Nasveti in napotki ter povpraševanja...

damjanwester
Nov uporabnik

RAVNANJE LITIH PLATIŠČ ??

Napisal/-a damjanwester To apr 04, 2006 4:38 pm

LP vsem, ki boste obiskal tole moje sporočilo in se obenem zahvaljujem za pomoč. Ja nč obrnu sm se na vs ker je to edini forum kjer folk resnično neki ve o stvareh, ki te zanimajo. Moram rečt , da forum redno obiskujem, ampak registriru sm se pa šele zdaj ker sm pač rabu pomoč.
Stvar je pač takšna, da sm očitno prehitr zapelu na pločnik. Rezultat tega sta pa 2 uničeni feltni (no niso čist zanč, ampak ko se peljem mal trese). Notranja roba litih feltn sta mal ukrivljena.
Zdej me pa zanima a je to možno popravt in če že, kje obstaja ta majster in pa kolk približno to stane.

FULLL hvala vsem, k si boste uzel čas pa mi po možnosti svetoval
CAO :D

Uporabniški avatar
OG_Blaz
Novinec

Kraj: Ok.Domžal

Napisal/-a OG_Blaz To apr 04, 2006 5:07 pm

Zivjo pa lepo da si se opogumil ;)
No stvar je taka, jaz sem dal ravnat vse 4 feljuge, ki sem jih dobil pa so ble vse krive.Odstel sem 20k za vse 4 torej 5k po komadu.2 kolega sta tudi peljala ampak je za eno prislo 7 drugo pa 8k pa sta ble orenk zvite.
No to sem nesel v Kamnik v Sitar-ja sam ne vem imam mesane obcutke glede njega je pa precej drag tko da upam da bos kje cenej dobil,
Lp Blaž
Neki je, dobr je, nč ni!!1

Resica
Nov uporabnik

Napisal/-a Resica To apr 04, 2006 5:55 pm

Jaz sem pri Bučkotu v Bizoviku (Lj) že dal popravljati feltne in mi vedno dobro popravi. Mislim da pelje nekam naprej ampak popravljeno je. Zaenkrat sem imel neko feltno zvito toliko da mi je volan pri 30kmh tresel po 1 cm levo desno in je kot nova.

Sedaj mu bo baje celo uspelo popraviti feltno, ki se mi je snela med vožnjo in so bile med drugim luknje za vijake kar zelo poškodovane.

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY To apr 04, 2006 6:01 pm

glede na to, da nisi povedal od kod si, še jaz prilagam moj lonček za štajerski konec... v sveti trojici pri lenartu en zelo dobro popravlja zadeve... meni je zrihtal v nulo, tak da so ble feltne še manj obtežene, kot nove z novimi gumami... nimam blage kako mu je uspelo, ampak mu je :?

če te zanima kontakt, na PM
Slika

Uporabniški avatar
FRANCIVW
Stalni uporabnik

Kraj: KAMNIK

Napisal/-a FRANCIVW To apr 04, 2006 6:30 pm

V Kamniku maš tud Kureta na Duplici.
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To apr 04, 2006 7:56 pm

Jerman...depala vas, blizu domžal je to...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 To apr 04, 2006 8:27 pm

takole je...sitar daje popravlat felge Kuretu...in sebi pol nabijejo 2-3jurje profita.
samo, ko sem jz felgo dal popravlat je nism več dobil...sem jo pa nesu direkt k Kuretu. tak da je prek sitarja bol sigurno. popravilo bi me takrat prišlo 5 jurjev, pa še barvat bi mogu felgo, po 3h tednih pa sem obupal, ko sem že drugič klicu pa dobu odgovor:"če te nism poklicu pol še ni...", sem pa šel po drugo, ki sem jo dobil za prav tako 5 jurjev.

Uporabniški avatar
Marko_mx-3
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Marko_mx-3 To apr 04, 2006 8:31 pm

Jaz tud predlagam jermana depala vas ker se že dolg ukvarja s tem in naredi 1A, pa tudi če je kaj manjka navari AL, ali pa pošvasa če se je odlomil

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI To apr 04, 2006 8:40 pm

Damjan19 je napisal/-a:takole je...sitar daje popravlat felge Kuretu...in sebi pol nabijejo 2-3jurje profita.
samo, ko sem jz felgo dal popravlat je nism več dobil...sem jo pa nesu direkt k Kuretu. tak da je prek sitarja bol sigurno. popravilo bi me takrat prišlo 5 jurjev, pa še barvat bi mogu felgo, po 3h tednih pa sem obupal, ko sem že drugič klicu pa dobu odgovor:"če te nism poklicu pol še ni...", sem pa šel po drugo, ki sem jo dobil za prav tako 5 jurjev.

Sitar popravlja , vari in barva platišča sam in to že cca 15 let ;) ...bil je poleg Jermana prvi v Slo in daleč naokoli. Še vedno popravlja za določene pogodbenike iz Hrvaške, Italije in Avstrije in seveda za večino Slo vulkanizerjev ...kar se pa tiče cene....vedno dobiš račun, se pravi da je določena garancija na popravilo in seveda od tega on plača davek in še enkrat davek na zaslužek, očiščeno platišče in poškodovani robovi pobarvani na novo....brez računa pri njemu pač ne gre.... ;), poleg tega pa je še vulkanizer in ti zna svetovati in ne samo, da ti platišče popravi in računa..... ;)
Lp
Zadnjič spremenil ANJCI, dne To apr 04, 2006 8:45 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
OG_Blaz
Novinec

Napisal/-a OG_Blaz To apr 04, 2006 8:45 pm

ANJCI to je pa res, da mas garancijo pa da sem imel robove postimane za 5k/komad jaz nimam nič proti sitarju, res da so dragi, narejeno kar sem imel je blo 1A, sam izkusnje znancev govorijo drugace, tko da ne bom nc reku, ker ne poznam drugih vulkanizerjev razen Sitarja pa kolega mi gume menja :)
Lp

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B To apr 04, 2006 8:47 pm

Koliko casa si pa sitar priblizno vzame za popravilo felten? Moje sicer niso nic zvite, so pa na parih mestih malce podrajsane in bi bil veliko bolj zadovoljen, ce bi bile kot nove.. Je pa fora, da so to moje edine feltne in bi bil pac tisti cas brez avta, zato me zanima, koliko casa si nekako vzame?
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
OG_Blaz
Novinec

Napisal/-a OG_Blaz To apr 04, 2006 8:51 pm

Jaz sem jih imel tam jih 2 al 3dni, kolega je imel eno se mi zdi slab teden, drug kolega pa dober teden.Sej pomoje ce reces da se ti mudi bo ze pohitu, mozno pa da ti druge posodi ker vem da rabljene prodaja, poklici pa prasi.
Lp

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI To apr 04, 2006 8:53 pm

EX-B je napisal/-a:Koliko casa si pa sitar priblizno vzame za popravilo felten? Moje sicer niso nic zvite, so pa na parih mestih malce podrajsane in bi bil veliko bolj zadovoljen, ce bi bile kot nove.. Je pa fora, da so to moje edine feltne in bi bil pac tisti cas brez avta, zato me zanima, koliko casa si nekako vzame?

Odvisno od poškodbe platišč..imajo pa možnost , da ti ta čas posodijo nadomestna kolesa, da se ti normalno voziš....če ne gre drugače ti uredijo čez vikend..je pa res da je odvisno od sezone, da nima zasedenih dvigal;)...trenutno ima na dvigalih gužvo :D

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B To apr 04, 2006 8:56 pm

Thx, bom kar poklical, ce imajo mogoce kaka nadomestna zatacajt zame.. Ker brez avta biti mi je malo bedno.. ;) Drugace poskodbe so pac malce popraskana platisca, vecinoma po robovih (ja, kak robnik pac podrajsas, se zgodi ;) ), krive niso nic. Hvala za info :D
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
Marko_mx-3
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Marko_mx-3 To apr 04, 2006 9:34 pm

Samo ti bi jih lahko vseeno malo čez stružnico spustu:) in pogledal če so kaj krive

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B To apr 04, 2006 9:47 pm

Jah ce jih bom ze enkrat rihtal, bo definitivno tudi to pogledal ja ;)
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo To apr 04, 2006 10:56 pm

no ze ki smo pri feltnah mam js se eno uprasanje ;)
a feltne lahko nesem barvat kakemu avtolicarju ali morem nest prav komu ki se s tem ukvarja??....
LP
Slika

Uporabniški avatar
mikkaa
Nov uporabnik

Kraj: Radenci

Napisal/-a mikkaa Sr apr 05, 2006 12:32 pm

mam še jaz eno vprašanje.

a pri ravnanju mora snet gumo iz felne... ker mi ful NI da bi plačal še enkrat montiranje in centriranje.

Uporabniški avatar
pery
Stalni uporabnik

Kraj: cerknica

Napisal/-a pery Sr apr 05, 2006 1:46 pm

Dariooo je napisal/-a:no ze ki smo pri feltnah mam js se eno uprasanje ;)
a feltne lahko nesem barvat kakemu avtolicarju ali morem nest prav komu ki se s tem ukvarja??....
LP

ja lahko odneseš h avtoličarju,sej on ti bo še najlepš zrihtu!sam prej ji more speskat...

@mikkaa ja če misliš sam centrirat feltne pol ti ne rabi gum dol dajat, če maš pa ornk zvite je pa treba gumo dol snet...tko da boš še kšnga jurja dau za premontažo ;)
Slika Slika Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: AssKicker, Google Adsense [Bot], jure5j in 7 gostov