matjaz19 je napisal/-a:Zanima me če treba oljni filter za vsako menjat ko menjaš olje al ni treba?
hvala za odgovor
FRANCIVW je napisal/-a:Po moje,da se filter menja z oljem.Glede olja v akciji ali za 6k
čare je napisal/-a:in to vpraša nekdo ki ima 5584 objav sej tud olja ni nujno menjat samo dolivaš pa dokler gre grePugi je napisal/-a:Zakaj pa je tolk nujn če menaš filtr skup z oljem?
Pugi je napisal/-a:Uporabnik ki je odprl temo ni navedel če to hoče menjat normalno (pač na tistih 10, 15, whatever 1000km) al je recimo mu servis nalil notr en lev olje in ga zdj hoče zamenjat s kakšnim hudim. Če je zadeva taka, potem filtra ni treba menjat.
Pugi je napisal/-a:čare je napisal/-a:in to vpraša nekdo ki ima 5584 objav sej tud olja ni nujno menjat samo dolivaš pa dokler gre grePugi je napisal/-a:Zakaj pa je tolk nujn če menaš filtr skup z oljem?
Ja, to napiše en k ma tok objav zato, ker če recim menjaš olje na par 1000km, sam zato k bi rad drugega not dal, se mi zdi butast da bi vsakič še filtr menjal, če je še precej čist. In ne mi s takim nespoštovanjem, ker nisva krav skup pasla in je vrjetn v mojmu avtu olje precej velik bolj pomembno kot v tvojem. Prašal sem zakaj je tolk nujn da vsakič menjaš olje, zato ker tko pišete kot da olja sploh zamenjat ne smeš če ne zamenjaš tud filtra. Uporabnik ki je odprl temo ni navedel če to hoče menjat normalno (pač na tistih 10, 15, whatever 1000km) al je recimo mu servis nalil notr en lev olje in ga zdj hoče zamenjat s kakšnim hudim. Če je zadeva taka, potem filtra ni treba menjat.
Pugi je napisal/-a:Narobe ste me zastopli.
Recimo da sem oseba X, ki imam golfa 4 in grem na servis k pooblaščenemu serviserju.
Oni mi dajo not total bedno olje 10W40 kšnga essota al pa kej takega.
Po 1000km vidm da motor čist drgač dela, vse neki kleple, dročniki se oglašajo. Odločim se zamenjat olje s kakim mobilom 5w50.
Filtra ne rabim menjat.
-> a je dost nazorno?! Nism hotu rečt da je treba olje tako pogosto menjat. Hotu sm rečt, da v ČISTO VSAKEM PRIMERU NI TREBA MENJAT FILTRA. Oljni filter ima delovno dobo vsaj ene 10000km če nimaš v pizdi mašine.
Drugače pa je res, da v mojem avtu menjam olje precej pogosto (s filtrom vred :P ), ker imam precej več moči in navora kot bi ga smel met... cca 70% več km in 90% več navora. Olje je v tem primeru in nasplošno zelozelo pomemben za delovanje mašine.
Seveda pa proton je tud dober a pa iz fritezelisko je napisal/-a:FRANCIVW je napisal/-a:Po moje,da se filter menja z oljem.Glede olja v akciji ali za 6k
Veš kak ti bom reku...... olje u akciji u interšparu za 3 jurje 4 litre..... isto olje.... ista znamka.... ista kangla pa u avto trgovini 7 jurjo.....
In zdej bi pač naj kupu u avto trgovini ker je pač kao bolše?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov