Nasveti in napotki ter povpraševanja...

maliking
Nov uporabnik

Lantra in centralno zaklepanje

Napisal/-a maliking To jan 22, 2008 12:20 pm

Možakar,ki mi je prodal avto Hynday Lantra Wagon, mi ob prodaji ni dal ključa, s katerim se pri mašini "zaklepa>" in "odklepa" centralno zaklepanje-odklepanje. Saj veste kaj hočem povedat?:-)) Sedaj imam problem, ker je to stikalo očitno zaklenjeno, jaz ga pa ne vem oz. nimam pojma kako odklenit? Obstaja kak "finta", da bi se to dalo odklenit? Morda obstaja kje za kupit kak ključ, ki bi to lahko odklenil?
Lepo prosim za nasvet!

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Kraj: Liberty City

Napisal/-a paskvale To jan 22, 2008 1:14 pm

Pa poklič ti tega možakarja! Ta ključ moraš imeti obvezno zraven. Če ti slučajno karkoli pri centralnem odpove, ti avto postane nepremičnina, ker je to hkrati alarmni sistem, ki je hudičevo preveč dovzeten!

maliking
Nov uporabnik

Napisal/-a maliking To jan 22, 2008 4:01 pm

J**** gajde. Poklical sem ga, pa frajer pravi, da nima pojma kje je ključ. In kaj zdaj? Enostavno nimam pojma kaj naj naredim? Sem šel na Hynday club stran, pa zgleda ni aktivna, saj se niti registrirat ne morem. Res ne vem kaj bi naj naredil? Problem je tudi ta, da živim na Hrvaškem pa ne vem ali sploh kdo obvlada to tematiko? Mehanik pravi nekaj naj bi avtoelektričar direktno vezal to napravo, pa mu preveč ne verjamem.
Kaj zdaj? Je kje v Sloveniji kak servis na katere bi se lahko obrnil?

Uporabniški avatar
dr.otkar
Novinec

Kraj: nihče ne ve

Napisal/-a dr.otkar To jan 22, 2008 8:10 pm

lahko napišeš kakšne firme je alarm za nadaljne napotke
mislim, da imaš zamašeno žico ............

maliking
Nov uporabnik

Napisal/-a maliking To jan 22, 2008 10:48 pm

Evo, komaj zdaj sem prebral tole, ampak jutri zjutraj grem pogledat in napišem vse podatke.Hvala v naprej.

Lahko noč!

Alien
Novinec

Napisal/-a Alien To jan 22, 2008 10:52 pm

maliking
Nov uporabnik

Napisal/-a maliking Sr jan 23, 2008 8:02 am

Očitno niste prebrali moj post.Stran ni v funkciji!

Lep dan!

maliking
Nov uporabnik

Napisal/-a maliking Sr jan 23, 2008 8:06 am

dr.otkar je napisal/-a:lahko napišeš kakšne firme je alarm za nadaljne napotke

Zdaj sem pogledal. Na tej "škatli", kjer se nahaja ključavnica ne piše nič drugega kot:

SVN
010

Točno tako piše.
Je kaj možnosti?

Uporabniški avatar
dr.otkar
Novinec

Napisal/-a dr.otkar Sr jan 23, 2008 11:06 pm

ne, mislim da je to nalepka slo kakovosti, da zadeva ne moti ostalih radijskih stvar...

Poskusi prebrati iz nalepk ali daljinca ali pa pofotki zadevo.

FuriousG
Novinec

Napisal/-a FuriousG Če jan 24, 2008 1:12 am

Alarm je po vsej verjetnosti Sikura, vsaj pri mojih starših je(original). Milsem da bi tale prejšnji lastnik clo 2 ključa zraven dobit!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če jan 24, 2008 1:17 am

treba bo odpret skatlo od alarma pa prevezat direkt,al pa kupt kjucavnco drugo(tako k so mel pr racunalnikih vcasih) pa jo namest te dat.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
marko stare
Novinec

Napisal/-a marko stare Če jan 24, 2008 6:37 am

maliking je napisal/-a:Očitno niste prebrali moj post.Stran ni v funkciji!

Lep dan!

Seveda je! forum deluje!
Zadnjič spremenil marko stare, dne Če jan 24, 2008 6:43 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
marko stare
Novinec

Re: Lantra in centralno zaklepanje

Napisal/-a marko stare Če jan 24, 2008 6:41 am

maliking je napisal/-a:Možakar,ki mi je prodal avto Hynday Lantra Wagon, mi ob prodaji ni dal ključa, s katerim se pri mašini "zaklepa>" in "odklepa" centralno zaklepanje-odklepanje. Saj veste kaj hočem povedat?:-)) Sedaj imam problem, ker je to stikalo očitno zaklenjeno, jaz ga pa ne vem oz. nimam pojma kako odklenit? Obstaja kak "finta", da bi se to dalo odklenit? Morda obstaja kje za kupit kak ključ, ki bi to lahko odklenil?
Lepo prosim za nasvet!

kaj ti to pomeni pri mašini :roll: ...nekako ne morem razbrat točnega tvojega problema česa ne moreš odklenit :?: vrat, haube od motorja, prtljažnika :?: :?:

maliking
Nov uporabnik

Re: Lantra in centralno zaklepanje

Napisal/-a maliking Če jan 24, 2008 7:34 am

marko stare je napisal/-a:
maliking je napisal/-a:Možakar,ki mi je prodal avto Hynday Lantra Wagon, mi ob prodaji ni dal ključa, s katerim se pri mašini "zaklepa>" in "odklepa" centralno zaklepanje-odklepanje. Saj veste kaj hočem povedat?:-)) Sedaj imam problem, ker je to stikalo očitno zaklenjeno, jaz ga pa ne vem oz. nimam pojma kako odklenit? Obstaja kak "finta", da bi se to dalo odklenit? Morda obstaja kje za kupit kak ključ, ki bi to lahko odklenil?
Lepo prosim za nasvet!

kaj ti to pomeni pri mašini :roll: ...nekako ne morem razbrat točnega tvojega problema česa ne moreš odklenit :?: vrat, haube od motorja, prtljažnika :?: :?:

Saj piše, ne morem odklenit "škatle" v kateri je sistem centralnega zaklepanja in odklepanja avtomobila. Žal...

maliking
Nov uporabnik

Napisal/-a maliking Če jan 24, 2008 7:36 am

Lep dan!

Seveda je! forum deluje!

Ne deluje gospod. Ne deluje. Enostavno se niti registrirat ne moreš. Vidno je le levo polje-stolpec in ko klikneš za postopek registracije, se ne zgodi nič.Nikamor ne moreš vnesti podatkov, ničesar. Tudi cookije sem pobrisal, pa ne pomaga. Ne glede ali odpiram z Opero, Mozilo al pa IE. Stran ne deluje.

maliking
Nov uporabnik

Napisal/-a maliking Če jan 24, 2008 7:38 am

abbe je napisal/-a:treba bo odpret skatlo od alarma pa prevezat direkt,al pa kupt kjucavnco drugo(tako k so mel pr racunalnikih vcasih) pa jo namest te dat.

Očitno bo treba res to naredit, torej tako kot je mehanik predlagal in Vi seveda:-)

Uporabniški avatar
marko stare
Novinec

Napisal/-a marko stare Če jan 24, 2008 1:34 pm

maliking je napisal/-a:

Lep dan!

Seveda je! forum deluje!

Ne deluje gospod. Ne deluje. Enostavno se niti registrirat ne moreš. Vidno je le levo polje-stolpec in ko klikneš za postopek registracije, se ne zgodi nič.Nikamor ne moreš vnesti podatkov, ničesar. Tudi cookije sem pobrisal, pa ne pomaga. Ne glede ali odpiram z Opero, Mozilo al pa IE. Stran ne deluje.

Seveda deluje!
http://www.hyundai-klub.si/news.php

maliking
Nov uporabnik

Centralno zaklepanje,prejel ključ,kaj pa zdaj?

Napisal/-a maliking So feb 02, 2008 9:49 am

Takole. Po nenehnem klicanju, je možakar poslal "ključ", kar me je razveselilo, ampak prehitro. Po vklopu centralno zaklepanje vseeno ne deluje. Razlog? Mehanik pravi, da je nekaj narobe v mojih prvih levih vratih. Sliši se kot, da se avto odklene in zaklene, ampak ne funkcionira. Mehanik pravi, da bi trebalo sneti pri prednjih vratih oblogo in videt kje šteka, ampak naj to naredi elektrikar.
Res se tisti "knof" težko premika, ali pa sploh ne, kar naj bi bil razlog temu, da centralno ne dela.
Je že kdo "razmontiral" ta vrata? Kaj sploh naj iščem? V kolikor se komu da naj mi vsaj približno razloži kaj bi še lahko bilo?

Hvala!

Uporabniški avatar
dr.otkar
Novinec

Napisal/-a dr.otkar Ne feb 03, 2008 9:00 pm

tvoj avto v original izvedbi nima motorčka v levih vratih ampak samo stikalo.
Da se teško zaklepajo je napaka v tem dodatno vgrajenem motorčku, ki je zaribal ali pa se je samo štangica losala.
Vzemi tapeto iz vrat ni ne vem kako velik projekt in poglej okoli te stvari.
Zgleda da ti alarm in ostala infrastruktura delata.

Veliko sreče

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Kraj: Liberty City

Napisal/-a paskvale Ne feb 03, 2008 9:37 pm

Ponavadi se tista palčka malo oddalji od tam, kjer bi naj bila vpeta. Enostavno ovijačiš in jo premakneš za slab centimeter bolj na trdo in privijačiš nazaj. Za to ne rabiš štromarja. Plastiko iz levih vrat pa je zelo enostavno snet. Vse skupi maximum pol ure dela če si res štorast!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov