Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Orodje za avtomehanicno delavnico

Napisal/-a Dariooo So apr 28, 2007 11:15 am

zdravo
zanima me, kje bi lahko kupil dobro orodje po dobri ceni.Gledal sem od UNIORA ampak njihovo orodje je zelo drago.
predvsem me zanimajo nasadni kljuci od 1\2 " in 1/4".Ve kdo za kako dobro firmo za orodje, ki bi bila tudi cena dokaj ok?Aja tudi kak fanj vozicek pride v upostev za orodje.
Pol me se zanima kje bi lahko kupil zago, za zagat jeklene ter ostale profile.Sem gledal v merkurju pa imajo zago s kroznim listom, ki stane nekaj vec kot 500 eurov.Kr precej.
Pol bi se rabil varilni aparat Co2 in kak kompresorcek. hvala za info. aja v upostev pride tudi kaka spletna trgovina
LP
Slika

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black So apr 28, 2007 12:10 pm

Za ključe so zakon Beta,Wurth ali Proxxon

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So apr 28, 2007 12:18 pm

Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So apr 28, 2007 12:20 pm

kaj pa vem... v Obiju imas vcasih kaksne akcije kjer s kovckom ali omarico
vred dobis se komplete za "sraufat" ...preveri se tam
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo So apr 28, 2007 12:34 pm

ma v obiju sm bil ja, samo tam me moti ker imajo kovcke slabo sestavljene oz po domace povedano bi moral jih vzeti enih par da bi dobil vso orodje, ki je na razpolago poleg tega bi nekatere kose imel pa po 2x ali celo 3x.
edina varjanta bi bla da bi od uniora narocil po katalogu in pol bi imel vse.
kaj za gedore je kak zastopnik v slo, pa tudi za ostale firme...al jih ni??
LP
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So apr 28, 2007 12:39 pm

V bauhauso majo v akciji kovček z orodjem. 118 delni od Wisenta. 160evrov cena in je kr solidno orodje. Maš pa vse od nasadnih ključev do vilčastih, klešč, izvijačev......Pr nas na firmi smo ga kupli za hišna opravila in se obnese super. V šparu maš kompresor za 80 evrov s priborom...če se ne misliš ukvarjat s tem profesionalno je povsem dovolj za mala ličarska popravila na avto.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo So apr 28, 2007 12:49 pm

eh ves kako je to...in kako se rece...nisem tako bogat da bom kupoval poceni stvari...to sm mislu za kompresor, ker v sparu pa ga ne mislim kupovat...ker ce bom imel pistolo gor, pa da bo tko svoh, da ne bom mogu enega vijaka odsraufat...kaj pa mi bo?? dam se 150 eurov pa imam enega dobrega.
glede orodja v bauhausu se bom se malcek pozanimal oz si sel kej ogledat...
profesionalno....jah kot poklic ga ne bom rabil ampak doma bom vedno kej sraufal, a tudi tko star nism, da bi to orodje uporabljal max5 let, tako da bom kupil nekaj za prav pa imam pol to 4ever
lisko je napisal/-a:V bauhauso majo v akciji kovček z orodjem. 118 delni od Wisenta. 160evrov cena in je kr solidno orodje. Maš pa vse od nasadnih ključev do vilčastih, klešč, izvijačev......Pr nas na firmi smo ga kupli za hišna opravila in se obnese super. V šparu maš kompresor za 80 evrov s priborom...če se ne misliš ukvarjat s tem profesionalno je povsem dovolj za mala ličarska popravila na avto.

LP
Slika

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So apr 28, 2007 12:57 pm

pokliči --> Chico (01) 256 22 25 - prodaja orodja Gedore
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
skoda
Nov uporabnik

Napisal/-a skoda So apr 28, 2007 12:57 pm

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® So apr 28, 2007 2:42 pm

Pojdi v uniorjevo trgovino v Zreče,js vse tam kupujem in hočem met vse skor uniorjevo ker je kvaliteta samo da js kupujem za avtokleparstvo in avtoličarstvo,tak da v zrečah v njihovi trgovini je dost cenej kot v trgovinah ;)
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo So apr 28, 2007 7:53 pm

aja?....a je precej ceneje kot na netu ter v trgovinah? kaj ce kupis kej vec dobis tudi kak popust al ne?
ej kaj ce bi js tebi to povedal kaj bi vse rabil bi mi ti lahko to tam kupil pa pol po posti poslal al se ne splaca??
LP
Black_Racer® je napisal/-a:Pojdi v uniorjevo trgovino v Zreče,js vse tam kupujem in hočem met vse skor uniorjevo ker je kvaliteta samo da js kupujem za avtokleparstvo in avtoličarstvo,tak da v zrečah v njihovi trgovini je dost cenej kot v trgovinah ;)
Slika

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom So apr 28, 2007 8:05 pm

Jaz kupujem Facom ali Gedore na Ebayu. Unior je drag, tudi v Zrečah. Npr abcigar za končnike je čez 50€, toliko je najhujši od priznane firme Hazet ali Kuko. Tudi v Bauhausu kar nabereš robe.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad So apr 28, 2007 8:53 pm

... Za orodje, ki ni pretirano drago spada pa v profi orodje ti priporočam Sonic - orodje ki ima 10 letno in nekateri ključi celo doživljensko garancijo ... Če pokličeš to številko ti bo Ljubo dal več informacij Tel: 041/886-803 ... zelo zelo ugodne cene - dobiš lahko tudi katalog ... npr : voziček z 494 Kosi ključev vseh vrst 2800 eur cca / polovična cena od orodja Beta ... lahko naročiš tudi posamične ključe, prodaja pa tudi : Rotary avtodvigala, Blitz kamionska dvigala in orodja , Garmat lakirne komore, ravnalne mize in kleparsko orodje Avtorobot, "Snap-on" orodja , Mad -stroj za brušenje zavornih diskov, Koop Merilce debeline laka, SOS Boosterje in ostale materiale in orodja za avtokleparje in avtomehanike ... L.p. Mad
Priponke
IMG_0146.jpg
Jumbo voziček 491 kosov orodja cca 2700 eur ...
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Ne apr 29, 2007 12:07 am

Mehanik ki kaj zna in ve kaj hoče baje že mora vedeti tudi to,
kakšno orodje naj kupi..
Če tega ne veš pač nisi dorasel temu poslu..
Pa brez zamere

rozman aleš
Nov uporabnik

Kraj: radovljica

Napisal/-a rozman aleš To apr 07, 2009 8:15 pm

mene pa zanima da ne odpiram nove teme katera firma ima najcenječe vozičke za orodje? in kakšne imate kej izkušnje z različnimi zanmkami avtodvigla?

lp aleš

Uporabniški avatar
noobie
Stalni uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a noobie Če sep 02, 2010 10:01 am

Sam nekaj me zanima da ne odpiram nove teme.

Pozna kdo to?
http://www.tehimpex.si/files/articles/b ... -a-c93.pdf

Sicer Beta poznam ampak me zanima kako je s tem Beta easy program?
Sem povprašal in so dejali da je Beta ampak ni za delavnice torej ni za cele dneve šraufat ampak je za hobi program, domačo uporabo. Je pa Beta in naj bi bilo pravtako kvalitetano. Ni neki poceni kitajska varianta.

A pozna kdo to? Ker ne vem ali bi kupil tale komplet ali bi kupil raje Unior?

Hvala
Be happy

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Če sep 02, 2010 11:09 am

Beta orodje je v redu, razen račne, ki so tudi na kiloključih zanič. Klešče so super. Gledam v službi na mizi tri pokvarjene Beta račne, pa še lepe in nove. Še najbolj se cenovno obnese npr Beta ključi, Proxxon 1/4 in 3/8 kompleti ali pa Wissent mikrozobna račna 3/8 do 13 matice in običajna 1/2 za splošno delo. Za resno delo pa Facom, Stahlwille, Gedore ali Hazet (vse v BTS). Zraven še mali 1/2ˇ Ingersol Titanium pnevmatski odvijač in 1/2 račna. Najboljši šraufencigerji so Sandvik, Belzer je odličen toda krhek, Werra je zelo zdržljiva, profi Facom zelo drag pa tudi dober. Unior je soliden, pa pri nekaterih kosih zelo drag, torxi in imbusi v T obliki so ponavadi v kompletu na stojalu v vsaki delavnici. Fajn je tudi mali kiloključ, za košaro sklopke rabiš 1kg natančno, za konične sveče rabiš 1,5 kg, na dihtungo 2,5kg, šponar jermena 2,8kg in tako naprej. Samo za kolesne vijake je pa iz Hoferja za tistih 11-13kg popolnoma zadovoljiv. Jaz imam to zloženo v Gedore vozičku za orodje. Verjetno pa mojstri še kaj več vedo.

Uporabniški avatar
noobie
Stalni uporabnik

Napisal/-a noobie Če sep 02, 2010 12:12 pm

Ker sem v dilemi, ker bi rad kupil malo boljšo kvaliteto orodja, ker sem sit neke poceni robe k ti zataji ko jo najbolj rabiš.

Sedaj pa ne vem ali je za ta dnar res OK kupit tisti Beta set ali bi bilo bolje pogledati kaj drugega. Ker za račno od Bete sem že prebral da jih neki šimfajo ampak... mi je čudno...

Kaj kej profiči tle menite?
Be happy

Uporabniški avatar
noobie
Stalni uporabnik

Napisal/-a noobie Pe sep 03, 2010 7:03 am

Be happy

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Pe sep 03, 2010 6:02 pm

Pozdravljeni

Osebno uporabljam: Proxon, Usag in Stahlwille. Od izvijačev jih je največ Unior, kar se pa tiče specialnega orodja - od naštetih znamk, odvisno od posamezne cene.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov