Nasveti in napotki ter povpraševanja...

bekim
Nov uporabnik

Kraj: celje

problem na golfu 4, 1.4 16v

Napisal/-a bekim So sep 02, 2006 3:58 pm

imam golfa 4, 1.4 16v s katerim imam same probleme...letnik 1998.
pred kratkim sem naredil kompletno generalko motorja in sem mislil da bo vse ok..
naredil pa sem jo zaradi nihanja obratov ter čudnega zvoka iz mašine.
3 tedne nazaj pa mi je počil menjalnik zaradi zloma nekega neta...
poleg pa se nihanje obratov ni končalo le sedaj mi še včasih na semaforju crkne saj obrati padejo...zjutraj ,ko ga prižgem je cca 2-3 min na 1000 obratov pol pa pade na 600-650 obratov nevem več kaj mu naj....gre mi že na bruhanje od vseh teh mehanikov,ki samo vlečejo denar od mene.
zapravil pa sem že na njem okoli 450.000 sit

prosim ,če mi kdo pove kaj bi lahko bilo to z obrati

nikoli več golfa 1.4 16v!!!!!!!!! :evil: :evil: :cry:
nesmrten

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom So sep 02, 2006 4:08 pm

Nihanje obratov je posledica več faktorjev. Lahko je LMM, lahko je regulator prostega teka, lahko je zveza sesalne cevi z senzorjem relativnega zračnega pritiska, lahko kakšen senzorjev temperature, lahko zapacane ajnšpric dize, lahko pušča kje sesalna cev. Resen mehanik v 10 minutah pove kaj je narobe. 450K sem dal jaz za cel avto l.2000 (Citro)

bekim
Nov uporabnik

Napisal/-a bekim So sep 02, 2006 4:11 pm

ali se je že komu to zgodilo na golfu 4 in kaj je bilo narobe? saj na računalniku ni pokazalo nobene napake... :cry:
nesmrten

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass So sep 02, 2006 4:35 pm

Ti se lepo vrni k tistim nesposobnim mehanikom in naj zrihtajo kakor vejo in znajo.
Edino, če bi jih še malo financiral ozr. njihovo prakso na tvoj račun.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

bekim
Nov uporabnik

Napisal/-a bekim So sep 02, 2006 5:04 pm

pol so tisti nesposobneži z a2s-a v Celju,nevem koliko časa lahko upoštevajo reklamacije
in ali lahko po generalki zahtevam reklamacijo,zaradi padanja obratov....

ja in hvala za vse koristne informacije :)
nesmrten

bekim
Nov uporabnik

Napisal/-a bekim So sep 02, 2006 5:11 pm

zanima pa me kaj bi lahko bilo narobe z avtom?

upam da kdo ve? :idea: :?:
nesmrten

wiliamskis
Novinec

Napisal/-a wiliamskis So sep 02, 2006 5:18 pm

bekim; da te potolažim, moja teta ima isto golfa, letnik, motor in skoraj enake težave kot ti! Novemu je elektrika zajebavala, zatem pa so se začele mehanske okvare; motor je začel olje pit ko svina, prehitro so menjali zadnje amortizerje, čez čas je šel menjalnik(vzroka ne vem), potem pa je motor začel ne samo olje pit, temveč tudi ven metat! Tu pa se pokaže kako se avto obnese na praksi, ne na nekih statistikah! Medtem, ko je pa ima našemu meganu isti letnik crknla zadnja desna ključavnica in nič drugega! Renault :tomidelej: - VW :jao:
A ves ka je moč??? Ko biku tako v rit pihneš, da se mu rogovi zravnajo!!!

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec So sep 02, 2006 5:19 pm

mi smo na renoju mogl menat rač.
lp

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker So sep 02, 2006 5:43 pm

lol dejte se vzdržat komentarjev renault zakon, vw krš (ali obratno, ne glede na proizvajalca avtomobilov) in probajte človeku pomagat.

Bekim, priporočam obisk vw/audi foruma: http://forum.vw-audi-club.si/ in favdl foruma: http://www.favdl.com/tabla/ .

Velik sreče pri iskanju rešitve in odpravi napake.
Zadnjič spremenil Spyker, dne So sep 02, 2006 6:31 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

artman
Nov uporabnik

Napisal/-a artman So sep 02, 2006 5:58 pm

Problem z obrati. Od mehanika sm slišu da se to rado dogaja na WV mašinah 1.4 - 1.6
Spomnu sem se takoj, ker je mel moj sodelavc isti problem na cordobi. Previsoki (oz. nihajoči) obrati v prostem teku. Ne spomnim pa se zdej natančno kam je dal popravt, pa kaj je to točno blo. Ti pa sporočim takoj ko zvem, sem skor prepričan da mata (sta mela) isti problem.
Skratka, sporočim.
LP

bekim
Nov uporabnik

Napisal/-a bekim So sep 02, 2006 9:14 pm

hvala,vsako mnenje prav pride :)
nesmrten

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Re: problem na golfu 4, 1.4 16v

Napisal/-a For So sep 02, 2006 11:00 pm

bekim je napisal/-a:imam golfa 4, 1.4 16v s katerim imam same probleme...letnik 1998.
pred kratkim sem naredil kompletno generalko motorja in sem mislil da bo vse ok..
naredil pa sem jo zaradi nihanja obratov ter čudnega zvoka iz mašine.
3 tedne nazaj pa mi je počil menjalnik zaradi zloma nekega neta...
poleg pa se nihanje obratov ni končalo le sedaj mi še včasih na semaforju crkne saj obrati padejo...zjutraj ,ko ga prižgem je cca 2-3 min na 1000 obratov pol pa pade na 600-650 obratov nevem več kaj mu naj....gre mi že na bruhanje od vseh teh mehanikov,ki samo vlečejo denar od mene.
zapravil pa sem že na njem okoli 450.000 sit

prosim ,če mi kdo pove kaj bi lahko bilo to z obrati

nikoli več golfa 1.4 16v!!!!!!!!! :evil: :evil: :cry:

To kar omenjaš, so vse znane napake tega motorja. Starejši letniki so imeli še to težavo z menjalnikom in zajlo.

Če bi avto imel redno na pooblaščenem servisu, bi verjetno bile že prenventivno odpravljene. Takšne izkušnje imam jaz. Prvi lastnik sem golfa s tem motorjem in imam že 135.000 km
Pri meni je za nihanje obratov bil krivec en plastični del na valerjih ki poganjajo jermene. Na srečo so pravočasno odkrili in zamenjali jermene in te valerje in šponarje pod garancijo. Avto je bil takrat star tri leta in pol in imel je 90.000 km.

Težava je bila tudi z kondenzom v cevi oduška. Januarja letos so mi na novo (že drugič) menjali komplet elektroniko motorja, nov pokrov zračnega filtra, nekaj dodatnih grelcev in cevi.... Avto je bil star štiri leta in pol, in so tudi to zamenjali pod garancijo. Napaka je bila tudi z krmilnikom ABS-a...pa še ene par, sam ne spomnim se zdaj.

Tukaj imaš nekaj povezav za branje... ;)

http://forum.vw-audi-club.si/viewtopic. ... hlight=16v
http://forum.vw-audi-club.si/viewtopic. ... c&start=15
http://forum.vw-audi-club.si/viewtopic. ... sc&start=0
http://www.avto-magazin.si/forum/viewto ... 53&start=0

Uporabniški avatar
xyxyxy
Novinec

Napisal/-a xyxyxy So sep 02, 2006 11:56 pm

To je pa hudičevo velik napak za en avto. :roll: Kaj boš pa zdaj, ko ti ne bojo več garancije priznal?

bekim
Nov uporabnik

for

Napisal/-a bekim Ne sep 03, 2006 6:59 am

vse to sem že menjal na lastne stroške saj je avto starejši od 5 let in garancija več nevelja.Imel pa sem redne servise na a2s-u v celju(pooblaščen servis) .
žal mi je sam da sem moral za to jajco toliko denarja zdevat...za ta denar bi že audija a3 dobu:(

ja pa meni je še odduška zmrznila po zimi,pa mi niso hoteli zrihtat pod garancijo mašine...
a2s sam keš pokasira naredi pa skoraj nč...pa še tam sem delal 4 mesece v tistem času...vsi serviserji se mi zdijo amaterji razen enega zupanca ki je res mojster in se spozna. problem je samo ker se mladi učijo na naših avtomobilih...

jaz vem da je golf za mene mrtev za vse večne čase ,to zimo ga še imam pa adijo golf 4.
vzel bom audija ali bmw-ja kjer je ziher manj problemov...
nesmrten

bekim
Nov uporabnik

Napisal/-a bekim Ne sep 03, 2006 7:48 am

ja pa kaj je to?ko avto ugasnem mi 5x zapiska tip,tip,tip,tip,tip...
pls če mi kdo odgovori,ker mi to prej ni delalo..

glede nihanja obratov pa grem juter loputo očistit pa bom poročal kok bo naprej šlo.
nesmrten

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Re: for

Napisal/-a For Ne sep 03, 2006 10:40 am

xyxyxy je napisal/-a:To je pa hudičevo velik napak za en avto. Kaj boš pa zdaj, ko ti ne bojo več garancije priznal?

Veliko!? Zaradi tega ker so vse napisane, ti mi pa najdi junaka ki je pripravljen za svoj avto (prvi lastnik) napisati vse napake. Jaz sem pač napisal vse kar se je dogajal s tem avtom, ker se mi zdi to pošteno. Tisti ki samo hvalite svoje znamke, bodite face pa napišite tudi hibe in napake istega! :roll:

Kaj bom pa zdaj? Okvare ki so bile že serijske, so odpravljene, (zame brezplačno) kar se bo dogajalo naprej bo itak zaradi obrabljenosti materijala, ne pa zaradi nemarnosti bivših lastnikov ki niso nič prenventivno naredili za svoj avto, temveč so zmeraj čakali da odpove in zaradi tega potrojili škodo na svojem avtombilu.

bekim je napisal/-a:vse to sem že menjal na lastne stroške saj je avto starejši od 5 let in garancija več nevelja.Imel pa sem redne servise na a2s-u v celju(pooblaščen servis) .
žal mi je sam da sem moral za to jajco toliko denarja zdevat...za ta denar bi že audija a3 dobu:(

ja pa meni je še odduška zmrznila po zimi,pa mi niso hoteli zrihtat pod garancijo mašine...
a2s sam keš pokasira naredi pa skoraj nč...pa še tam sem delal 4 mesece v tistem času...vsi serviserji se mi zdijo amaterji razen enega zupanca ki je res mojster in se spozna. problem je samo ker se mladi učijo na naših avtomobilih...

jaz vem da je golf za mene mrtev za vse večne čase ,to zimo ga še imam pa adijo golf 4.
vzel bom audija ali bmw-ja kjer je ziher manj problemov...

Preveč na splošno govoriš!
Ti si pač imel to nesrečo da si kupil zelo zanemarjen avto, in normalno da si jezen. Si pa za to sam kriv.

Vse stroške kar si imel so zato ker avto ni redno servisiran na pooblaščenem servisu. Garancija pri VW pa lahko velja tudi po desetih leti! (npr ta odušek ki so mi ga zamenjali) če se karkoli zgodi v tem času imam pravico do novega motorja ali popravilo istega.
Npr. januarja letos (avto star štiri leta in pol) so mi priznali garancijo za počeno vzmet! Zamenjali obe prednji.

Zato ne govori gluposti in ne blati znamko VW ker ne veš kaj se dogaja z drugimi modeli in znamkami!

bekim
Nov uporabnik

Napisal/-a bekim Ne sep 03, 2006 11:05 am

koliko sem slišal imajo vsi modeli golf 4 , 14 16v ogromno napak! nisem pa grajal tdi-jev ker vem da so super...
nesmrten

bekim
Nov uporabnik

Napisal/-a bekim Ne sep 03, 2006 11:12 am

koliko sem slišal imajo vsi modeli golf 4 , 1.4 16v ogromno napak! nisem pa grajal tdi-jev ker vem da so super...
kar se pa tiče serviserjev v a2s-u je pa res prideš tja prklopi na rač.pol pa predlaga da zamenjaš pol mašine...jo zamenjaš pa najdejo spet drug razlog pa spet plačaj
:twisted: :twisted:
Zadnjič spremenil bekim, dne Ne sep 03, 2006 11:30 am, skupaj popravljeno 1 krat.
nesmrten

Uporabniški avatar
xyxyxy
Novinec

Napisal/-a xyxyxy Ne sep 03, 2006 11:49 am

-plastični valer pri zobatem jermenu
-kondenz v cevi oduška
-2X komplet elektronika
-nekaj grelcev in cevi
-pokrov zračnega filtra
-krmilnik ABS-a
-vzmet
+ene par stvari, ki se jih ne spomniš

In tebi se to zdi normalno? Tebi je vseeno, ker so bila popravila zastonj, vendar je to pod vsako kritiko. Toliko napak bi pričakoval pri 10 vozilih ne pa pri enem.

bekim
Nov uporabnik

Napisal/-a bekim Ne sep 03, 2006 1:22 pm

xy ima prav...to je nemogoče,razen če hočjo na ta način 3x služit :evil:
nesmrten
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov