čare je napisal/-a:vse to kar si napisu se dogaja ko je zamaknjen predvžig pa če praviš da ga nisi premiku je bil očitno že prej premaknjen če je prej isto delal.Kaj je pa z bencinsko pumpo a daje dost bencina??da ni mogoče membrana strgana al pa odmikač znucan pa ne pumpa zadostne količine
sej nitreba govort ker sm jest pr eni astri sesalni kolektor komi spucu ma je ni kemikalije ki je nisem probu kot da je bla not smola no sej važn da je ratalAsprex je napisal/-a:Mal offtopic!
Čare, razdrl pri moji omegi dušilno loputo in motorček prostega teka, konkretno sčistil in spihal, ter spihal tud AGR ventil in avto kaže pozitivne rezultate!Da ne govorim kakšno je bilo vse skup preden sem vse spucal!
čare je napisal/-a:sej nitreba govort ker sm jest pr eni astri sesalni kolektor komi spucu ma je ni kemikalije ki je nisem probu kot da je bla not smola no sej važn da je ratalAsprex je napisal/-a:Mal offtopic!
Čare, razdrl pri moji omegi dušilno loputo in motorček prostega teka, konkretno sčistil in spihal, ter spihal tud AGR ventil in avto kaže pozitivne rezultate!Da ne govorim kakšno je bilo vse skup preden sem vse spucal!
čare je napisal/-a:ja frtajler je treba obračat sam ne en meter čist mal pa posluš kdaj bo najlepš lavfu pa pocahnin si ga kako zdaj stoji če ne bo nič bolpš da ga boš nazaj naštelu
čare je napisal/-a:ponavad so te stoječi frtajlerji čist spodaj pri bloku oz. glavi prišravfani z eno U podložko in vijakom tist vijak losaš pa obračaš cel kompleten frtajler čist mal pa mal in kose ti bo zdel da ma največ obratov pod štandgasom in najbolj mirno teče zategneš in greš probat pa poglej če si sploh dal prav kable gor ker lahko si sam 2 zamenu med sabo pa bo avto kao normalnop vleku moči pa ne bo oz. kolega je mel vmes prekinjene kable in ni niti prebijal niti se ni zaganjal sam nikamr ni šlo pol ko je blo treba obrate dobit
shakes je napisal/-a:posluh!! kot prvo vzem v roke tist izvijač ko ma v seb lučko (12V ) in ko je za preverjat tok v avtomobilu nato pa prklop na rumeno al črno (žal sem pozabil ker sem bil lani na praxi na zadnje v tem poslu) žico na frtajlerju drugo pa prklop na maso. frtajler losi, na menjalniku pr motorju boš videl eno manjšo luknjo (možno je da je zaprta z plastiko) v tisti luknji boš videl velik zobnik tisto je vztrajnik na njem mora bit manjša zareza oz pika ( da prideš do nje vzameš ključ 19 oz večji in ob strani ko je jermenica počasi obračaš v smer vrtenja motora dobro bi bilo da en sveti not in gleda ker jo je težko opazit)(pa ko obračaš pazi da to delaš počasa ker lahko avto na ta način vžge lahko pa tudi kontakt odvzameš in vrtiš na vso moč) na menjalniku na ohišju pri tisti luknji mora bit pa še ena zareza. ko so te 2 pike skupaj pomeni da bo preskočila iskra ( če frtajler odpreš lahko vidiš kam je skalca obrnjena in vidiš kter celinder je na vžigu) daš kontakt. Da je pa vžig pravilno nastavljen mora pa biti pika na vztrajniku za par stopinj nazaj takrat se mora prižgat lučka (če se ne premikaj frtajler) in mora svetit vse do takrat ko pride čez mrtvo lego (pike ena na drugi). upam da ti je kej jasno..pa upam da je prov tko ker sem že pozabil
shakes je napisal/-a:povej kje ti ni jasno?? vsa fora je v tem ,da mora bit vžig tko nastavljen. btw mehanik to ve
čare je napisal/-a:kje na kapi je ta šravf a tm ko rotor gor pride tist ni nč morš odšravfat unga ki frtajler drži u blok in FRTAJLER premikat
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov