Nasveti in napotki ter povpraševanja...

RudolfMajstr
Nov uporabnik

Turbina Megane II

Napisal/-a RudolfMajstr To apr 18, 2006 10:19 pm

Pozdravljeni.
Sem lastnik Megana II 1.9 dci 2003 in mi je danes crknila turbina. Avto ima 57k km imam ga pa manj kot mesec - kupljen z druge roke. Turbina ja začela žvižgat šele danes in čez 20 km crknila.... Sedaj me zanima če je lahko za to napako lahko že vedel prejšni lastnik :?:
Pa kaj mi svetujete glede kupovanja turbine? Nova Original Renault, obnovljena, ta tukaj http://www.turbolader.net/ ali še kakšna druga varianta :?:

Uporabniški avatar
Staccatto
Novinec

Kraj: Tropovci

Napisal/-a Staccatto To apr 18, 2006 10:22 pm

pejt k onemu ko ti avto prodal pa ga ustreli...jst bi to napravu prvo delo... :evil:
Pre ka mam prevelik avto zato nega več The Stroja :)

RudolfMajstr
Nov uporabnik

Napisal/-a RudolfMajstr To apr 18, 2006 10:25 pm

Ja sej ironija...kupu sm ga od tipa iz Trojan...avto mi ja pa crknu v TROJANAH.... Če bi meu pištolo s ga najbrž že nebi bilo več :evil:

plavko61
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a plavko61 Sr apr 19, 2006 8:27 pm

Sam že par mesecev iščem normalen avto, pa ti povem da sem že skoraj obupal. Že tri leta stari avti so tako uničene in prešraufane kante, da je brez veze. :( Megani pa so nasplošno problematični od mehanskih delov do vsakega koščeka elektronike.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Sr apr 19, 2006 9:00 pm

Vprašaj še pri Beji.

A lahko malo bolj natančno opišeš, kako je začela žvižgat, kako se je avto obnašal in kako je crknila.
Slika

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Sr apr 19, 2006 10:22 pm

plavko61 je napisal/-a:Sam že par mesecev iščem normalen avto, pa ti povem da sem že skoraj obupal. Že tri leta stari avti so tako uničene in prešraufane kante, da je brez veze. :( Megani pa so nasplošno problematični od mehanskih delov do vsakega koščeka elektronike.

P.S joj kok sem hepi k mam golf pa mi ni trema nč šranfat,dela ko švicarska urca.........lp
Priporočam ti nakup pri avtohišah menda majo nekarambolirane a z veliko kilometri saj so tud uvoženi, majo pa saj nč butjene oz eni majo.....bil sm po cel Ljubljana pr novih in rabljenih in je več kot polovica dobrih avtov...
Vzemi si čas ter išči dalje ne zažen se kar tako,probi kje kupt tazga da je bil mal vožen...pa ne delaj si stroške če greš kam deleč gledat avte,brezveze....
lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Re: Turbina Megane II

Napisal/-a sonček Sr apr 19, 2006 10:25 pm

RudolfMajstr je napisal/-a:Pozdravljeni.
Sem lastnik Megana II 1.9 dci 2003 in mi je danes crknila turbina. Avto ima 57k km imam ga pa manj kot mesec - kupljen z druge roke. Turbina ja začela žvižgat šele danes in čez 20 km crknila.... Sedaj me zanima če je lahko za to napako lahko že vedel prejšni lastnik :?:
Pa kaj mi svetujete glede kupovanja turbine? Nova Original Renault, obnovljena, ta tukaj http://www.turbolader.net/ ali še kakšna druga varianta :?:

Ni druge rešitve kot menjat v bistvu je prejšnji lastnih ti prodal pod stvarno napako kar pa ni vredu(misl poklič ga pa se zmen da naj krije tok pa tok % stroškov,obrni se na varstvo potrošnikov, ... drugač pa sem pred kratkim bral da pri Renoju(j***a)rade grejo turbine...katastrofa...
lp

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Sr apr 19, 2006 10:54 pm

To je še uredu, lepš je k ti pr 50.000 cel motor zariba :roll: :roll: 1.5 DCI upam da bo vsaj fabrka nov motor častila..

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Sr apr 19, 2006 11:21 pm

Sonček ampak ti pa si en pacient...

Golf je zakon ostalo so j***a sranje, bla bla bla...?! Pomisl kaj pises, pa ce nimas konstruktivnga odgovora bot za uslugo ostalim prosim tiho!!!

Pa d gremo po vrst:
- Tip je avto ze kupu, torej mu tvoji veleumni nasveti o kupanju avtov ne pomagajo vec
- Tema je naslov turbina Megane in ne Kako kupiti rabljeno vozilo torej glej 1. tocko
- Renault niso j***a, j***a so prvo razvojno mesto ploda, ki kasneje rata kaksen ptic, plazilec...
- Golf se tut kvari, ce ne vrjames, prit do mene pa se bova zapelala do bliznega avtoodpada, kjer je med drugim vec golfom, kot renaultov, ki so tm zarad kake napake na masini

Dost offtopic-a.

Problem ni v renault-ju samem, ampak v proizvajalcu turbin, ki je v tvojem primeru Garret (ce je isti kot pri vecjem bratu 2.2 dCi), in je s sistemom kanalov za olje rahlo "zabluzil" zato se predvsem lezaji turbine ne podmazujejo lepo. Tovarniško obnovljen del stane cca. 270.000,00 SIT plus cca 30.000 sit delo - zamenjava turbine. Pac veliko. Poskusi sreco na www.beja.si , tja gre moj v ponedeljek, na demontažo turbino in poskus obnovitve - predviden strošek 100.000 SIT.

/offtopic
Sonček tko prblizn zgleda uporaben odgovor, vse ostalo so samo buce za nabijat poste in uspesno jezit ostale uporabnike ter smetit teme z neuporabnimi in nepreglednimi posti.
/endofftopic
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

RudolfMajstr
Nov uporabnik

Napisal/-a RudolfMajstr Če apr 20, 2006 4:45 pm

Ja živjo!
Hja ne boste verjel kaj vse se mi je zgodilo od takrat....no vglavnem rezultat je tak:
- avto ima realnik 125000 km ugotovljenih s pomočjo uveljavljanih garancij
- kilometrino je zmanjšal prvi lastnik, drugi lastnik pa "naj" nebi nič vedel o tem
- avto ima seveda ponarejeno potrjeno servisno knjigo
Drugi lastnik noče nič slišat o tem in se ne počuti dolžnega karkoli plačevati sploh pa ker misli da je itk že potekla 8 dnevna doba v pogodbi, tako da razmišljam o tožbi proti njemu in sicer za povrnitev kupnine do realne cene (avto bi dal ocenit po eurotaxu) ter povrnitev stroškov popravila turbine.

Pa ne mi spet o kreganju čez znamke k itk vse crkuje...sploh če so taki za volanom k tam nimajo kej iskat!

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Če apr 20, 2006 4:47 pm

Misak je napisal/-a:Sonček ampak ti pa si en pacient...

Golf je zakon ostalo so j***a sranje, bla bla bla...?! Pomisl kaj pises, pa ce nimas konstruktivnga odgovora bot za uslugo ostalim prosim tiho!!!

Pa d gremo po vrst:
- Tip je avto ze kupu, torej mu tvoji veleumni nasveti o kupanju avtov ne pomagajo vec
- Tema je naslov turbina Megane in ne Kako kupiti rabljeno vozilo torej glej 1. tocko
- Renault niso j***a, j***a so prvo razvojno mesto ploda, ki kasneje rata kaksen ptic, plazilec...
- Golf se tut kvari, ce ne vrjames, prit do mene pa se bova zapelala do bliznega avtoodpada, kjer je med drugim vec golfom, kot renaultov, ki so tm zarad kake napake na masini

Dost offtopic-a.

Problem ni v renault-ju samem, ampak v proizvajalcu turbin, ki je v tvojem primeru Garret (ce je isti kot pri vecjem bratu 2.2 dCi), in je s sistemom kanalov za olje rahlo "zabluzil" zato se predvsem lezaji turbine ne podmazujejo lepo. Tovarniško obnovljen del stane cca. 270.000,00 SIT plus cca 30.000 sit delo - zamenjava turbine. Pac veliko. Poskusi sreco na www.beja.si , tja gre moj v ponedeljek, na demontažo turbino in poskus obnovitve - predviden strošek 100.000 SIT.

/offtopic
Sonček tko prblizn zgleda uporaben odgovor, vse ostalo so samo buce za nabijat poste in uspesno jezit ostale uporabnike ter smetit teme z neuporabnimi in nepreglednimi posti.
/endofftopic

Potem se motim.
lp

RudolfMajstr
Nov uporabnik

Napisal/-a RudolfMajstr Če apr 20, 2006 4:50 pm

Aja še to...turbina gre pa nova notr pri Beja d.o.o ker je nova 150k oziroma 180k (sta 2 verziji) + delo, pri Renaultu je pa za mojega obnovljena 200k nova pa 360k + preveč dela... No zdej vsaj vem kdo mi zaseda termin!!!! :D

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss Če apr 20, 2006 4:58 pm

haha en bl pametn k tadrug
kokr se men dozdeva so te turbine kokr jo autor tega naslova prkazuje da gre za tuning zadevo, pač turbo polnilnik, in najlažja rešiteu je da vržeš to vn daš krajši jermen in zadeva rešena, to ti seveda nrdi mehanik, č že sam to nisi, v prčakovanju na odziu na moj post pa sam še to da ne mi otresat in prodajat bučk
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če apr 20, 2006 5:29 pm

:?: :roll: obup kaj eni pišete...ni čudno da je forum na tko slabem glasu...
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Če apr 20, 2006 5:49 pm

Bratranc je na sejmu v Celju spraševal na enem štantu glede turbin ( in ker ma sam MeganaII 1.9 dci ) ga je zanimalo glih za tega. Torej model na štantu je reku nova 140k sit obnovlena pa 70k sit.
Sam konkretno kera firma je bla ga morem pa vprašat. Se pa ukvarjajo z obnavlanjem turbin.

RudolfMajstr
Nov uporabnik

Napisal/-a RudolfMajstr Če apr 20, 2006 5:51 pm

Sej sploh nevem kako sem lahko včasih ta forum redno spremljal.... Hvala bogu da je vsaj še nekaj normalnih ljudi tuki gor....

RudolfMajstr
Nov uporabnik

Napisal/-a RudolfMajstr Če apr 20, 2006 5:52 pm

Bor je napisal/-a:Bratranc je na sejmu v Celju spraševal na enem štantu glede turbin ( in ker ma sam MeganaII 1.9 dci ) ga je zanimalo glih za tega. Torej model na štantu je reku nova 140k sit obnovlena pa 70k sit.
Sam konkretno kera firma je bla ga morem pa vprašat. Se pa ukvarjajo z obnavlanjem turbin.

Beja d.o.o vem da je imela svoj štant...

Uporabniški avatar
slovenskisin
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a slovenskisin Če apr 20, 2006 6:11 pm

Te turbine zlo rade crkavajo. Mami je crknla pri 40k km in dober teden pred iztekom garancije. Če so te pa nategnil, očitno zelo močno, pa pejd v tožbo in ne pustm da te nategujejo.
Slika

RudolfMajstr
Nov uporabnik

Napisal/-a RudolfMajstr Če apr 20, 2006 6:18 pm

slovenskisin je napisal/-a:Te turbine zlo rade crkavajo. Mami je crknla pri 40k km in dober teden pred iztekom garancije. Če so te pa nategnil, očitno zelo močno, pa pejd v tožbo in ne pustm da te nategujejo.

No meni so rekli na Renaultu da če ima realne kilometre....se pravi manj kot 60k km da krijejo 50% stroškov...no glede tega sem zvisu čeprav je Beja d.o.o. še vedno boljša izbira kot Renault -50%.
V tožbo bom šou po vsej verjetnosti...sploh pa glede na ignoranco prejšnega lastnika.

Uporabniški avatar
m power
Novinec

Napisal/-a m power Če apr 20, 2006 6:40 pm

lexuss je napisal/-a:haha en bl pametn k tadrug
kokr se men dozdeva so te turbine kokr jo autor tega naslova prkazuje da gre za tuning zadevo, pač turbo polnilnik, in najlažja rešiteu je da vržeš to vn daš krajši jermen in zadeva rešena, to ti seveda nrdi mehanik, č že sam to nisi, v prčakovanju na odziu na moj post pa sam še to da ne mi otresat in prodajat bučk

:har :har
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov