, 2006 12:22 pm

Kak pa zgleda ta "signal"? ena ali dve žici? Če sta dve, potem gresta ponavadi kr na žarnice (vmes daj varovalko).

In enega drugega Cliota si torej odmontiral centralno zaklepanje - pa si dobil res vse dele in kable? Potem si jih malo razpostavi po tleh, motorčke namesti po straneh, modul pa na sredino, tak ko je bilo zmontirano. Konektorji pa so ponavadi tak nereti da grejo le en po en skupaj. Seveda jih je veliko, ker morajo biti ob vratih, nekajkrat po notranjosti kabine...da ni vsa napeljava narejena iz enega kosa ;)
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne mar 26, 2006 12:27 pm

sebaveh je napisal/-a:Kak pa zgleda ta "signal"? ena ali dve žici? Če sta dve, potem gresta ponavadi kr na žarnice (vmes daj varovalko).

In enega drugega Cliota si torej odmontiral centralno zaklepanje - pa si dobil res vse dele in kable? Potem si jih malo razpostavi po tleh, motorčke namesti po straneh, modul pa na sredino, tak ko je bilo zmontirano. Konektorji pa so ponavadi tak nereti da grejo le en po en skupaj. Seveda jih je veliko, ker morajo biti ob vratih, nekajkrat po notranjosti kabine...da ni vsa napeljava narejena iz enega kosa ;)

Jaz mam napeljavo iz enga kosa...... drgač pa iz modula prideta dva kabla...... en za vklop alarma drug pa za blinkerje...... tist kam naj dam mi je že nekak jasn..... ampak a kdo ve keri kabl je to pri petki?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

sinkov65
Nov uporabnik

Napisal/-a sinkov65 Ne mar 26, 2006 7:40 pm

Tu je mel kolega v yugotu. In ku je vn poberal ni nč gledu kam gre kej je samu rezal. Pač je bul laik v temu. Hvala bogu se je vsaj spomnu na motorčke pa na senzor. Ne me sprašvt kdu mu je montiru pa kje je tu dubu ker še sam neve najbul. Taku da jst rabm vezalni načrt od centrale kjer mi bo povedalu kam kej gre. In pa avto še nima predhodnga centralnega zaklepanja.

Damjan19
Uporabnik

Napisal/-a Damjan19 Ne mar 26, 2006 9:55 pm

lisko je napisal/-a:
sebaveh je napisal/-a:Kak pa zgleda ta "signal"? ena ali dve žici? Če sta dve, potem gresta ponavadi kr na žarnice (vmes daj varovalko).

Jaz mam napeljavo iz enga kosa...... drgač pa iz modula prideta dva kabla...... en za vklop alarma drug pa za blinkerje...... tist kam naj dam mi je že nekak jasn..... ampak a kdo ve keri kabl je to pri petki?

kaj zej tebe zanima točno??

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne mar 26, 2006 11:09 pm

Dejansk na kter kabl na avtu morm priklopit da bojo blinkeri v utripnili poleg. Za piskač mam že narjen kao...... sam blinkere me še zanima
Slika

Damjan19
Uporabnik

Napisal/-a Damjan19 Po mar 27, 2006 9:19 am

zvež kabl pri stikalu pri volanu, vse kar čaraš okol varovalk na koncu ne deluje ;)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po mar 27, 2006 4:09 pm

Jah ni tak hudo mal kablov tam...... veš slučajn na točno kter kabl morm priklopit?
Slika

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric Po mar 27, 2006 8:25 pm

lisko je napisal/-a:Jah ni tak hudo mal kablov tam...... veš slučajn na točno kter kabl morm priklopit?

Vzemi preizkuševalec napetosti, vklopi smernik, in izmeri katera žica ti ob utipanju daje plus. Nato poveži žico iz alarma oz. daljinskega. Pa ne pozabi dat varovalk vmes.

Za RENAULT clio pa: (sicer je za letnik 96)
Slika

sinkov65
Nov uporabnik

Napisal/-a sinkov65 Po mar 27, 2006 8:40 pm

Hvala ti za tole. Samu noče mi odprt.

Uporabniški avatar
sablač
Stalni uporabnik

Kraj: štore-celje

Napisal/-a sablač Po mar 27, 2006 8:46 pm

8)
Zadnjič spremenil sablač, dne To jan 02, 2007 1:05 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vsi so vedeli da je to nemogoče. Potem pa je prišel nekdo, ki tega ni vedel in uspelo mu je!

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric Po mar 27, 2006 8:57 pm

sinkov65 je napisal/-a:Hvala ti za tole. Samu noče mi odprt.

Datoteka je v PDF, in če imaš Acrobat reader bi jo moralo odpreti...
Slika

Uporabniški avatar
Neo32
Stalni uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a Neo32 Po mar 27, 2006 9:36 pm

zakaj pa 4 diode? ce imas eno zico rabis samo dve mocnejsi diodi, a ni tko?

zvezes jih pa na stikalo vseh 4 zmigavcec je najlazji tko nardit in sicer stikalo vzames vn in ga prizges in z problampco pogledas na katerih dveh kablih imas utipajoc signal in na te dva kabla zvezec najprej diodi ki jih potem zdruzis in priklopis na zico od dal. centr.

evo jest sm tkole mislu:
(pikce so zice)
Priponke
shema.JPG
shema.JPG (8.24 KiB) Videno 2931 krat
Slika Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po mar 27, 2006 9:56 pm

Sej to vem kak morm zvezat pa kam pa kje najd....... mislu sem bo mogoče kdo vedu točno kter kabl je pri petki...... ampak očitn še kdo ni sam tega montiru :)

Drgač pa tnx vseen.
Slika

Uporabniški avatar
sablač
Stalni uporabnik

Kraj: štore-celje

Napisal/-a sablač To mar 28, 2006 7:12 am

4 diode zato ker starejsi renojevi daljinski nimajo posebi izhoda za zmigovce pa vzames strom kr iz motorcka
Vsi so vedeli da je to nemogoče. Potem pa je prišel nekdo, ki tega ni vedel in uspelo mu je!

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To mar 28, 2006 3:31 pm

sablač je napisal/-a:4 diode zato ker starejsi renojevi daljinski nimajo posebi izhoda za zmigovce pa vzames strom kr iz motorcka

No sej kok sem zgruntu moj daljinc tko niti nima signala za žmigavce ampak sam za vklop alarma......

Tko da bom lepo z motorčka štrom vzel pa prek releja ( mam raj da je galvansko ločeno) pa bo moral delat :D
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov