Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Gorgh
Novinec

Honda Civic 1.6i HB1990 problem z puščanjem zavorne tekočine

Napisal/-a Gorgh Sr okt 17, 2007 9:32 am

Pozdravljeni, kot je iz naslova razvidno mi pušča zavorno olje, ne tako, da bi stekel ven, ampak dovolj, da ga moram enkrat na dva meseca iz min dolit na maksimum....

Na random sliki, ki sem jo našel na netu, sem obkrožil in dorisal z rdečo (ker nism najdu normalne slike, ta ma pa še uno štango čez)kje mi pušča za lažjo prestavo.

Pušča mi točno iza spodnjega roba tiste zadeve, ki sem jo z rdečo poudaril (ker je skrita zadej), tako, da zgleda kot bi bila kaka dihtnga zanič, ampak nisem siguren...

Upam, da se znajde kdo iz te slike oz., da ve kaj mislim...

Zanima me, če mi lahko kdo od vas nekak z zagotovostjo pove, kaj bi tu res bilo zanič in koliko bi me prišlo to popravilo (seveda od oka, za preddstavo)...avto je usega skup vreden enih 200eu pa nebi rad metal kakih velkih dnarov vanj....

hvala za pomočin lp,
jure
Priponke
hood.jpg

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh Sr okt 17, 2007 11:02 am

no, da bo boljša predstava sem slikal dejansko zadevo...žal z mobilnim telefonom, zato ni kvaliteta neka jaka....slikano od blizu in daleč...
Priponke
17102007255.jpg
17102007254.jpg

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Sr okt 17, 2007 11:15 am

Pušča glavni zavorni valj. Tega bo treba menjati
Koliko to stane???? Ponavadi niso dragi, vendar, to je Honda
Bolje se je slabo peljati kakor dobro hoditi

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Sr okt 17, 2007 11:16 am

malo dihtmase okrog namazi pa je to to! se prej pa z nitrotom spuci vredi! najcenejsa varjanta.

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh Sr okt 17, 2007 11:33 am

aha, no, tudi to sem imel v mislih, da bi sam nekej nametal okoli (kakšen kit specialen nebi bil uredu, pa seveda kateri!???)

Bo držalo to, če dovolj spucam in zakitam oz. z diht maso zafilam!?

hvala in lp!

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr okt 17, 2007 12:11 pm

SamoK je napisal/-a:malo dihtmase okrog namazi pa je to to! se prej pa z nitrotom spuci vredi! najcenejsa varjanta.

in pol bo olje teku v servo boben. super resitev :)

z zavornim cilindrom se ni dobr zajebavat ker ce ti bo enkat pr 100 popustu ti bo zal da nisi novga kupu. cilindr je ene 50~100 evrov in je vredn vsazga centa. pac bo honda pol vredna 300 evrov.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr okt 17, 2007 1:38 pm

jst sm ga menjau pr hyundaiu pa je biu 200 eur.tko da zna bit kr draga zadeva to.
ampak naus valda na bremzah sparau

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh Sr okt 17, 2007 1:49 pm

mah, k*** pol, če je taka zadeva...se mi ne splača..itak imam še kombi, tako, da to ni problem, da bi bil brez prevoznega sredstva, ampak tale hondica mi je prou fajn, ker je poskočna, pa sem upal, da ne bo kej velik za popravt....

kaj pa če dobim komplet rabljeno zadevo (lahko tudi posamezne elemente?) od kšne druge honde istega tipa!?? Je to izvedljivo al je pogoj, da če se menja, mora bit novo!?

po en stran mi je škoda avta, da bi šu stran, po drugi se mi pa ne splača vlagat kej preveč keša...ma mašina tud že lepih 363700km za seboj...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr okt 17, 2007 2:21 pm

lahko je tut rabljeno samo da je vredu.pa poglej malo okol ce se kasna razbita prodaja.al pa pras na servisu kok stane lahko da ni tko drago mas pa poj se neoriginalne nadomestne dele...

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Sr okt 17, 2007 4:28 pm

SamoK je napisal/-a:malo dihtmase okrog namazi pa je to to! se prej pa z nitrotom spuci vredi! najcenejsa varjanta.

Jest se sploh ne čudim da je tolk mrtvih čudim se da jih je samo tolk!!! Mehaniki pa ste to pa svaka čast.

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Napisal/-a SamoK Sr okt 17, 2007 4:47 pm

kdo pa je te reko da sem mehanik?? ne, obiskujem gradbeni faks. reko sem pa bolj kot ne na pamet,kar pa ne pomeni da more tako tudi naret.

sicer pa kaj te tebi gre tolk v nos? bomo pa zdaj zaceli k tebi vozit avte.. sploh ne rabimo vec ministerstva za promet, bos tak vse ti pa tebi podobni pametnjakovici zrihtali. ass

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Sr okt 17, 2007 4:53 pm

[quote="SamoK"]kdo pa je te reko da sem mehanik?? ne, obiskujem gradbeni faks. reko sem pa bolj kot ne na pamet,kar pa ne pomeni da more tako tudi naret.

sicer pa kaj te tebi gre tolk v nos? bomo pa zdaj zaceli k tebi vozit avte.. sploh ne rabimo vec ministerstva za promet, bos tak vse ti pa tebi podobni pametnjakovici zrihtali. ass[/quot

Takih k si ti se je za bat (gradbeni faks) se pravi ko se bodo pokazale razpoke na nekem viaduktu boste mal zamazal z gipsom pa bo a ne!? :clapclap

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Napisal/-a SamoK Sr okt 17, 2007 5:03 pm

Ja kak pa ??

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Hribo Sr okt 17, 2007 5:36 pm

Meni pa ta zadeva lezi doma ce rais.
lp
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Sr okt 17, 2007 6:33 pm

Gradbeniki naj dajejo nasvete o gradbenem materijalu!! Če zatesniš tam okoli nisi naredil ničesar.Spuščajo gumice glavnega zavornega valja!!! Gumic verjetno ne bo nikjer dobil, dobi pa se celoten valj - cena??? - z stališča varnosti je minimalna
Takih k si ti se je za bat (gradbeni faks) se pravi ko se bodo pokazale razpoke na nekem viaduktu boste mal zamazal z gipsom pa bo a ne!? Aplavz

Pod tole se podpišem :D
Bolje se je slabo peljati kakor dobro hoditi

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Napisal/-a SamoK Sr okt 17, 2007 8:03 pm

samo smejim se lahko kak eni drugim v rit lezejo.

ma ne sej mate prav, gradbeniki nimamo kaj za komentirat mehanskih stvari.. te pa ze.
pac hoto sem ponudit neko poceni, preprosto resitev, ki pa je bila obravnavana kot kaznivo dejanje.

nima veze, se opravicujem avtorju teme za moj odgovor in smetenje teme.

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Sr okt 17, 2007 8:06 pm

Resnično ne šparej pri varnosti. Se bo "luft" še povečal in boš naenkat brez zavorne tekočine ostou :? Vrjamem pa dej to zadne kar želiš
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 Sr okt 17, 2007 9:05 pm

kupim jst avto.pa si resen tezva povej pametno ceno.sm resen. vidim da ma b16a1 motor.super stroj :D drgac pa pusca zavroni cilinder glavni. dobis poceni zadevo.mislim pa da sede od vecina civicov ali crx ee8 ed9 sigurn

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Sr okt 17, 2007 9:10 pm

SamoK je napisal/-a:samo smejim se lahko kak eni drugim v rit lezejo.

ma ne sej mate prav, gradbeniki nimamo kaj za komentirat mehanskih stvari.. te pa ze.
pac hoto sem ponudit neko poceni, preprosto resitev, ki pa je bila obravnavana kot kaznivo dejanje.

nima veze, se opravicujem avtorju teme za moj odgovor in smetenje teme.

Poglej samo vzemi za primer to da sem jaz mehanik na servisu in na tvoj način "popravim" tole zadevo na avtu tvoje mame,sčasoma zmanjka zavorne tekočine pedal pade noter in tvoja mama se smrtno ponesreči.Zanima me na koga bi se najprej obrnil ko bi če bi policisti našli vzrok nesreče. :ue

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Napisal/-a SamoK Sr okt 17, 2007 9:22 pm

da se 1x samo zate ponovim.
reko sem pa bolj kot ne na pamet,kar pa ne pomeni da more tako tudi naret.

ce sem pa ga zaradi mojega subjektivnega posta spravil v zivljensko nevarnast, mi je iskreno zal.

Ne bit jezn.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov