matjaz19 je napisal/-a:dajte mi še enkrat postopek povedat za prezračit sistem.
Jaz sem toto staro hladilno ven zliv sem spihal tak kot nightrider pravi pol sem vliv notri novi antifriz avto vžgal posode nisem zaprl, ko pa je bil antifriz mal bolj topu sem pa posodo zaprl in se mi je potem ventilator vžgal.
Ko je tekočina hladna jo skoraj ni v posodi, ko pa avto vžgem pa pride potem na vrh.
Pa tista cev, ki gre na pumpo začne tako pokat, kot da nebi vode doblo tak mal teče.
Je možno da je notri kaka smet.
lisko je napisal/-a:matjaz19 je napisal/-a:dajte mi še enkrat postopek povedat za prezračit sistem.
Jaz sem toto staro hladilno ven zliv sem spihal tak kot nightrider pravi pol sem vliv notri novi antifriz avto vžgal posode nisem zaprl, ko pa je bil antifriz mal bolj topu sem pa posodo zaprl in se mi je potem ventilator vžgal.
Ko je tekočina hladna jo skoraj ni v posodi, ko pa avto vžgem pa pride potem na vrh.
Pa tista cev, ki gre na pumpo začne tako pokat, kot da nebi vode doblo tak mal teče.
Je možno da je notri kaka smet.
Po temle sodeč si nalil premal tekočine....... povej prvo kok cevi pride v raztezno? V raztezni MORA bit vedno tekočina... ko je mrzel ali topel , ko je prižgan ali ugašjen....
Tisto škrtanje..... pa pomen da je zakuhal....
C5 je napisal/-a:@ Fiatfan
Pa ti ločiš med prekuhano in destilirano vodo ?
Ne ravno ...
Zakaj bi morala biti v hladilnem sistemu prekuhana voda, če se v samem sistemu občasno segreje preko temperature vrelišča v loncu ?
LP
Fizika je zanimiva, a marsikomu žal nedojemljiva, prav tako kemija.
nebivedu je napisal/-a:C5 je napisal/-a:@ Fiatfan
Pa ti ločiš med prekuhano in destilirano vodo ?
Ne ravno ...
Zakaj bi morala biti v hladilnem sistemu prekuhana voda, če se v samem sistemu občasno segreje preko temperature vrelišča v loncu ?
LP
Fizika je zanimiva, a marsikomu žal nedojemljiva, prav tako kemija.
Tudi tebi, tudi tebi!
Prekuhana voda in destilirana voda namreč nimata toliko vsebnosti vodnega kamna kot ga ima voda direktno iz pipe. V sistemu ko se ta voda segreje potem odlaga vodni kamen na notranjost cevi in s tem zmanjšuje pretok. ekateri avtomobili imajo potem te kanale tok zoožane, da voda ne hladi več sistema in potem pride do problemov, kot so pregrevanja, kuhanja in podobno. Končni efekt je vsem znan - ravnanje glave, menjava dihtung ali pa nakup nove mašine, če je to ceneje.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov