Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
matjaz19
Novinec

oljni filter

Napisal/-a matjaz19 So maj 06, 2006 4:13 pm

Zanima me če treba oljni filter za vsako menjat ko menjaš olje al ni treba?
hvala za odgovor

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So maj 06, 2006 4:20 pm

ja čudn ?če ga ne bi zamenju ti je isto kot bi si z drekom rit brisal

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Re: oljni filter

Napisal/-a sonček So maj 06, 2006 5:18 pm

matjaz19 je napisal/-a:Zanima me če treba oljni filter za vsako menjat ko menjaš olje al ni treba?
hvala za odgovor

Ko sem imel swifta je prov pisalo gor kdaj se mena....priporočam ti menjavo olnega filtra takrat ko se menja olje...niti ni tako drag stane okrog 1000 sit...zamenaš ga sam...ole pa veš kdaj se mena na 10.000 km......jest ga kupim v akciji v intersparu za 3500 sit sam moraš ujet akcijo....
lp

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY So maj 06, 2006 5:31 pm

Js ti priporočam olje ki je predpisano za tvoj avto ne pa nekega v akciji (mal dnarja mal muske). Filter pa moreš menjat redno kot olje!
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček So maj 06, 2006 6:45 pm

TUNING_BOY je napisal/-a:Js ti priporočam olje ki je predpisano za tvoj avto ne pa nekega v akciji (mal dnarja mal muske). Filter pa moreš menjat redno kot olje!

Sej če je v akciji ni pol kakšno sranje ampak je tako ole k stane v avtotrgovini 6000 jurjev,protection dobr ole.

lp

Maxx
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Maxx So maj 06, 2006 8:28 pm

He he rit z drekom brisal.Filter ni obvezno menjat je pa zelo priporočljivo :D

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 So maj 06, 2006 10:09 pm

obvezno menjaj filter ob vsaki menjavi olja. Ni kaj debatirati...

drugače je to tako, kot če oblečeš sveže gate na usrano rit... ;)

Uporabniški avatar
FRANCIVW
Stalni uporabnik

Kraj: KAMNIK

Napisal/-a FRANCIVW So maj 06, 2006 10:30 pm

Po moje,da se filter menja z oljem.Glede olja v akciji ali za 6k :roll:
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So maj 06, 2006 11:02 pm

FRANCIVW je napisal/-a:Po moje,da se filter menja z oljem.Glede olja v akciji ali za 6k :roll:

Veš kak ti bom reku...... olje u akciji u interšparu za 3 jurje 4 litre..... isto olje.... ista znamka.... ista kangla pa u avto trgovini 7 jurjo.....

In zdej bi pač naj kupu u avto trgovini ker je pač kao bolše?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi So maj 06, 2006 11:40 pm

Zakaj pa je tolk nujn če menaš filtr skup z oljem?
Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne maj 07, 2006 12:27 am

Pugi je napisal/-a:Zakaj pa je tolk nujn če menaš filtr skup z oljem?
in to vpraša nekdo ki ima 5584 objav sej tud olja ni nujno menjat samo dolivaš pa dokler gre gre

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne maj 07, 2006 12:41 am

čare je napisal/-a:
in to vpraša nekdo ki ima 5584 objav sej tud olja ni nujno menjat samo dolivaš pa dokler gre gre

Ja, to napiše en k ma tok objav zato, ker če recim menjaš olje na par 1000km, sam zato k bi rad drugega not dal, se mi zdi butast da bi vsakič še filtr menjal, če je še precej čist. In ne mi s takim nespoštovanjem, ker nisva krav skup pasla in je vrjetn v mojmu avtu olje precej velik bolj pomembno kot v tvojem. Prašal sem zakaj je tolk nujn da vsakič menjaš olje, zato ker tko pišete kot da olja sploh zamenjat ne smeš če ne zamenjaš tud filtra. Uporabnik ki je odprl temo ni navedel če to hoče menjat normalno (pač na tistih 10, 15, whatever 1000km) al je recimo mu servis nalil notr en lev olje in ga zdj hoče zamenjat s kakšnim hudim. Če je zadeva taka, potem filtra ni treba menjat.
Slika

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Ne maj 07, 2006 2:43 am

pa je teh filtrov tud vec al kak je z tem :?: al je keri bolsi kot drugi :?: no saj ziher obstaja se sportni filter za olje samo nisn reli voznik tak da ;)

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne maj 07, 2006 8:16 am

Pugi je napisal/-a:Uporabnik ki je odprl temo ni navedel če to hoče menjat normalno (pač na tistih 10, 15, whatever 1000km) al je recimo mu servis nalil notr en lev olje in ga zdj hoče zamenjat s kakšnim hudim. Če je zadeva taka, potem filtra ni treba menjat.

Kaj ti od tega ni jasno?? Sicer pa res škoda besed za tale forum zgleda. Če se hočeš kregat se lahko tudi s kom drugim. Škoda k si navadn smrtnik, veš kok je men dobr, k nism :)
Slika

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Ne maj 07, 2006 10:39 am

Pugi je napisal/-a:
čare je napisal/-a:

Ja, to napiše en k ma tok objav zato, ker če recim menjaš olje na par 1000km, sam zato k bi rad drugega not dal, se mi zdi butast da bi vsakič še filtr menjal, če je še precej čist. In ne mi s takim nespoštovanjem, ker nisva krav skup pasla in je vrjetn v mojmu avtu olje precej velik bolj pomembno kot v tvojem. Prašal sem zakaj je tolk nujn da vsakič menjaš olje, zato ker tko pišete kot da olja sploh zamenjat ne smeš če ne zamenjaš tud filtra. Uporabnik ki je odprl temo ni navedel če to hoče menjat normalno (pač na tistih 10, 15, whatever 1000km) al je recimo mu servis nalil notr en lev olje in ga zdj hoče zamenjat s kakšnim hudim. Če je zadeva taka, potem filtra ni treba menjat.

mene pa zanima zakaj menjavas olje tako pogosto in zakaj ti je tko pomembno?
vem da menjavajo olje tako pogosto tisti ki dirkajo in je olje bistvenega pomena...a ti tudi??
LP ;)
PS...nocem se kregat.....samo me zanima...he he ;)
Slika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne maj 07, 2006 11:43 am

Narobe ste me zastopli.

Recimo da sem oseba X, ki imam golfa 4 in grem na servis k pooblaščenemu serviserju.
Oni mi dajo not total bedno olje 10W40 kšnga essota al pa kej takega.

Po 1000km vidm da motor čist drgač dela, vse neki kleple, dročniki se oglašajo. Odločim se zamenjat olje s kakim mobilom 5w50.

Filtra ne rabim menjat.

-> a je dost nazorno?! Nism hotu rečt da je treba olje tako pogosto menjat. Hotu sm rečt, da v ČISTO VSAKEM PRIMERU NI TREBA MENJAT FILTRA. Oljni filter ima delovno dobo vsaj ene 10000km če nimaš v pizdi mašine.

Drugače pa je res, da v mojem avtu menjam olje precej pogosto (s filtrom vred :P ), ker imam precej več moči in navora kot bi ga smel met... cca 70% več km in 90% več navora. Olje je v tem primeru in nasplošno zelozelo pomemben za delovanje mašine.
Slika

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a daewoo_rugby Ne maj 07, 2006 1:16 pm

ti kr meni vedno k olje, zato ker filter te itak pride 800 tolarjev :D tko da ti samo menji :D

Uporabniški avatar
zcmr
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a zcmr Ne maj 07, 2006 6:08 pm

70% več km in 90% več navora
:rofl :rofl :har svasta :roll:
Mercedes Benz service

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss Ne maj 07, 2006 6:19 pm

Pugi je napisal/-a:Narobe ste me zastopli.

Recimo da sem oseba X, ki imam golfa 4 in grem na servis k pooblaščenemu serviserju.
Oni mi dajo not total bedno olje 10W40 kšnga essota al pa kej takega.

Po 1000km vidm da motor čist drgač dela, vse neki kleple, dročniki se oglašajo. Odločim se zamenjat olje s kakim mobilom 5w50.

Filtra ne rabim menjat.

-> a je dost nazorno?! Nism hotu rečt da je treba olje tako pogosto menjat. Hotu sm rečt, da v ČISTO VSAKEM PRIMERU NI TREBA MENJAT FILTRA. Oljni filter ima delovno dobo vsaj ene 10000km če nimaš v pizdi mašine.

Drugače pa je res, da v mojem avtu menjam olje precej pogosto (s filtrom vred :P ), ker imam precej več moči in navora kot bi ga smel met... cca 70% več km in 90% več navora. Olje je v tem primeru in nasplošno zelozelo pomemben za delovanje mašine.

ja kašno mašino pa maš pol to, pa kko to vozš da tko pogost menjaš ole?
drgač se pa ne pretegnt z razlaganjem k je brezveze, mam že izkušnje haha
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
FRANCIVW
Stalni uporabnik

Kraj: KAMNIK

Napisal/-a FRANCIVW Ne maj 07, 2006 6:38 pm

lisko je napisal/-a:
FRANCIVW je napisal/-a:Po moje,da se filter menja z oljem.Glede olja v akciji ali za 6k :roll:

Veš kak ti bom reku...... olje u akciji u interšparu za 3 jurje 4 litre..... isto olje.... ista znamka.... ista kangla pa u avto trgovini 7 jurjo.....

In zdej bi pač naj kupu u avto trgovini ker je pač kao bolše?
Seveda pa proton je tud dober a pa iz friteze :roll: ;)
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov