izotop je napisal/-a:ja, sej kr sumim malce drugo opcijo, ker se mi zdi, da malenkost več žre kot bi moral, sem kr imel v glavi nekaj podobnega. no, upam, daje prvo, hehe, malce spihat zadevo,pa bo.
ni pa nič resnega, kakor pravim, pač malo bo treba poglihat zadevo na servisu, pa je.
[DocX] je napisal/-a:Po mestu opažam kar nekaj novejših avtomobilov (novi passat naprimer), ki se jim kr konkretno pokadi če pospešujejo iz nižjih obratov s polnim plinom.
Baje je to normalno, kljub temu, da vsi izpolnjujejo euro4 normo.
Ne vem pa, ali so imeli filter sajastih delcev ali ne.
Sprašujem pa se, ali potem isti euro4 motor s filtrom sploh ne kadi več, al kako je s tem?
izotop je napisal/-a:ok, sem malo poguglal za zadevo in kaj hitro najdeš kaj zanimivega (in zaskrbljajočega). namreč, v tem članku
http://www.motorevija.si/l3.asp?L1_ID=31&L2_ID=179
je napisano, so so z julijem (ni pa datuma zraven, tako da ne vem al je 05 al 06) začeli na petrolu v gorivo dodajat 5% biodizla. vsi, ki imate forde tdci veste, da vam v knjigici piše, da ne smete tankat biodizla! mislim, da je s tem, ko petrol ni nikjer napisal, da je v nafto dodan biodizel, naresil eno veliko napako in je zadevo trela za eno resno tožbo, saj je čist možno, da gre pri raznih okvarah, manjavah filtrov ipd veliko odgovornosti pripisat ravno temu dodatku (tudi vprašanj je, kakšna je kontrola dodanja, že tako je problem z vsedlinami voda po rezervoarjih, vsedlinami itd).
ne me rezumet narobe, vsaka ekološka novost je dobrodošla, vendar z pokvarjenimi motorji naredijo več škoda kot koristi, če mene vprašate, dodajao pa itak samo zaradi nekih novih direktiv iz evrope, da imajo mir (kontrolira pa itak teg ne noben razen njihovih plačanecev).
vse skupaj mi ni preveč všeč, ne udaru niso samo fordi, kolkr vem, enako zasnovo motorja nucajo tudi pr mazdi, volvu ipd, tako da je lahko kr precej lhjudi oškodovanih.
sej je bilo že nekaj govora o tem, da je slaba nafta velik razlog za pokvarljivost dci motrjev na renojih, mislim, da je srž problema v tem in bi bilo prav, da cela javnost zve za te zadeve.
izotop je napisal/-a:a potem vsi dodajo biodizel, al kako? kje recimo v lj ali do relacije ivančna gorica se potem splača (glede teh "nesnag") tankat dizel?
še to me zanima, če si opazil kaj drugačno delvanje motorja po tem, ko si nehal tankat na petrolu, tudi glede dimljenja ipd.
Po forumu brska: danci1973 in 10 gostov