Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Twingo - noče zagnati motorja

Napisal/-a sevnican Ne maj 07, 2006 4:55 pm

Imam problem. Hočem vžgati svojega Twingota, vstavim in obrnem ključ do polovice, kontrolne lučke na armaturki se normalno vklopijo, a ko obrnem ključ da bi vžgal, namesto da bi zagnal motor, vse skupaj ugasne. Pred tem naredi "klik". Kot da bi mu pobralo vso elektriko. Centralno daljinsko deluje normalno, tudi lučke na armaturki svetijo. Je pa čudno, da sem se pred nekaj urami lahko brez vsakršnih problemov peljal. Zdaj pa to... Kaj bi lahko bilo?

Prosim za pomoč!

MacK
Novinec

Napisal/-a MacK Ne maj 07, 2006 5:05 pm

Po vsej verjetnosti ti je akumolator odpovedal.
Slika

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Napisal/-a sevnican Ne maj 07, 2006 5:08 pm

MacK je napisal/-a:Po vsej verjetnosti ti je akumolator odpovedal.

Samo čudno, ker tudi "zavergla" ne. Nobenega zvoka ne da.

rozy
Nov uporabnik

Kraj: radovljica

Napisal/-a rozy Ne maj 07, 2006 5:13 pm

to je po vsej vrjetnosti štarter

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Ne maj 07, 2006 5:21 pm

sevnican je napisal/-a:
MacK je napisal/-a:Po vsej verjetnosti ti je akumolator odpovedal.

Samo čudno, ker tudi "zavergla" ne. Nobenega zvoka ne da.

Najprej si sposodi drug akumulator in če problem ne bo odpravljen, se slišimo dalje.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Re: Twingo - noče zagnati motorja

Napisal/-a sonček Ne maj 07, 2006 5:29 pm

sevnican je napisal/-a:Imam problem. Hočem vžgati svojega Twingota, vstavim in obrnem ključ do polovice, kontrolne lučke na armaturki se normalno vklopijo, a ko obrnem ključ da bi vžgal, namesto da bi zagnal motor, vse skupaj ugasne. Pred tem naredi "klik". Kot da bi mu pobralo vso elektriko. Centralno daljinsko deluje normalno, tudi lučke na armaturki svetijo. Je pa čudno, da sem se pred nekaj urami lahko brez vsakršnih problemov peljal. Zdaj pa to... Kaj bi lahko bilo?

Prosim za pomoč!

Veš kaj nared najprej dej kontakt in pržgi luči al kar koli in pejd pogledat,ker je res možn da je akumolator.
lp pol ti bomo pa naprej svetoval.

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Napisal/-a sevnican Ne maj 07, 2006 5:45 pm

Probal sem vklopit radijo in deluje normalno. Sem ga pustil minutko vklopljenega in deluje brez problemov. Tko, da mislim da ni akumulator vzrok. Kok pride kaj štarter? Je to draga stvar?

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss Ne maj 07, 2006 5:53 pm

če je auto u garanciji ne skrb, in č si učlanjen na amzsju maš zaston autovleko, je pa mrbit neki za elektriko-računalnik, lohk pa samo klučavnca zajebava, ni pa akumulator, pa tut štarter ne
golf 3 vr6

rozy
Nov uporabnik

Kraj: radovljica

Napisal/-a rozy Ne maj 07, 2006 5:55 pm

sevnican je napisal/-a:Probal sem vklopit radijo in deluje normalno. Sem ga pustil minutko vklopljenega in deluje brez problemov. Tko, da mislim da ni akumulator vzrok. Kok pride kaj štarter? Je to draga stvar?

če je pa štarter se pa sam krtačke zamenja k so se gotov obrable
mal narahlo z kladivom po štarterju potovč pa probi če ti bo avto wžgav

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Napisal/-a sevnican Ne maj 07, 2006 6:03 pm

Sem včlanjen v AMZS, samo ne vem če se mi splača uveljavljati kuponček, ker sem tu v MB in ne kje bogu za hrbtom. Pa tud napaka upam da je premajhna da bi uveljavljal njihovo pomoč.

Kje je ta štarter? Kak zgleda? :D

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss Ne maj 07, 2006 6:31 pm

rozy je napisal/-a:
sevnican je napisal/-a:Probal sem vklopit radijo in deluje normalno. Sem ga pustil minutko vklopljenega in deluje brez problemov. Tko, da mislim da ni akumulator vzrok. Kok pride kaj štarter? Je to draga stvar?

če je pa štarter se pa sam krtačke zamenja k so se gotov obrable
mal narahlo z kladivom po štarterju potovč pa probi če ti bo avto wžgav

ja glih zdele en piše z podobnim problemom in navaja štarter sam da ma pežoja 106
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Napisal/-a sevnican Ne maj 07, 2006 6:36 pm

Kolk približno pride nov štarter za Twingota? Kakšne so kaj cene teh zadev?

Uporabniški avatar
fastfury
Novinec

Napisal/-a fastfury Ne maj 07, 2006 6:41 pm

sevnican je napisal/-a:Kolk približno pride nov štarter za Twingota? Kakšne so kaj cene teh zadev?

Vsaj 30k sit pride štarter, pa ne preverjat akumulatorja tko, da vklapljaš avtoradio, ker le-ta ne porabi skoraj nič elektrike, vklopi luči pa pejt pogledat ;)

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Ne maj 07, 2006 6:44 pm

ma dejte komplicirat!!!!
skor sigurno je aku fuč!!!!
če je štarter, ponavadi kake lučke vmes gorijo, ker elektrika sploh ne pride do štarterja oz do motorčka!!

če pa lučke na armaturki crknejo pa pomeni da je neka stvar pobrala vso elektriko...tukaj je krivec štarter...ker je napetost premajhna, se sploh ne obrne, ko pa je en elektromotor priključen na elektriko in le te ni dovol za ga zavrti je štarter neke vrest kratki stik....

torej ne kompliciraj in probaj prižgati avto na kleme, ali pa drug aku!!!
če ne bo hotel vžgati, pa rešuj problem dalje!!

PS: AR ne rabi skoraj nič toka, zato lahko dela mnogo dlje in z mnogo manjšo napetostjo (cca 8 -10 V) kot jo rabi avto za zagon! torej to ni noben pokazatelj ali aku dela ali ne!

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Ne maj 07, 2006 6:46 pm

Štarter se da obnovit. Se je men zanč isto zgodilo sam da jst sem bil v MB doma sem pa v Grosuplju. Porinli smo avto tok da je pržgal, da sem se lohk do doma prpelal.

Pri meni je crknu rotor v štarterju ( 12500 sit) + delo. Drgač pa lohk da so tud ščetke to je pa vrjetno cenej.

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Napisal/-a sevnican Ne maj 07, 2006 7:05 pm

Zgleda da je res akumulator prazen. Probal sem vklopiti luči, pa tema. Centralno daljinsko še z zadnjimi močmi zaklepa, avtoradio se ne vklopi več. Jutri upam da dobim nekoga, ki ima kable, pa da še tak probam, pol pa pičim po nov akumulator. Aja, sem pogledu kdaj je bil akumulator menjan. Pred 4 leti. Je to veliko, malo?

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Ne maj 07, 2006 7:07 pm

Nimate nobenega drugega avta pri bajti, da bi zamenjal akumulatorje? Lahko, da ti alternator ne polni ... da ne boš glih za brezveze kupoval nov akumulator. ;)

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Napisal/-a sevnican Ne maj 07, 2006 7:20 pm

milankregar je napisal/-a:Nimate nobenega drugega avta pri bajti, da bi zamenjal akumulatorje? Lahko, da ti alternator ne polni ... da ne boš glih za brezveze kupoval nov akumulator. ;)

Če bi bil doma, bi mel že zrihtano. V Mb sem, kjer študiram. Punca je pri meni, samo ne vem kako je kaj z P206. Ma to isti akumulator kot Twingo?

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Ne maj 07, 2006 7:48 pm

sevnican je napisal/-a:
milankregar je napisal/-a:Nimate nobenega drugega avta pri bajti, da bi zamenjal akumulatorje? Lahko, da ti alternator ne polni ... da ne boš glih za brezveze kupoval nov akumulator. ;)

Če bi bil doma, bi mel že zrihtano. V Mb sem, kjer študiram. Punca je pri meni, samo ne vem kako je kaj z P206. Ma to isti akumulator kot Twingo?

ne ne....eni majo 8V eni majo 12V eni majo 24V ...eni mojo36V akuje, tko da to je velik problem če zamenjaš.... :roll: :twisted: (joke)

pišuka ti kompliciraš....dej ga na kleme in probaj prižgat, če ni klem in se ti da šravfat, vrži notri od punce (p206) aku norti in probaj, vsi akuji v avtih so 12V (ali pa vsaj 99,9%)
razlikujejo se le po Ah in kratkostičnem toku, zer njihovi zgradbi, ki pa ni noben problem za sprobat!!
če ima več Ah je sploh vredu, če jih ima manj, ti bo isto delalo, vendar s časom rata prešvoh, ampak za probat ni razlike , kratkostični tok tudi ne bo igral neke razlike....
tako da komot probaš!!

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Napisal/-a sevnican Ne maj 07, 2006 7:56 pm

Zadeva je rešena. En mehanik mi je pregledu akumulator, spucal kleme, ga namazal in avto vžge kot za hec. Tko, da hvala vsem za trud. ;)

Je pa fajn, ker je to še najbolj poceni rešitev. :D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov