Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Binko
Nov uporabnik

Kraj: Šk. Loka

Problem Peugeot 206 1.6 16v

Napisal/-a Binko Ne mar 11, 2007 10:13 pm

Problem imam pri peugeot 206- 1.6 16 v lučka za elektroniko mi sveti. Drugo je ko avto prižgem mi kazalec za temperaturo vode skače gor in dol, gor in dol gre 3 ali 4 pol pa pade čist dol tako ko je pri ugasnemu. 3 problem je še da mi ne vklopi ventilatorja na hladilniku. Kaj bi bilo lahko narobe se jutri grem na tester prklopit pa se bo vidlo kaj je narobe. a se je kdo strčal s tem primerom že.
Voda pa kroži tako da termostat je dober :)
www.cet-si.com
Car Enthusiasts Team
Slika

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne mar 11, 2007 10:38 pm

Najverjetneje je termostikalo, pride pa tm okol 5000-6000 starih sit. Termostikalo pa najdeš pod cevjo za sesanje zraka. Odvijačiti ga boš moral z gedori, ker ga z navadnim ključem ne boš mogel, ker je vse skupaj narejeno iz plastike oz zalito s plastiko zelene barve in se ti bo ključ samo obračal, ker je ta plastika zelo mehka.
Jst sm menjal kar oboje, termostat in termostikalo, ker sm meu temperaturo enkrat 70 enkrat 90 in mi je skozi nihala in ko sm ga odšraufu, sem vidu, da je bil res zjeb.., ker je manjkalo pol gumice. Termostat te pride okol 4000-5000 starih sit.
Kaj boš to sam menjaval?

Binko
Nov uporabnik

Napisal/-a Binko Ne mar 11, 2007 10:41 pm

Aha se jst sm tud na to ciljov da je zanič se bomo jutri vidl kaj vse je zanič ker grem na tester
www.cet-si.com
Car Enthusiasts Team
Slika

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne mar 11, 2007 10:48 pm

Samo ti bodo tudi računali priklop na tester! Prej jih vprašaj, ker raje kot priklop, kupiš termostikalo in termostat skupaj.
Mogoče tudi, da je zanič samo termostat, kaj na mestu, ko laufaš, do koliko ti naraste temp. vode?

Binko
Nov uporabnik

Napisal/-a Binko Po mar 12, 2007 6:30 am

Vem da se vse računa sam vseeno. Se sm avtomehanik tkako da vem. Sam ne vem pa vsega.
www.cet-si.com
Car Enthusiasts Team
Slika

Binko
Nov uporabnik

Napisal/-a Binko To mar 13, 2007 4:06 pm

Dons sm ga mev na testerju pa je poštimu to da se ventilator vklopi in lučka za elektronko ne sveti več , ostal je pa problem 1 temperature vode mi pa še vseeno ne kaže in tester ne zazna več napake . Mene pa moti ker mi ne kaže temperaturo vode.
www.cet-si.com
Car Enthusiasts Team
Slika

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To mar 13, 2007 4:43 pm

Aha, kaj termostat in termostikalo sta pustila isto?
ZA temp. vode je lahko kriv termostat, ki zbira podatke in jih pošilja računalniku in če je zjeban, ne more razbrati temp. vode in jih ne pošlje v računalnik in računalnik potem ne kaže prave temp.

Binko
Nov uporabnik

Napisal/-a Binko To mar 13, 2007 6:43 pm

Sam na računalniku mu ne pokaže napak več tako da je z nič napakam.
Zdej pa jst vas prašam ali se dobi ponaredek lamda sonde na peugeot 206 . Danes mi je tisti stric k sm mev avto pri nemu reku da mi neki lamda nagaja in da ponaredka ni oz možno se dobi in povedav mi je še še dam ponaredek lamde se lahko zgodi velik problem racunalnik crkne. :atensn :atensn :?: :?: :?: :?:
www.cet-si.com
Car Enthusiasts Team
Slika

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr mar 14, 2007 7:24 pm

Sej men tud ni nč kazalo napake, k mi je šou termostat. Lambda se dobi tudi kopija, da bi pa šou računalnik k vragu, pa še nism slišal. Se dobi pa ful poceni kopije lambde (pomoje en šrot), potem malo dražje kopije lambde in pa original.

profič
Nov uporabnik

Kraj: Šmarje pri jelšah

Napisal/-a profič So mar 17, 2007 9:44 pm

Vidim da že vsak kekec ki še svojga avta nima zrihtanga daje še drugim nasvete,če boš vse poslušal boš mel kmal cel avto nov.roll:
No pa se skoncentriramo na kazalec temperature: ko imaš kontakt probaj snet kabel na tipalu za števec na motorju ,in kabel stisni na maso ,če ti kazalec skoči na rdeče je vse v redu le tipalo je zanič.Če se kazalec ne premakne preglej še varovalke če so cele potem
probaj vzet števec iz armature in ga omsko zmeri .Če je vse v redu potem je problem v slabem stiku v instalaciji med števcem in senzorjem.
Ta senzor ni vezan na motorni računalnik zato tudi ni napake.
lambda s tem nima veze,enako termostat :
po pameti da ne bo več škode kot koristi
stvar ne moreš popravljat ,če ne veš kako deluje

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin So mar 17, 2007 9:52 pm

sem sem meu isti primer pri polotu ,je biu na testrju pa nič,pa še enkrat pa smo opazil da tester kaže 20 stupin ko je fu segert ,pa je mehanik zamenu senzor temp. pa je bila napaka odpravljena(delu števc za temp.) 8)
Slika
Slika
Slika

KVINTON
Nov uporabnik

Kraj: Hotinja Vas

Napisal/-a KVINTON So mar 17, 2007 11:04 pm

ne poslušaj PROFIČA , ker piše neumnosti:

dovolj je da odklopiš konektor senzorja temp. hlad. tek. motorja, takrat mora motoventilator začeti delati na polno in prikaz temp. na instr, plošči mora biti na max.,glede varovalk pa to nima veze, ker je vklop pri motovent. pri tem modelu krimljen preko rač. vbrizga. Ponavadi je problem v sondo za temp. hlad. tek. mot. ( zelene barve). menjaj sondo ( orig. stane cca. 12eur. pa bo mir )[/b]
važno da je vlažno....

KVINTON
Nov uporabnik

Kraj: Hotinja Vas

Napisal/-a KVINTON Ne mar 18, 2007 12:16 am

glede na to, da "PROFIČ NA DRUGIH" straneh govori kako ni mogel rešiti v 2 letih enega usranega AX-a , tu pa modruje o nekih masah itd. ,,,,, ha, ha , ha ,ha ,ha,.......
važno da je vlažno....

profič
Nov uporabnik

Kraj: Šmarje pri jelšah

Napisal/-a profič Po mar 19, 2007 9:50 pm

Binko ko to s kazalcem zrihtaš pa poročaj tukaj da se bomo še enkrat smejali LP
po pameti da ne bo več škode kot koristi
stvar ne moreš popravljat ,če ne veš kako deluje

Binko
Nov uporabnik

Napisal/-a Binko To mar 20, 2007 10:15 pm

No bom pa bomo vidli
www.cet-si.com
Car Enthusiasts Team
Slika

Binko
Nov uporabnik

Napisal/-a Binko Če mar 22, 2007 3:02 pm

No danes sva pa s kolegam popravla ta kazalec in smo čisto lepo naredila sva zbrisala napako. Nastav je pa problem danes zjutraj se je prižgala spet lučka za elektroniko- meni se zazdeva da je lamda sonda zanič :( . In da bo potrbno kupit novo original :( cena pa ni majhna.
www.cet-si.com
Car Enthusiasts Team
Slika

Uporabniški avatar
smile4me
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a smile4me Če mar 22, 2007 3:37 pm

če bi bila lambda sonda zanič bi ti na displeju izpisalo ANTIPOLUTION FAULT in motor bi deloval v zasilnem načinu
Slika

Binko
Nov uporabnik

Napisal/-a Binko Če mar 22, 2007 9:06 pm

Oziroma ni zanič ne daje prave podatke računalniku
Jst nimam displeja ker je avto letnik 2001
www.cet-si.com
Car Enthusiasts Team
Slika

lukke
Nov uporabnik

Re: Problem Peugeot 206 1.6 16v

Napisal/-a lukke Če apr 30, 2015 12:33 pm

Bom kar tukaj vprašal...ve mogoče kdo na kateri temperaturi vklaplja ventilator na hladilniku na peugeotu 1.6 16v?

Scorp84
Stalni uporabnik

Re: Problem Peugeot 206 1.6 16v

Napisal/-a Scorp84 Če apr 30, 2015 1:47 pm

Ce je isti motor, ki je bil tudi v 307... Tam 100-105 stopinj, ceprav spet odvisno, kako je nastavljeno, lahko da tudi ze ko gre malo cez 90 stopinj (ce je kdo nastavljal po svoje). Tako, da kaksen temormeter vzet pa izmeriti koliko st. ima voda.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: jure5j in 12 gostov