Tale tema me je pripravila do tega, da sem se prijavil na forum in sicer zaradi podobnih problemov glede Beja servisa, kot jih je imel uporabnik phoebus. Namen je predvsem obvestiti tiste s podobnimi problemi glede klime v avtomobilih, da se temu servisu na daleč izognejo. Tudi od večih kolegov, ki so imeli avto tam na servisu sem slišal pritožbe, da se jim gre samo za hiter zaslužek, ko pa gre kaj narobe pa naenkrat postaneš njihova deveta briga
Sam sem pri avtomobilu zamenjal motor in naneslo je tako, da je imel nov motor tudi drug, novejši kompresor klime.Posledično sem tako zamenjal tudi vse cevi razen ene, ki je takrat nisem nikjer dobil. Ker se na klime ne spoznam, sem se zapeljal do Beje,da mi povejo če bi tak sistem sploh deloval ali naj zamenjam še tisto cev, da bo zadeva sigurno delala.No tam mi je mojster prijazno zatrdil, da je vse v redu in napolnil klimo.Njegova prijaznost pa je izginila takoj ko je ugotovil, da kompresor ne vklopi.Dobesedno mi je rekel da se zdaj nima časa ukvarjati s tem ker je lahko sto stvari narobe glede na to, da sem klimo sam sestavil...
No napako sva potem odkrila, kriv je bil le slab kontakt na kompresorju, naslednji dan pa mi je začelo klimo sklapljati.Ker na Beji niso imeli časa sem se zapeljal na drug servis in tam so mi zatrdili, da zaradi tiste cevi klime na noben način ne bi smel napolnit, namerili pa so mi tudi prevelik tlak v sistemu, kompresor pa je začel puščati plin, po njihovih besedah prav zaradi tega.
Da ne bom dolgovezil naj povem samo še tole:Na Beji o kakšni reklamaciji niso hoteli niti slišati rekoč, naj se ne prepiram z njimi o nečem o čemer pojma nimam. Jaz pa vem, da bi prihranil precej denarja, če bi mi že na začetku povedali, da se tega pač na tak način ne sme napolniti.
Oni so tako prišli do hitrega zaslužka, mene pa tam ne vidijo več, pa če se svet podre..