Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Zares dober klima servis?

Napisal/-a phoebus So jun 02, 2007 9:14 pm

Sem vprašal že na suxu pa bom še tu...

...sem iz ljubljane in iščem resnično dober klima servis; nekje mi malo pušča. Lani sem bil 4x (!!!) pri Beji kjer so filali z "rdečim" plinom, pregledali, pucali, enkrat celo menjali en ventilček ki naj bi malo puščal, ampak je enako- lani na koncu je bilo že dovolj hladno da se nisem obremenjeval in hodil SPET nazaj, ampak dejstvo je da mi klima drži nekje 1 mesec, potem pa ne hladi več (beri: spusti toliko plina).

Ker nisem glih iz Pirnič da bi lahko parkiral pri njih namesto doma, pa ker razen na denarnici in za kak mesec hlajenja (po vsakem obisku, čez dober mesec sem se pa oglasil spet- tako 4x) drugih učinkov ni bilo, iščem dober klima servis, kjer si bodo vzeli čas in odpravili napako. Očitno je pač nekje neka mala luknjica, porozna guma, tesnilo, ali kaj podobnega.

Imate kak predlog? Pa nebi rad takih ki reciklirajo plin in rečejo da so popravili klimo, češ "saj hladi" :roll:

zogobrc
Novinec

Napisal/-a zogobrc Ne jun 03, 2007 6:58 am

če se ti je tolikrat to zgodilo se bo še stalno ti spet ponovilo.
zamenji avto pa bo:)

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Ne jun 03, 2007 9:27 am

To se ponavadi dogaja če ne odpraviš vzroka, ampak samo blažiš posledice... naprimer, če pacientu s pljučnico namesto antibiotikov da pobiješ bacile, daješ lekadol da se bo bolje počutil.

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Ne jun 03, 2007 10:04 am

ce je res majnna luknjica skozi katero pusca ti je noben nau najdu, lohk gres sam vse dihtunge menat...

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Ne jun 03, 2007 10:42 am

Super ... ma sej glih to me muči ker vsi hvalijo(te) Bejo, pa tudi drug avto so BP zrihtali, meni pa klima še kar ne dela :bonk - torej nima veze kolk si majster- če je luknjica tako mala da se ne vidi kako piha, si ga nasankal?

Torej je najbolj pametno da spet peljem avto tja in spet povem vso zgodbo in da sem že "stalna stranka" (kot sem povedal ob vsakem ponovnem obisku) in pač upam da je pa tokrat že dovolj velika luknja da bodo odkrili?

Ker nikakor pa nebi rad hodil vsak mesec na klimaservis -katerkoli že-, pustil dam 60-70 evrov za filanje z barvnim plinom in odšteval dneve do novega filanja :bonk

zogobrc
Novinec

Napisal/-a zogobrc Ne jun 03, 2007 1:39 pm

avto zamenji a bo kot sm ti že predlago

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Ne jun 03, 2007 2:09 pm

Še osel ne gre 2X na led, ti si šel že 4X.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Bosko001
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a Bosko001 Ne jun 03, 2007 2:17 pm

Če klima spusti v roku enega meseca, pol luknja ni tako "majhna", da se je nebi dalo videt z barvilom! Na forumu je dečko, ki ima vso potrebno opremo, tudi "vohljača" za plin (sicer ne vem koliko plina mora uhajat, da ga zazna) in ni hudič, da nebi našu greške, če si bo le čas uzel. Pa še cene nima preveč navite. Dost reklame... :oops:

Sej bo vrjetno komentiral zadevo, ko se bo vsedu za kompjuter.

L.p.
Slika

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Ne jun 03, 2007 8:32 pm

Zogobrc: nebi se več vozil z avtom brez klime, hvala. Zaradi preperelega tesnila pa tudi nebi menjal avtomobila, se ti ne zdi?

Bosko: kul, upam da se bo oglasil tisit forumovec :) LAhko tudi na PM če "ne sme" reklamirat ;)

Tečko
Nov uporabnik

Napisal/-a Tečko Po jun 04, 2007 8:01 am

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Po jun 04, 2007 8:34 pm

Če je kompresor kje v notranjosti porozen, ali pa vparjalnik v kabini vozila, potem je velika štala to odkriti.

Uporabniški avatar
dr.otkar
Novinec

Kraj: nihče ne ve

Napisal/-a dr.otkar To jun 05, 2007 9:56 pm

boško 001, a dober hladi ???

Če je odgovor da potem je to dovolj dobra reklama
mislim, da imaš zamašeno žico ............

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus To jun 05, 2007 10:12 pm

Sem ga danes peljal (in seveda tam pustil) k parklju, ga volvaši hvalijo...zdaj bomo pa vidli če bo kaj našel (in trajno odpravil problem) :pray:

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Sr jun 06, 2007 11:45 am

Evo me je že poklical, pravi da pušča kondenzator, tako da bo malo požgečkalo po denarnici...ampak če preračunam 4x polnjenje + ostalo kar sem imel lani, sem nekje na istem (oz. sem za nepopravilo strošil tolk kot bo zdaj servis).

cirus
Nov uporabnik

Težave avto klima drugič!

Napisal/-a cirus Pe jun 22, 2007 10:39 am

Pozdravljeni,

imam podobne težave pri klimi kot phoebus, prejšnji sogovornik. Ker se zdi, da je zanesljivo rešil problem bi prosil za naslov serviserja.
Osebno sem mu sicer že pisal pa mi do danes žal ni odgovoril. Počitnice so se že začele.

Prosim za nujno pomoč.

Lep pozdrav Petar

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Pe jun 22, 2007 10:57 am

janez parkelj - 041 683 091
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

jolpak
Nov uporabnik

Napisal/-a jolpak To jun 26, 2007 5:37 pm

Tale tema me je pripravila do tega, da sem se prijavil na forum in sicer zaradi podobnih problemov glede Beja servisa, kot jih je imel uporabnik phoebus. Namen je predvsem obvestiti tiste s podobnimi problemi glede klime v avtomobilih, da se temu servisu na daleč izognejo. Tudi od večih kolegov, ki so imeli avto tam na servisu sem slišal pritožbe, da se jim gre samo za hiter zaslužek, ko pa gre kaj narobe pa naenkrat postaneš njihova deveta briga :huh:

Sam sem pri avtomobilu zamenjal motor in naneslo je tako, da je imel nov motor tudi drug, novejši kompresor klime.Posledično sem tako zamenjal tudi vse cevi razen ene, ki je takrat nisem nikjer dobil. Ker se na klime ne spoznam, sem se zapeljal do Beje,da mi povejo če bi tak sistem sploh deloval ali naj zamenjam še tisto cev, da bo zadeva sigurno delala.No tam mi je mojster prijazno zatrdil, da je vse v redu in napolnil klimo.Njegova prijaznost pa je izginila takoj ko je ugotovil, da kompresor ne vklopi.Dobesedno mi je rekel da se zdaj nima časa ukvarjati s tem ker je lahko sto stvari narobe glede na to, da sem klimo sam sestavil...

No napako sva potem odkrila, kriv je bil le slab kontakt na kompresorju, naslednji dan pa mi je začelo klimo sklapljati.Ker na Beji niso imeli časa sem se zapeljal na drug servis in tam so mi zatrdili, da zaradi tiste cevi klime na noben način ne bi smel napolnit, namerili pa so mi tudi prevelik tlak v sistemu, kompresor pa je začel puščati plin, po njihovih besedah prav zaradi tega.

Da ne bom dolgovezil naj povem samo še tole:Na Beji o kakšni reklamaciji niso hoteli niti slišati rekoč, naj se ne prepiram z njimi o nečem o čemer pojma nimam. Jaz pa vem, da bi prihranil precej denarja, če bi mi že na začetku povedali, da se tega pač na tak način ne sme napolniti.
Oni so tako prišli do hitrega zaslužka, mene pa tam ne vidijo več, pa če se svet podre.. :hi

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak To jun 26, 2007 8:32 pm

Pri nas (Goriška) ima kar precej mehanikov že napravo za polnenje klimatskih naprav, tako da se nam ni potreba zatekat k takim "maistrom", ki se strokovno spoznajo samo na hladilne sisteme. Fajn je, če ti mehanik ki mu zaupaš zna urediti tudi klimo.

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em To jun 26, 2007 8:37 pm

evo ta je men zrihtu
Mitja Vintar
Brdnikova 34€
01 256 23 42
041 635 065

tut klima ni delala na amzs rekl da pušča hladilink.. kar sploh ni blo res...

model mi je zamenu dihtunge 2 ventila, nafilu klimo pa nevem kaj še vse.. za 100€
medtem ko sem tm na amzs-ju pustu skor 100€ samo zato da so dal barvilo not :x

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden To jun 26, 2007 8:50 pm

dj_em je napisal/-a:evo ta je men zrihtu
Mitja Vintar
Brdnikova 34€
01 256 23 42
041 635 065

tut klima ni delala na amzs rekl da pušča hladilink.. kar sploh ni blo res...

model mi je zamenu dihtunge 2 ventila, nafilu klimo pa nevem kaj še vse.. za 100€
medtem ko sem tm na amzs-ju pustu skor 100€ samo zato da so dal barvilo not :x

to je pa lepo slišat. ga jutri pokličem, tud men pušča nekje klima. sem hotel furat na opel pooblaščen servis ampak vidm da se neki izmakajo. še bolje. ta zihr ne bo dražji kot tm.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], jure5j in 18 gostov