Unas je napisal/-a:Ni normalno. 8000 je priporoceni interval. Se vedeno zbiram informacije glede tega "oil sludge-a".
Unas je napisal/-a:Torej, par mescov nazaj sem kupil A4 1.8t z 110k prevoženimi. Pri 112-113k sem zamenjal olje in dal notri Mobil 5-50 ful sintetično olje.
HOLLAND je napisal/-a:Unas je napisal/-a:Ni normalno. 8000 je priporoceni interval. Se vedeno zbiram informacije glede tega "oil sludge-a".
Grem skor stavit, da v servisni knjigi niso navedeni intervali na 8000. Normalno imajo bencinarji nekje med 15 in 20000, dizli pa nekje od 10 do 15000, zdej novejši pa še več!
Kaj pol je bil menjan filter al ne?
evilson je napisal/-a:Jes sem imel passata 1.8T letnik 1998 in sem imel z oljem iste probleme. Ko sem ga menjal, ga ze po 3000km nisem imel skoraj cisto nic. Lučka se mi ni prižgala (je bila verjetno zanič, kaj pa vem). No, jaz sem moral menjati semering, ker mi je tam pušpčalo olje. Vendar težava ni bila odpravljena, ker se mi je še nekje pri turbini nabiralo olje.
LP,
Matej
Unas je napisal/-a:Ni normalno. 8000 je priporoceni interval. Se vedeno zbiram informacije glede tega "oil sludge-a".
adis je napisal/-a:Unas je napisal/-a:Ni normalno. 8000 je priporoceni interval. Se vedeno zbiram informacije glede tega "oil sludge-a".
Oil sludge or black sludge is a solid or gel in motor oil caused by the oil gelling or solidifying, usually at temperatures lower than 100 degrees Celsius. Sludge can be a major contributor to engine problems, and can require the engine to be replaced if the damage is severe. Sludge is usually caused by the presence of water in the oil, and can accumulate with use. Ways to minimize sludge production and accumulation include performing frequent oil changes, using synthetic oil, and following the manufacturer's engine maintenance routine
vir: www.wikipedia.com
The root of this problem was that Audi/VW never specified that only synthetic oil should be used in the 1.8T. They most likely did this to save money on their free warranty oil changes. Also, the oil capacity on earlier 1.8T's is a bit low for a turbo charged engine. Some people are claiming problems even when using nothing but synthetic oil.
vir: http://audi.tribe.net/thread/628613c0-1 ... 9bcbceaa5b
rogacp je napisal/-a:jst mam kmal menjavo na tej mašini 1.8T Golf IV - AGU, pa sem mislil dat noter olje Mobil 1 5W50 (to je to, k je omenjeno na začetku teme). A je to kul olje za to mašino??
Tenutno je noter (smo polovica:-P ) Castrol TXT 5W40. (servis mam pa čez 4800km - na 15.000)
Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov